Η χαρισματική Σκάρλετ Γιόχανσον

Με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας «Hitchcock» στη Νέα Υόρκη το Home Cinema ετοίμασε ένα αφιέρωμα για την πανέμορφη Σκάρλετ Γιόχανσον, που εμφανιζεται στην ταινία.

Με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας «Hitchcock» στη Νέα Υόρκη το Home Cinema ετοίμασε ένα αφιέρωμα για την πανέμορφη Σκάρλετ Γιόχανσον, που εμφανιζεται στην ταινία.


Η αμερικανίδα ηθοποιός, μοντέλο και τραγουδίστρια, Σκάρλετ Γιόνχανσον, γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 22 Νοεμβρίου του 1984.

Ο πατέρας της, Κάρρστεν Γιόχανσον, είναι βέρος Δανός και αρχιτέκτονας στο επάγγελμα, γεννημένος στην Κοπεγχάγη, ενώ ο Παππούς της (Ejner Johansson) ήταν σεναριογράφος και σκηνοθέτης.
Η μητέρα της, Μέλανι Σλόαν, είναι εβραϊκής καταγωγής από τη Νέα Υόρκη.



Η Σκάρλετ Γιόχανσον έχει δύο μεγαλύτερα αδέρφια τη Βανέσα, που είναι ηθοποιός και τον Αντριάν. Έχει επίσης ένα δίδυμο αδερφό τον Χάντερ (Hunter) ο οποίος εμφανίστηκε μαζί της στην ταινία «Manny & Lo», τέλος, έχει ένα μεγαλύτερο ετεροθαλή αδελφό, από τον πρώτο γάμο του πατέρα της.

Τον κινηματογραφικό της ντεμπούτο το έκανε με την ταινία «North» το 1994, ενώ στη συνέχεια προτάθηκε για το βραβείο «Independent Spirit for Best Female Lead» για την απόδοσή της στην ταινία «Manny & Lo» (1996).
Άρχισε να γίνεται γνωστή με τους ρόλους της στις ταινίες «The Horse Whisperer» (1998) και «Ghost World» (2001).



Στη συνέχεια ανέλαβε πιο ενήλικους ρόλους όπως στην πετυχημένη ταινία της Σοφία Κόπολα «Lost in Translation» (2003), για την οποία κέρδισε βραβείο «BAFTA» καλύτερης ηθοποιού σε πρώτο ρόλο, στα «Πρωταθλητές στο… Σκονάκι», του Μπράιαν Ρόμπινς, και «Το Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι» του Πίτερ Γουέμπερ, κατά την οποία συμπρωταγωνίστησε με τον Κόλιν Φιρθ.



Η Γιόχανσον συζητά σπάνια για τη προσωπική της ζωή με τον Τύπο, λέγοντας πως «Είναι ωραίο να μην ξέρουν όλοι τα προσωπικά σου».

Το 2007 άρχισε να βγαίνει με τον Καναδό Ράιαν Ρέινολντ, ενώ στις 27 Σεπτεμβρίου του 2008 το ζευγάρι παντρεύτηκε σε μια ήσυχη τελετή στη British Columbia (Καναδά). Αγόρασαν μαζί ένα σπίτι αξίας 2.800.000 δολαρίων κοντά στο Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια, ενώ το Δεκέμβριο του 2010 ανακοίνωσαν, από κοινού, το διαζύγιο τους, το οποίο οριστικοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2011.



Δηλώνει πως γιορτάζει και τις δύο γιορτές: Χριστούγεννα και Χανουκά.

Ακολουθούν οι ταινίες της:


Χαμένοι στη Μετάφραση (2003)

Αληθινή, συγκινητική, αστεία, ρομαντική, ανθρώπινη η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της Σοφίας Κόπολα. Εκείνος είναι ο Μπομπ Χάρις, διάσημος Αμερικανός ηθοποιός που βρίσκεται στο Τόκιο για να διαφημίσει μια μάρκα ουίσκι. Εκείνη είναι απλώς η Σαρλότ. Δυο χρόνια παντρεμένη, έχει ακολουθήσει το φωτογράφο σύζυγό της σε επαγγελματικό ταξίδι και περνά ώρες ατέλειωτες μόνη στο ξενοδοχείο. Τους φέρνουν κοντά η μοναξιά, οι αϋπνίες και μια απρόσωπη μεγαλούπολη, γεμάτη ανθρώπους που ελάχιστα μιλούν τη γλώσσα τους. Και αυτό που ξεκινά σαν μια τυπική ανταλλαγή απόψεων, καταλήγει σε φιλία από εκείνες που μιλά ο άλλος και σιγά, σιγά αλλάζει ο τρόπος που βλέπεις γύρω σου τα πράγματα.
Θα ήταν ψέμα να πει κανείς ότι η δουλειά της Κόπολα δεν έχει αρετές. Υπάρχει η ματιά του δημιουργού, υπάρχει μια ώριμη προσέγγιση στο θέμα, υπάρχουν ακόμα οι εξαιρετικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών. Απουσιάζουν ωστόσο οι λύσεις, ώστε η περιπλάνηση των δυο ξένων σε μια πόλη-ζωντανό video game να μην καταντά κουραστική.


To Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι (2003)

Μια ιστορία εμπνευσμένη από ένα διάσημο πίνακα του 1665. Με αφετηρία την άγνωστη ταυτότητα του κοριτσιού που απεικονίζεται στο γνωστό έργο του Βερμέερ, η συγγραφέας Τρέισι Σεβαλιέ στήνει μια φανταστική σχέση ανάμεσα στον κορυφαίο Ολλανδό ζωγράφο και ένα κορίτσι από το υπηρετικό του προσωπικό. Όμως, η ταινία δεν έχει το ίδιο ενδιαφέρον με το βιβλίο. Πέρα από τα εκπληκτικά πλάνα, όμοια με πίνακες ζωγραφικής, το φιλμ εξαντλείται σε μια χαμηλών τόνων και φλατ εξιστόρηση των γεγονότων.


Match Point (2005)

Το "Match Point" διαπραγματεύεται με ιδιαίτερα κυνικό τρόπο την απουσία ήθους και αξιών σε μια κοινωνία που ενδιαφέρεται μόνο για τη βιτρίνα. Επί της ουσίας δεν λέει κάτι καινούργιο. Όμως, έπειτα από δεκάδες κωμωδίες ή κομεντί με επαναλαμβανόμενα μοτίβα, τούτη εδώ η παραγωγή μοιάζει με μικρή όαση, όντας παράλληλα μία από τις πιο ουσιαστικές δουλειές του Νεοϋορκέζου σκηνοθέτη. Ήταν υποψήφια για ένα Όσκαρ, για τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, καθώς και για βραβείο Σεζάρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας.


Η Μαύρη Ντάλια (2006)

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τζέιμς Ελρόι, ο οποίος ανάπλασε μυθιστορηματικά ένα από τα πιο γνωστά εγκλήματα της σύγχρονης εποχής.
Η αγάπη του Μπράιαν ντε Πάλμα για το φιλμ νουάρ είναι γνωστή και αποδεδειγμένη. Ομοίως και η ικανότητά του να χρησιμοποιεί δημιουργικά τους κώδικες του είδους. Μάλιστα σε ό,τι αφορά το αισθητικό μέρος, η προσέγγισή του -με τη συνδρομή φυσικά του βετεράνου διευθυντή φωτογραφίας Βίλμος Ζίγκμοντ- είναι αριστουργηματική. Οι έντονες φωτοσκιάσεις, η πνιγηρή ατμόσφαιρα και η πρωτότυπη χρήση των αποχρώσεων στην εικόνα δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για ένα αξιομνημόνευτο σύγχρονο νουάρ -όπως ήταν, για παράδειγμα, το "Λος Aντζελες Εμπιστευτικό", το οποίο επίσης βασιζόταν σε μυθιστόρημα του Ελρόι.

Δείτε όλες τις ταινίες της σε χρονολογική σειρά:


Ζητούνται Γονείς (1994) Αναζητώντας τη Δικαιοσύνη (1995) Ο Γητευτής των Αλόγων (1998)
Ο Ανθρωπος που δεν Ήταν Εκεί (1995) Φαντάσματα Εφηβείας (2001) An American Rhapsody (2001)
Οκτάποδα Φρικιά (2002) Χαμένοι στη Μετάφραση (2003) Το Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι (2003)
Πρωταθλητές στο Σκονάκι (2004)
Ποιος Είναι το Αφεντικό (2004) Μοναχικές Καρδιές (2004)
Το Νησί (2005) Α Good Woman (2005) Η Μαύρη Ντάλια (2006)
The Prestige (2006) Scoop (2006) Νταντά Υψηλής Κοινωνίας (2007)
Vicky Cristina Barcelona (2008) The Spirit (2008) Η Αλλη Ερωμένη του Βασιλιά (2008)
Οι Εκδικητές (2012) Απλώς δε σε Γουστάρει (2009) Ο Ζωολογικός μας Κήπος (2011)
Iron Man 2 (2010) . .
.


Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ