Η εξαιρετική Νταϊάνα Κόχυλα θα μαγειρεύει στον Alpha κάθε Σαββατοκύριακο

                      Διαβάστε και μια συνταγή για βασιλόπιτα κέικ της Νταϊάνας Κόχυλα

Μία νέα εκπομπή έρχεται στον Alpha το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου και κάθε Σαββατοκύριακο για να μας δείξει την αυθεντικότητα και την απλότητα της μαγειρικής, απαντώντας στην πιο συχνή ερώτηση: Τι θα φάμε σήμερα μαμά;

Η καταξιωμένη chef, συγγραφέας και μαμά, Νταϊάν Κόχυλα, μας προσκαλεί στον χώρο της για να μοιραστούμε μαζί της απλές, καθημερινές στιγμές. Με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και αγάπη, η Νταϊάν θα μας βοηθήσει να γνωρίσουμε την ουσιαστική πλευρά της μαγειρικής μέσα από εύκολες και υγιεινές λύσεις για το οικογενειακό τραπέζι με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας: Δημιουργίες με επίκεντρο την ελληνική μεσογειακή διατροφή που όχι μόνο θα βλέπουμε αλλά θα μπορούμε όλοι να ετοιμάσουμε.

Ποια είναι η Νταϊάνα Κόχυλα



Διαβάστε και μια συνταγή για βασιλόπιτα κέικ της Νταϊάνας Κόχυλα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 5 μεγάλα αυγά (χωρίζουμε κρόκους από ασπράδια)
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1/2 κ.γλ. φρέσκο σουρωμένο χυμό λεμονιού
  • 250 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 3/4 φλιτζ φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • ξύσμα και χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • 1 φλιτζ. αλεσμένα φουντούκια ή ασπρισμένα αμύγδαλα
  • 1/2 κ.γλ. κρυστάλλους μαστίχας αλεσμένους σε γουδί μαζί με μία πρέζα ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη ή νιφάδες μαύρης σοκολάτας
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γλ. φουσκωτό μπέικιν πάουντερ
  • άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Πως το κάνουμε:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς C. Καλύπτουμε μία φόρμα με διάμετρο 30 εκ. με λαδόκολα. Βουτυρώνουμε την επιφάνεια της λαδόκολας και τα πλαϊνά τοιχώματα της φόρμας.
  2. Μαρέγκα: Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε 1/2 φλιτζ. ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού, δυναμώνουμε την ταχύτητα σε μέτρια προς δυνατή και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα. Την αφήνουμε στην άκρη.
  3. Στο μπώλ του μίξερ χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσει το μείγμα (περίπου 5-7 λεπτά). Προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν, συνεχίζοντας το χτύπημα μετά από κάθε προσθήκη. Ρίχνουμε και τα υγρά (χυμό πορτοκαλιού, κονιάκ, γάλα), συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε τα αρωματικά (ξύσμα πορτοκαλιού και μαστίχα) και στη συνέχεια τους ξηρούς καρπούς με τη σοκολάτα κι ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
  4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  5. Με μια λαστιχένια σπάτουλα (μαρίζ) διπλώνουμε τη μαρέγκα και το αλεύρι σε δόσεις μέσα στο μείγμα των κρόκων, εναλλάξ.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, ελέγχοντας από τη μία ώρα και πέρα το ψήσιμο με τον κλασικό τρόπο (βυθίζοντας στο κέντρο του κέικ ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα, η οποία πρέπει να βγει καθαρή).
  7. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει σε μία σχάρα.
  8. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή γαρνίρουμε με γλάσο - λευκό ή σοκολατένιο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή βρήκα σε ένα βιβλιαράκι με τίτλο "Χριστούγεννα στο σπίτι" που περιέχει συνταγές της Νταϊάνας Κόχυλα και κυκλοφόρησε φέτος με μία εφημερίδα. Εκεί αναφέρεται, ως "βασιλόπιτα κέικ της κας Τούλας".

Πηγές: entertv.gr, sintagespareas.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ