Ο έλληνας αντιβασιλέας του Σιάμ - Κωνσταντίνος Γεράκης!

Το 3ο βιβλίο του Γιάννη Κωνσταντάτου «Ο Έλληνας αντιβασιλέας του Σιάμ», απο τις εκδόσεις Ιβίσκος, που είναι αφιερωμένο στην ζωή του Κωνσταντίνου Γεράκη του πρώτου Έλληνα αντιβασιλέα του Σιάμ, παρουσιάζεται την Κυριακή 20 Μαΐου και ώρα 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης».

Το 3ο βιβλίο του Γιάννη Κωνσταντάτου «Ο Έλληνας αντιβασιλέας του Σιάμ», απο τις εκδόσεις Ιβίσκος, που είναι αφιερωμένο στην ζωή του Κωνσταντίνου Γεράκη του πρώτου Έλληνα αντιβασιλέα του Σιάμ, παρουσιάζεται την Κυριακή 20 Μαΐου και ώρα 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης».

«Το μυθιστόρημα αυτό αποτελεί την υλοποίηση ενός παιδικού ονείρου. Ήμουν δέκα χρονών όταν άκουσα στην ακροθαλασσιά στο μικρό ψαροχώρι Κατελειός της Κεφαλονιάς να μιλάνε δύο ψαράδες για τον Γεράκη, τον αντιβασιλιά του Σιάμ. Ποιος είναι αυτός με το όνομα πτηνού; και πού είναι αυτή η χώρα για την οποία δεν έχω ακούσει ποτέ τίποτα; ήταν οι πρώτες μου απορίες…»

«Πώς έγινε αντιβασιλέας σ' αυτό το Σιάμ, αφού ήταν Έλληνας; Η παιδική μου περιέργεια φούντωσε και έστησα αυτί να ακούσω περισσότερα, καθώς οι ψαράδες μιλούσαν και τον περιέγραφαν ως έναν τρομερό Κεφαλονίτη ναυτικό, που ναυάγησε κάποτε στο εξωτικό Σιάμ και το κυβέρνησε για πάρα πολλά χρόνια».

Η βραδιά τελεί την αιγίδα του Συλλόγου Κεφαλλονιτών Αργυρούπολης.

Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», Πλατεία Δημαρχείου Αργυρούπολης Λεωφόρος Κύπρου 68 – Αργυρούπολη.







Θα μιλήσουν:
Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς,
π. Πρόεδρος της Ευρωπαικής Ένωσης
Δορυφορικών Οργανισμών

Ειρήνη Νικολοπούλου
Δημοσιογράφος-Παρουσιάστρια FocusWebtv

Γιάννης Μακρυγιάννης
Αρχισυντάκτης Εφημερίδας Πρώτο Θέμα

Μάξιμος Μουμούρης
Ηθοποιός

Ελένη Κονοφάου
Πρόεδρος Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας

Την εκδήλωση θα συντονίσει:
η δημοσιογράφος
Φαίη Μαυραγάνη

Ο Συγγραφέας:

O Γιάννης Κ. Κωνσταντάτος είναι επικοινωνιολόγος-δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976, κατοικεί μόνιμα στο Δήμο Αργυρούπολης και κατάγεται από την Κεφαλλονιά. Είναι παντρεμένος κι έχει ένα γιο.Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.), Πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (Master) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Business Administration) από το Πανεπιστήμιο University of Durham της Μεγ. Βρετανίας. Έχει εργαστεί ως στέλεχος και σύμβουλος σε μεγάλες εταιρίες και οργανισμούς, καθώς έχει διατελέσει συνεργάτης και σύμβουλος πολλών πολιτικών προσώπων, εταιριών κ.ά. Αρθρογραφεί κατά περιόδους σε έντυπα και εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας.Σήμερα εργάζεται ως επικεφαλής του τομέα επικοινωνίας σε εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στο χώρο των δορυφορικών και συναφών νέων τεχνολογιών.Έχουν κυκλοφορήσει τα βιβλία του: Τα μυθιστορήματα "Η Τελευταία Ευκαιρία" (Γκοβόστη, 2008), "Απέναντι στο πεπρωμένο" (Ιβίσκος, 2010) και "Ο Έλληνας αντιβασιλέας του Σιάμ" (Ιβίσκος, 2012).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ