Πεντανόστι​μες πένες με κόκκινη κολοκύθα, λούντζα και φασκόμηλο

Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε την τριμμένη γραβιέρα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με τη λούντζα και το κουκουνάρι.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

Yλικά

- 400 γρ. πένες

- 500 γρ. κολοκύθα κόκκινη καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους

- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

- 25 γρ. βούτυρο

- 140 γρ. λούντζα κομμένη σε λεπτές φέτες

- 1 κουτ. σούπας φασκόμηλο φρέσκο ψιλοκομμένο

- 3 κουτ. σούπας γραβιέρα πικάντικη τριμμένη

- 1 κουτ. σούπας κουκουνάρι

- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

EKTEΛEΣH

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει, ρίχνουμε την κολοκύθα. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε αλάτι και το φασκόμηλο. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Στο μεταξύ, βράζουμε τις πένες σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, τηρώντας το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Σουρώνουμε τις πένες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα της κολοκύθας. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε την τριμμένη γραβιέρα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με τη λούντζα και το κουκουνάρι.

Πηγή: womenonly.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ