Απονεμήθηκαν τα Βραβεία Business for Peace σε Έλληνες επιχειρηματίες που διακρίθηκαν στο ηθικό επιχειρείν

Τα βραβεία Business for Peace (BfP) σε Έλληνες επιχειρηματίες που διακρίθηκαν στο «ηθικό επιχειρείν» απονεμήθηκαν την Παρασκευή στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Εθνική Ελληνική Επιτροπή του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Ελλάς) στο Ίδρυμα Ευγενίδου παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.


Τα βραβεία Business for Peace (BfP) σε Έλληνες επιχειρηματίες που διακρίθηκαν στο «ηθικό επιχειρείν» απονεμήθηκαν την Παρασκευή στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Εθνική Ελληνική Επιτροπή του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Ελλάς) στο Ίδρυμα Ευγενίδου παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια. Η εταιρική κοινωνική ευθύνη, σε μία περίοδο δύσκολη για την χώρα μας, είναι μια πρακτική που λαμβάνει όλο και μεγαλύτερη σημασία, ανέφερε σε σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος του ICC Hellas, Νικόλαος Βερνίκος, και συνέχισε: «Είναι η απόδειξη ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία και η επιχειρηματικότητα είναι δημιούργημα της κοινωνίας, απόλυτα συνυφασμένη με το σύνολο μέσα στο οποίο λειτουργεί και αναπτύσσεται».

Ο κ. Βερνίκος συνεχάρη τους επιχειρηματίες που βραβεύτηκαν τονίζοντας ότι κόντρα στο πνεύμα της γενικότερης κρίσης κατάφεραν να διακριθούν και να πετύχουν ένα μεγάλο άλμα, μετατρέποντας τις προσωπικές τους πρωτοβουλίες σε εθνικό όραμα.

Από την πλευρά της, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Viviane Reding, εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι «όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε» τονίζοντας την αναγκαιότητα όλη η Ευρώπη να μείνει ενωμένη στην προσπάθειά της να ξεπεραστεί η κρίση. «Παλεύουμε για μια Ευρωπαϊκή Ένωση ισχυρή που θα ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, θα αφήσει στην άκρη τους εγωισμούς και ενωμένη θα ανοίξει νέους δρόμους στο μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το Βραβείο Business for Peace είναι μια διάκριση που έχει αναγορευτεί στο «Νόμπελ της επιχειρηματικότητας» και απονέμεται κάθε χρόνο στον πλέον ηθικό επιχειρηματία που επιλέγεται μέσα από τις υποψηφιότητες που καταθέτουν όλες οι χώρες του κόσμου.

Η τελετή απονομής του πραγματοποιείται στο Δημαρχείο του Όσλο της Νορβηγίας και διοργανώνεται από κοινού, από το International Chamber of Commerce (ICC) και το Ίδρυμα Ειρήνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Όσλο.

Στη χώρα μας, για πρώτη φορά εφέτος, η Εθνική Ελληνική Επιτροπή του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Ελλάς) ανέλαβε την ευθύνη της ανάδειξης του Έλληνα υποψηφίου που εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Όσλο, μέσα από μια μεγάλη διαδικασία αξιολόγησης, η οποία κατέληξε στο πρόσωπο του κ. Νικόλαου Παπαγεωργίου.

Στο πλαίσιο της προχθεσινής εκδήλωσης βραβεύτηκε ο κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου, Σύγχρονος Εθνικός Ευεργέτης, Γουνέμπορος από τα Σιάτιστα. Το βραβείο BfP απανεμήθη στον κ. Παπαγεωργίου από την Επίτροπο Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Μαρία Δαμανάκη.

Παράλληλα, τιμήθηκαν και οι οκτώ συνυποψήφιοι επιχειρηματίες που προτάθηκαν από τα τοπικά Εμπορικά Επιμελητήρια για την κοινωνική τους προσφορά.

Πρόκειται για τους κ.: Παύλο Ευμορφίδη (ιδρυτή της εταιρείας COCO-MAT), Ηρακλή Καλλισθένη (πρόεδρο της εταιρείας ΟΡΕΣΤΙΑΣ ΑΕ), Ιωάννη Κούσιο (ιδιοκτήτη του ζαχαροπλαστείου Lido στη Βέροια), Αχιλλέα Κωσταντακόπουλο (πρόεδρο ΤΕΜΕΣ ΑΕ - Ξενοδοχείο Romanos, Costa Navarino), Αναστάσιο Μπίλλη (Επιχειρηματίας - Χημικά προϊόντα, Πλαστικά, Λιπάσματα), Δημήτριο Πόρταλο (διευθύνοντα σύμβουλο εταιρείας Ελληνικοί Λευκόλιθοι ΑΜΒΝΕΕ), Ευστάθιο Τσαλίκη (πρόεδρο ΔΣ Μαιευτηρίου ΡΕΑ) και Γεώργιο Τσάνταλη (αντιπρόεδρο ποτοποιίας Ε. Τσάνταλης ΑΕ).

Στην εκδήλωση τιμήθηκε, επίσης, η Επιτροπή που αξιολόγησε τους παραπάνω επιχειρηματίες, καθώς και ο επίτιμος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γιώργος Κασιμάτης.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ