Απολαύστε 10 υπέροχους υδροβιότοπους του πλανήτη μας (εικόνες)

Υδροβιότοποι (ή υγρότοποι), υπάρχουν σχεδόν σε κάθε περιοχή του κόσμου και θεωρούνται τα πιο ποικίλα, βιολογικά, οικοσυστήματα. Φιλοξενούν μεγάλο αριθμό υδρόβιας και όχι μόνο, πανίδας και αποτελούν σημαντικό περιβάλλον για πολλά είδη αποδημητικών πτηνών. Τύποι των υγροτόπων περιλαμβάνουν βάλτους, έλη, λίμνες και εκβολές ποταμών. Δείτε μερικούς από τους πιο σημαντικούς και θαυμαστούς υδροβιότοπους στον κόσμο.

1. Camargue, Γαλλία

perierga.gr - 10 θαυμαστοί υδροβιότοποι του πλανήτη!

Ο υδροβιότοπος Camargue περιλαμβάνει το Δέλτα του ποταμού Ροδανού στα νοτιοανατολικά της Γαλλίας. Είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στην Ευρώπη για την παρατήρηση πουλιών. Οι λίμνες άλμης παρέχουν έναν από τους λίγους ευρωπαϊκούς οικοτόπους για τα μεγάλα φλαμίνγκο. Είναι επίσης γνωστός υδροβιότοπος για τους ταύρους και τα άλογα.

2. Εθνικό Πάρκο Wasur, Ινδονησία

perierga.gr - 10 θαυμαστοί υδροβιότοποι του πλανήτη!

Το Εθνικό Πάρκο Wasur είναι μια τεράστια περιοχή υγροτόπων στην ινδονησιακή επαρχία της Παπούα, στο νησί της Νέας Γουινέας. Λέγεται και… Serengeti της Παπούα, λόγω της απίστευτης βιοποικιλότητάς του, καθώς εκεί ζει ένας μεγάλος αριθμός σπάνιων ζώων και πουλιών.

3. Πάρκο Υγροτόπων iSimangaliso, Νότια Αφρική

perierga.gr - 10 θαυμαστοί υδροβιότοποι του πλανήτη!

Το Πάρκο Υγροτόπων iSimangaliso είναι γνωστό για τους εκτεταμένους υγροτόπους του, τους αμμόλοφους, τις παραλίες και τους κοραλλιογενείς υφάλους. Τα ζώα που ζουν στο πάρκο περιλαμβάνουν ελέφαντες, λεοπαρδάλεις, μαύρους και λευκούς ρινόκερους, βουβάλια και στη θάλασσα, φάλαινες, δελφίνια και θαλάσσιες χελώνες.

4. Δέλτα Mekong, Βιετνάμ

perierga.gr - 10 θαυμαστοί υδροβιότοποι του πλανήτη!

Το Δέλτα του Μεκόνγκ είναι η περιοχή στο νότιο Βιετνάμ όπου το ποτάμι Μεκόνγκ πλησιάζει και εκβάλλει στη θάλασσα. Πρόκειται για μια πολύ πλούσια και καταπράσινη περιοχή, που καλύπτεται με ορυζώνες και παράγει περίπου το ήμισυ του συνόλου της γεωργικής παραγωγής του Βιετνάμ. Πάνω από 10.000 νέα είδη έχουν ανακαλυφθεί σε ανεξερεύνητες περιοχές του Δέλτα του Μεκόνγκ, ενώ θεωρείται από τους επιστήμονες «βιολογικός θησαυρός».

5. Υγρότοποι Kakadu, Αυστραλία

perierga.gr - 10 θαυμαστοί υδροβιότοποι του πλανήτη!

Το Εθνικό Πάρκο Kakadu είναι ένα διαφορετικό πάρκο, με περίπου το μισό μέγεθος της Ελβετίας, και βρίσκεται στη Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας. Οι υγρότοποι του πάρκου προσφέρουν μία από τις καλύτερες ευκαιρίες για να παρατηρήσει κανείς την άγρια ζωή, ενώ φιλοξενεί κροκόδειλους, άγρια άλογα, βουβάλια αλλά και μεγάλη ποικιλία πτηνών.

6. Kerala backwaters, Ινδία

perierga.gr - 10 θαυμαστοί υδροβιότοποι του πλανήτη!

Η περιοχή Kerala backwaters είναι μια «αλυσίδα» λιμνοθαλασσών και λιμνών που βρίσκονται παράλληλα της ακτής της Αραβικής Θάλασσας στην Κεράλα της νότιας Ινδίας. Το δίκτυο περιλαμβάνει πέντε μεγάλες λίμνες που συνδέονται με κανάλια -και οι δύο τεχνητές και φυσικές- που τροφοδοτούνται από 38 ποτάμια. Εκεί ζουν πολλά μοναδικά είδη της υδρόβιας ζωής, όπως καβούρια, βατράχια, υδρόβια πουλιά και ζώα, όπως η βίδρα και οι χελώνες.

7. Everglades, ΗΠΑ

perierga.gr - 10 θαυμαστοί υδροβιότοποι του πλανήτη!

Η περιοχή Everglades βρίσκεται στην πολιτεία της Φλόριντα και αποτελεί μια μεγάλη έκταση ρηχής κίνησης του ποταμού, που εκτείνεται από τη λίμνη Okeechobee μέχρι το Φλόριντα Bay. Φιλοξενεί πάνω από είκοσι διαφορετικά είδη πουλιών και εκατοντάδες άλλα είδη, ενώ επίσης πολλά κατοικίδια ζώα έχουν διαφύγει ή αφεθεί στα Everglades από τις γύρω αστικές περιοχές.

8. Δέλτα Okavango, Μποτσουάνα

perierga.gr - 10 θαυμαστοί υδροβιότοποι του πλανήτη!

Το Δέλτα του Okavango στην Μποτσουάνα είναι μία από τις μεγάλες ηπειρωτικές πλωτές οδούς του κόσμου και είναι διάσημο για τη μεγάλη ποικιλία της άγριας ζωής του. Τα είδη που ζουν εκεί περιλαμβάνουν ελέφαντες, ιπποπόταμους, καμηλοπαρδάλεις, κροκόδειλους, λιοντάρια, τσιτάχ, ρινόκερους και ζέβρες.

9. Sundarbans, Μπαγκλαντές και Ινδία

perierga.gr - 10 θαυμαστοί υδροβιότοποι του πλανήτη!

Η περιοχή Sundarbans είναι η μεγαλύτερη παράκτια μαγκρόβια ζώνη στον κόσμο, που απλώνεται σε όλο το Μπαγκλαντές και τη Δυτική Βεγγάλη στην Ινδία. Η λέξη Sundarban σημαίνει «όμορφη ζούγκλα» στη γλώσσα Bengali. Πολλά αρπακτικά ζουν στο λαβύρινθο των καναλιών, των δέντρων και των μεγάλων εκτάσεων που συνθέτουν την περιοχή, μεταξύ των οποίων και περίπου 500 τίγρεις της Βεγγάλης.

10. Pantanal, Βραζιλία-Βολιβία-Παραγουάη

perierga.gr - 10 θαυμαστοί υδροβιότοποι του πλανήτη!

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο υγρότοπο στον κόσμο που βρίσκεται κυρίως στη Δυτική Βραζιλία, αλλά εκτείνεται και στη Βολιβία και την Παραγουάη. Διάσημος για την άγρια ζωή του, είναι ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά μέρη της Βραζιλίας. Επίσης, είναι το καλύτερο μέρος σε όλη την Αμερική για να δει κανείς τζάγκουαρ στην άγρια φύση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ