Ετοιμάστε το βραδινό σας με την βοήθεια του Λευτέρη Λαζάρου! Έυκολη σαλάτα με πορτοκάλι, καρύδια και ανθότυρο!

Τα βράδια καλό είναι να τρώμε... ελαφριά. Τι καλύτερο λοιπόν από την ελαφριά σαλάτα του μοναδικού Λευτέρη Λαζάρου;



Ευχαριστούμε θερμά τον Λευτέρη Λαζάρου και το www.icookgreek.com για την παραχώρηση της συνταγής!

Υλικά
χυμός πορτοκαλιού: 200 ml
χυμός λεμονιού: 2 κουταλιές της σούπας
ελαιόλαδο: 150ml
θυμάρι φρέσκο: 3 κλωνάρια
πιπέρι μαύρο, πράσινο και κόκκινο: 10 κόκκοι
κόλιανδρο: 1/2 κουταλιά της σούπας, τριμμένο
σέλερι: 8 κλωνάρια
καρύδια: 50 γρ. ψίχα
πορτοκάλια: 3 μεγάλα
ανθότυρο: 300 γρ.
αλάτι: λίγο
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
σαλάτες πράσινες, σγουρές: 3


Εκτέλεση
Φτιάχνετε τη μαρινάτα ρίχνοντας σε ένα σκεύος το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, τα πιπέρια, το κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τοποθετείτε μέσα στη μαρινάτα το σέλερι και το αφήνετε για 1 ώρα περίπου.
Με λεπτό τρίφτη παίρνετε το ξύσμα από τα 2 πορτοκάλια και κατόπιν καθαρίζετε και τα 3 πορτοκάλια. Τα χωρίζετε σε φετάκια και αφαιρείτε τη διάφανη μεμβράνη τους.
Κατόπιν αφαιρείτε το σέλερι από τη μαρινάτα και το ψιλοκόβετε. Το ρίχνετε σε ένα σκεύος και προσθέτετε τα καρύδια χοντροκομμένα, τα φετάκια του πορτοκαλιού και τις σγουρές σαλάτες χοντροκομμένες. Περνάτε τη μαρινάτα από σουρωτήρι και τη χτυπάτε στο μπλέντερ για να φτιάξετε μια βινεγκρέτ.
Σε ένα μπολ ρίχνετε το ανθότυρο και το χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα πορτοκαλιού και με τη βοήθεια δύο κουταλιών το πλάθετε στο ελλειψοειδές σχήμα που βλέπετε στη φωτογραφία (κινέλ). Χωρίζετε τη σαλάτα σε 4 πιάτα, από πάνω τοποθετείτε από δύο κινέλ ανθότυρο. Περιχύνετε με τη βινεγκρέτ και σερβίρετε.


Who is Who:

Είναι εγγονός ψαρά και γιος μάγειρα, μεγάλωσε στον Πειραιά και τίμησε διπλά τη λιμανίσια καταγωγή του: πρώτα επιλέγοντας να μεγαλουργήσει στη θαλασσινή κουζίνα και έπειτα κερδίζοντας την πιο αξιόπιστη και λαμπερή διεθνή διάκριση για ένα σεφ εστιατορίου, το πολύτιμο αστέρι Michelin. Ο Λευτέρης Λαζάρου είναι ο «άνθρωπος που μαγείρεψε το ψάρι», σε μια εποχή που η Ελλάδα ήξερε μόνο το ψητό, το βραστό, άντε και το τηγανητό. Ήταν τέλη του 1986 όταν άνοιξε το «Βαρούλκο», το εστιατόριο που τάραξε τα νερά στη θαλασσινή γεύση και εξελίχθηκε σε κορυφαία αξία της αθηναϊκής ρέστο σκηνής. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ