Μια γλυκιά καλημέρα από τον κορυφαίο ζαχαροπλάστη μας: Ο Στέλιος Παρλιάρος έφτιαξε κέικ με άρωμα πορτοκαλιού και αλείμματα με κάστανο, πραλίνα φουντουκιού λευκή σοκολάτα! (Βίντεο)

http://www.glykes-alchimies.gr/wp-content/plugins/islidex/js/timthumb.php?src=http://www.glykes-alchimies.gr/wp-content/uploads/2014/10/%CE%9A%CE%AD%CF%8A%CE%BA-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1-711x400.jpg&w=700&h=300&zc=1&q=100

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε την κρέμα κάστανου με την πραλίνα φουντουκιού. Κοσκινίζουμε το κακάο και το βάζουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε το μέλι και το ενσωματώνουμε ανακατεύοντας. Γεμίζουμε βάζα.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλατος και την βανίλια. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα. Αφαιρούμε τη βανίλια και ομογενοποιούμε πολύ καλά. Όταν η θερμοκρασία του μείγματος πέσει στους 40οC προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε βάζα.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε το βούτυρο με 150 γρ. από τη ζάχαρη. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους συνεχίζοντας το ανακάτεμα και όταν τα υλικά ενσωματωθούν ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Βάζουμε το γάλα σιγά σιγά για να μαλακώσει το μείγμα και τέλος προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, χτυπάμε τα ασπράδια με τα υπόλοιπα 50 γρ. ζάχαρη σε μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Το αδειάζουμε σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.



glykes-alchimies.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ