Οι έλληνες δημοσιογράφοι Ελίνα Μακρή και Γιώργος Κοκκόλης κέρδισαν το πρώτο βραβείο νεότητας Καρλομάγνος!

Το «Europe on the Ground» ένα ελληνικό νεανικό σχέδιο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, έλαβε το πρώτο Βραβείο Νεότητας Καρλομάγνος για το 2012 στην τελετή απονομής στο Άαχεν της Γερμανίας.Την ελληνική ομάδα του περιοδικου Cafebabel.com εκπροσωπούν στην Ελλάδα οι δημοσιογράφοι Ελίνα Μακρή και Γιώργος Κοκκόλης.


Το «Europe on the Ground» ένα ελληνικό νεανικό σχέδιο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, έλαβε το πρώτο Βραβείο Νεότητας Καρλομάγνος για το 2012 στην τελετή απονομής στο Άαχεν της Γερμανίας.
Την ελληνική ομάδα του περιοδικου Cafebabel.com εκπροσωπούν στην Ελλάδα οι δημοσιογράφοι Ελίνα Μακρή και Γιώργος Κοκκόλης.

Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στο σχέδιο «Europe meets School», ένα πρόγραμμα ανταλλαγής για μαθητές Erasmus (Τσέχικη Δημοκρατία) και νικητής του τρίτου βραβείου ήταν το σχέδιο «Cycle Me Home», ένα ντοκιμαντέρ, ταινία-δρόμου (Ουγγαρία).Το Βραβείο Νεότητας Καρλομάγνος απονέμεται ετησίως σε σχέδια που ενισχύουν το κοινό αίσθημα ευρωπαϊκής ταυτότητας και ολοκλήρωσης μεταξύ των νέων ανθρώπων.

Ο Πρόεδρος του ΕΚ, Mάρτιν Σουλτς, δήλωσε: «Προσωπικά, αυτό που μου αρέσει στο "Europe on the Ground" είναι ότι κάνει πιο αισθητή την πολιτισμική ποικιλομορφία στην Ευρώπη, προωθεί την πολυπολιτισμικότητα και ενθαρρύνει την δημιουργία ευρωπαϊκής δημόσιας σφαίρας. Εάν θέλουμε να ενδυναμώσουμε την δημιουργία ευρωπαϊκού δημοσίου χώρου, χρειαζόμαστε ευρύτερο διάλογο για ευρωπαϊκά θέματα... Υπάρχει μία αυξανόμενη συνειδητοποίηση στο πόσο εξαρτόμαστε ο ένας από τον άλλο, στο πόσο εμπλεκόμαστε ο ένας με τον άλλο... Η Ελληνίδα νικήτρια του Βραβείου Νεότητας Καρλομάγνος συνεισφέρει στο να δημιουργηθεί ένα ευρύτερο ευρωπαϊκό κοινό».

Το Europe on the Ground είναι ένα καινοτόμο και νεανικό σχέδιο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, το οποίο στέλνει κάθε χρόνο πολυπολιτισμικές ομάδες από 50 νέους δημοσιογράφους και ερασιτέχνες φωτογράφους σε 10 Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Οι νεαροί συμμετέχοντες πρέπει σε τέσσερις ημέρες να γράψουν τα άρθρα τους και να φτιάξουν τα φωτογραφικά τους άλμπουμ σε θέματα που έχουν σχέση με την ευρωπαϊκή κουλτούρα και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Στη συνέχεια, επαγγελματίες δημοσιογράφοι επεξεργάζονται όλες τις συμμετοχές, οι οποίες δημοσιεύονται σε έξι ευρωπαϊκές γλώσσες στο διαδικτυακό περιοδικό www.cafebabel.com. Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση της κατανόησης μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών, καθιστώντας την Ευρώπη πιο κατανοητή στους νέους πολίτες και χρησιμοποιώντας καινοτόμες μορφές Ευρωπαϊκής δημοσιογραφίας.

Το βραβείο
Τα τρία βραβευμένα σχέδια θα λάβουν χρηματοδότηση ύψους 5,000, 3,000 και 2,000 ευρώ αντιστοίχως. Οι νικητές τους θα προσκληθούν να επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τους επόμενους μήνες.

Όλοι οι εκπρόσωποι των 26 σχεδίων προσκλήθηκαν στην τελετή απονομής χθες, 15 Μαΐου, στο Άαχεν και τους απονεμήθηκε δίπλωμα και μετάλλιο.

Η τελετή απονομής διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε συνεργασία με το Διεθνές Ινστιτούτο για το Βραβείο Καρλομάγνος και φιλοξενήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Άαχεν.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου για το Βραβείο Καρλομάγνος, Μαρσέλ Φιλίπ και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου του Άαχεν Ερνστ Σμαχτενμπεργκ απηύθυναν χαιρετισμούς.

Πηγή: iefimerida

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ