48 χώρες ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά των παιδόφιλων

Συμμαχία για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών στο διαδίκτυο συστάθηκε από στις Βρυξέλλες, με πρωτοβουλία της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Συμμαχία για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών στο διαδίκτυο συστάθηκε από στις Βρυξέλλες, με πρωτοβουλία της ΕΕ και των ΗΠΑ.

48 χώρες ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά των παιδόφιλων

Εκτός από τις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ και τις ΗΠΑ, στην πρωτοβουλία συμμετέχουν η Ελβετία, η Νορβηγία, η Ουκρανία, η Γεωργία, η Μολδαβία, η Σερβία, η Κροατία, το Μαυροβούνιο, η Αλβανία, η Τουρκία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Καμπότζη, η Ταϊλάνδη, οι Φιλιππίνες, η Ιαπωνία, το Βιετνάμ, η Νότιος Κορέα, η Γκάνα, η Νιγηρία.

Οι χώρες που παίρνουν μέρος έθεσαν ως στόχο να ενώσουν τις δυνάμεις τους ώστε να ταυτοποιούν και να προστατεύουν τα παιδιά που πέφτουν θύματα, να ερευνούν τις υποθέσεις και να διώκουν τους δράστες, να ενισχύσουν την ενημέρωση για τους διαδικτυακούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και να μειώσουν το διαθέσιμο πορνογραφικό υλικό στο ίντερνετ.

Μελέτες που επικαλέστηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρουν ότι τουλάχιστον 1 εκατομμύριο φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας κυκλοφορούν σήμερα στο ίντερνετ και περίπου 50.000 προστίθενται ετησίως.

Παρά τις δεκάδες συλλήψεις σε παγκόσμιες επιχειρήσεις κατά των παιδόφιλων, απομένουν πολλά ακόμη που πρέπει να γίνουν, σημείωσαν οι αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες.

Η ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για εσωτερικές υποθέσεις, Σεσίλια Μαλμστρόμ, δήλωσε: «είναι δική μας ευθύνη να προστατέψουμε τα παιδιά όπου και αν ζουν αυτά και να φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης τους εγκληματίες όπου και αν δρουν. Ο μόνος τρόπος να το πετύχουμε αυτό είναι να συνεργαστούμε για μια πιο εντατική και καλύτερα συντονισμένη δράση παγκοσμίως».

Σύμφωνα με την επίτροπο, η Ρωσία προσκλήθηκε επίσης να συμμετέχει στην πρωτοβουλία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ανταποκριθεί θετικά.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ