Υπέροχα κατακόκκκινα ξυνορόδια Στην Μαχαιρά Ξηρομέρου!

Εκεί στο πλάι, δυτικά του χωριού Μαχαιράς Ξηρομέρου, έχει ξ(υ)νοροδιές, αυτή την εποχή κοκκινίζουν μέσα αλλά είναι ξινά, αν κοκκινίσουν πιο πολύ γλυκίζουν. Τα ρόδια της ξ(υ)-νοροδιάς είναι πολύ πιο μικρά στο μέγεθος από τα ρόδια της ήμερης και πολύ μικρότερα τα σπόρια της.


Εκεί στο πλάι, δυτικά του χωριού Μαχαιράς Ξηρομέρου, έχει ξ(υ)νοροδιές, αυτή την εποχή κοκκινίζουν μέσα αλλά είναι ξινά, αν κοκκινίσουν πιο πολύ γλυκίζουν.


Τα ρόδια της ξ(υ)-νοροδιάς είναι πολύ πιο μικρά στο μέγεθος από τα ρόδια της ήμερης και πολύ μικρότερα τα σπόρια της.

Πολύ λίγα παιδιά ανεβαίναμε στο πλάι και τα κόβαμε να τα φάμε, όσα από μας δεν μας πείραξε που ήταν ξινά, ''κάναμε ματιές'', λέγαμε, όταν τα τρώγαμε, απ’ το ξινό χυμό κλείναμε τα μάτια όπως κάνουμε ματιές, έμενα μ' αρέσανε τότε και τώρα μου αρέσουνε, ανεβαίνω στο πλάι και κόβω….


Πηγή: xiromeronews.blogspot.gr-Φωτογραφίες *Χριστόδουλος Κουβέλης

(*Ο Χριστόδουλος Κουβέλης ζει και δημιουργεί στη Μαχαιρά Ξηρομέρου. Γράφει, ζωγραφίζει, φωτογραφίζει, βιντεοσκοπεί και δημιουργεί εντυπωσιακά έργα τέχνης τα οποία δημοσιεύει στον προσωπικό του χώρο στο Art Poetica couvelis: http://artpoeticacouvelis.blogspot.com/ και στο facebook Christos Couvelis)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ