Amazing Athens - Η Αθήνα στο κινητό σας ή στο tablet σας!

Μια νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και tablets που σαν στόχο έχει να δώσει στους τουρίστες που επισκέπτονται την Αθήνα χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη.


Μια νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και tablets που σαν στόχο έχει να δώσει στους τουρίστες που επισκέπτονται την Αθήνα χρήσιμες πληροφορίες για την πόλη παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη.

Η εφαρμογή, που παρουσιάστηκε την Τετάρτη στο Μουσείο της Ακρόπολης, ονομάζεται Amazing Athens, ενώ η προοπτική είναι να προστεθούν και άλλες πόλεις της Ελλάδας στην εν λόγω πρωτοβουλία.

Η εφαρμογή αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν την έναρξη της ερχόμενης τουριστικής περιόδου αρχικά στα αγγλικά.

Στόχος είναι να μεταφραστεί η εφαρμογή και σε άλλες γλώσσες οι οποίες θα απευθύνονται σε αγορές- στόχους, όπως στα Κινεζικά, Ρωσικά και Ισπανικά.

Μάλιστα, για τη δημιουργία της εφαρμογής ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς παραχώρησε αρχειακό υλικό προκειμένου να ενισχύσει καλλιτεχνικά την ομάδα εργασίας.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη σε πρώτη φάση για συσκευές Ios και στη συνέχεια για Android.

Το «Amazing Athens», όπως ανέφερε στην ομιλία της η κυρία Κεφαλογιάννη, έχει σαν στόχο «να δείξει στους χρήστες ότι η πρωτεύουσα είναι μια πόλη που προσφέρει επιλογές για πολιτισμό, διασκέδαση, άθληση, και την οποία μπορεί κανείς να επισκεφθεί όλο το χρόνο».

«Μέσα από εξαιρετικά γραφικά, φρέσκιες εικόνες, πλούσιο περιεχόμενο και διαδραστικές εφαρμογές ο επισκέπτης μπορεί να πραγματοποιήσει ένα εικονικό ταξίδι στην πόλη και να διαμορφώσει το πρόσωπο της Αθήνας που ταιριάζει περισσότερο στις δικές του προτιμήσεις και ανάγκες», συμπλήρωσε η υπουργός Τουρισμού στην ομιλία της και συνέχισε:

«Μπορεί για παράδειγμα να κατευθυνθεί στο εμπορικό κέντρο της πόλης εάν θέλει να ψωνίσει, να περιηγηθεί στο ιστορικό κέντρο εάν θέλει να θαυμάσει τα αρχαιολογικά μνημεία ή απλώς να πάει για μπάνιο στην παραλία.

Μπορεί επίσης να ξετυλίξει το μύθο της Αθήνας απλά περπατώντας τις γειτονιές της και μαθαίνοντας για την ιστορία τους.

Με λίγα λόγια δίνουμε τη δυνατότητα στον επισκέπτη να δει την Αθήνα και να ανακαλύψει τα κρυμμένα μυστικά της με τον τρόπο που θα το έκανε αν είχε στο πλευρό του έναν Αθηναίο φίλο που τον ξεναγεί στην πόλη του».

I-Reporter

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ