Αστρολογικές προβλέψεις για όλη την εβδομάδα: Τι προκαλεί η έκλειψη του Ηλίου στον Σκορπιό;

Το αστρολογικό σύμπαν δίνει τον τόνο στην καθημερινή μας ζωή.

Το αστρολογικό σύμπαν δίνει τον τόνο στην καθημερινή μας ζωή.

Κριός
Η δεύτερη από τις δύο εκλείψεις του Οκτωβρίου λαμβάνει χώρα στη μηδενική μοίρα του Σκορπιού – ένα σημείο του ωροσκοπίου σου βαθύ, σκοτεινό, που μιλά για το απόλυτο «μαζί», αυτό που απαιτεί ξεγύμνωμα όχι μόνο σώματος αλλά κυρίως, ψυχής. Τολμάς να σταθείς μπροστά στον άλλο απέχοντας από κάθε ίχνος δύναμης που μπορεί να έχεις απέναντί του; Αυτό είναι το μεγαλύτερο ίσως τόλμημα για οποιονδήποτε άνθρωπο - όμως, η σύνοδος της έκλειψης με την Αφροδίτη διαβεβαιώνει πως ο μόνος δρόμος είναι «μαζί». Και το τρίγωνο με τον ονειρικό Ποσειδώνα από τους Ιχθείς λέει πως μόνο «μαζί» έχεις πρόσβαση στο όνειρο.
Ταύρος
Μία τόσο πανίσχυρη όσο και θετική ηλιακή έκλειψη στον 7ο ηλιακό σου οίκο που «φωτογραφίζεται» από το ζώδιο του Σκορπιού, εννοείται πως σε επηρεάζει άμεσα και καταλυτικά. Επιπλέον, η έκλειψη συντελείται σε σύνοδο με την κυβερνήτη σου, την Αφροδίτη: σχέσεις, μοίρασμα ουσίας, εσύ κι εγώ μαζί αλλά για ένα σκοπό. Για να χτίσουμε κάτι μαζί, να γεννήσουμε κάτι, να δημιουργήσουμε, να μεταμορφώσουμε. Να θεραπεύσουμε ο,τιδήποτε μας πονά, να αφαιρέσουμε και να απαλλαγούμε από ό,τι μας κρατά πίσω, δέσμιους της αρνητικότητας και του πόνου. Σε υπέροχη όψη τριγώνου με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς, οι ερωτικές φιλίες έχουν την τιμητική τους και είναι η καταλληλότερη στιγμή για να απαντηθούν μια για πάντα ερωτήματα σχετικά με ένα πλατωνικό έρωτα.
Δίδυμοι
Στην αυγή της εποχής του Σκορπιού και σε βαθιά, σκοτεινή, μυστηριώδη σύνοδο με την πανίσχυρη Αφροδίτη, η ηλιακή έκλειψη της 24/10 αφορά άμεσα την καθημερινότητά σου. Σε πολύ ευνοϊκή όψη με τον Ποσειδώνα από τα επαγγελματικά σου, δίνει ένα πολύ πιθανό σενάριο να έχεις την ώθηση που χρειάζεσαι και που τόσο καιρό ψάχνεις για περισσότερη δημιουργικότητα και ουσία στη δουλειά σου. Φαντασία, πρωτοτυπία κι ένα θαυμάσιο, ιδιαίτερο ταλέντο να πιάνεις τον παλμό και τις ανάγκες του κοινού σου, όποιο κι αν είναι αυτό, μπορεί να σε φέρει δικαίως στο επαγγελματικό προσκήνιο και να σου χαρίσει θετικότατα σχόλια, ή ακόμα και μία προαγωγή, ή διάκριση. Φυσικά, Αφροδίτης παρούσας και δη στο ζώδιο του Σκορπιού, οι απολαβές θα είναι και υλικές!
Καρκίνος
Στον 5ο ηλιακό σου οίκο του έρωτα και της δημιουργίας, συμβαίνει η πανίσχυρη έκλειψη της 24ης Οκτωβρίου. Στο ζώδιο του Σκορπιού και σε σύνοδο με την Αφροδίτη, κάνει τον έρωτα μία κεραυνοβόλα, ηδονική και βαθιά μεταμορφωτική εμπειρία. Για να είμαστε και …επίκαιροι, η εμπειρία μοιάζει πολύ με αυτή της Περσεφόνης – κεραυνός εν αιθρία, εκεί που όλα μοιάζουν ειδυλλιακά και ακύμαντα, ανοίγει η γη κάτω από τα πόδια σου και σε αρπάζει κάτι παντοδύναμο, πέρα από τη δική σου ισχύ και αντίληψη. Σε χρίζει βασιλιά/ισσα ενός σκοτεινού κόσμου, κάτι που προϋποθέτει να αντιμετωπίσεις τους δαίμονές σου με όπλο την πίστη, τον έρωτα, και το όνειρο. Φυσικά, όταν δίνεται κανείς ψυχή τε και σώματι και αποδεικνύεται άξιος μιας τέτοιας εμπειρίας, η ανταπόδοση είναι πολλαπλάσια!
Λέων
Στην μηδενική μοίρα του Σκορπιού και σε σύνοδο με την Αφροδίτη γίνεται η δεύτερη έκλειψη του μήνα, ηλιακή αυτή τη φορά. Επηρεάζει με τον καλύτερο και θετικότερο δυνατό τρόπο τα της Οικίας και της Οικογένειας, με άμεσο αντίκτυπο και σε τυχόν κοινά οικονομικά συμφέροντα είτε με μέλη της οικογένειάς σου, είτε με σύντροφο νυν, ή ακόμα και πρώην. Η παρουσία της Αφροδίτης αλλά και ο ίδιος ο Σκορπιός ως… πεδίο της έκλειψης βεβαίως, προϋποθέτει να έχεις ειλικρινή στάση με τον εαυτό σου και τα συναισθήματά σου, και να είσαι διατεθειμένος να είσαι δίκαιος και ντόμπρος. Ίσως χρειαστεί να πείσεις κόσμο πως, πολύ περισσότερο από την υλική εξασφάλιση και τα χρήματα, εκτιμάς τους ίδιους και τη σχέση σου μαζί τους, πως δε σου λέει απολύτως τίποτα το να έχεις οικονομική άνεση αν δεν έχεις βαθιά ανθρώπινη επαφή μαζί τους.
Παρθένος
Μάλλον εδώ και καιρό έχεις καταλάβει ότι έχει έρθει ο καιρός να αλλάξεις συμπεριφορά και τρόπο επικοινωνίας, να το πάρεις λίγο «αλλιώς». Αυτό το «αλλιώς» σε έχει προβληματίσει αρκετά, αλλά ο Σκορπιός, το ζώδιο που αντιστοιχεί στον τομέα της επικοινωνίας για σένα, είναι θα λέγαμε ο …ειδικός στο να μπαίνει στα παπούτσια του άλλου και να καταλαβαίνει ακόμα κι εκείνα που δε λέγονται ποτέ (κυρίως αυτά!). Έτσι, η ισχυρή ηλιακή έκλειψη της 24/10 που γίνεται σε σύνοδο με την Αφροδίτη στη μηδενική μοίρα του Σκορπιού, μιλά για μία εκ βαθέων αλλαγή στον τρόπο που διαχειρίζεσαι τους άλλους. Ίσως για πρώτη φορά μπαίνεις στη διαδικασία να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα με τους δικούς του, κι όχι με τους δικούς σου όρους. Με την έκλειψη να σχηματίζει ευνοϊκή όψη τριγώνου με τον Ποσειδώνα από τους Ιχθείς, προφανώς κάτι τέτοιο έχει άμεσο αντίκτυπο στις στενότερες σχέσεις και τις συνεργασίες σου, και μάλιστα αντίκτυπο θετικότατο!
Ζυγός
Η έκλειψη της 24/10 συμβαίνει στη μηδενική μοίρα του Σκορπιού, και μάλιστα σε σύνοδο με την κυβερνήτη σου, την Αφροδίτη. Στο 2ο ηλιακό οίκο των οικονομικών σου, των πόρων σου αλλά και του σώματος και των αξιών που σε διέπουν σαν άτομο, δε θα μπορούσε να υπάρχει πιο ευνοϊκή ώθηση σε εξελίξεις. Ναι, η Αφροδίτη – ιδίως σε ευνοϊκές θέσεις και όψεις, όπως εδώ- μιλά πάντα για υλική εξασφάλιση, άνεση, χρήματα, για την καλή ζωή γενικότερα. Η ζωή γίνεται καλή, και αισθητά ευκολότερη, ακόμα κι αν αυτό δε φανεί άμεσα. Θα χρειαστεί να κρατήσεις ισορροπίες έτσι ώστε να μη γίνεις υλιστής ή άπληστος, αλλά ως Ζυγός, η ισορροπία είναι το χάρισμά σου! Σε υπέροχη όψη τριγώνου και με τον Ποσειδώνα από τους Ιχθείς, αποτελεί και την ιδανική στιγμή να αρχίσεις μία μακρά, αποτοξινωτική δίαιτα, να δοκιμάσεις την αρωματοθεραπεία, τα ανθοϊάματα ή την ομοιοπαθητική για να αντιμετωπίσεις επιπλέον κιλάκια, θέματα αισθητικής και ομορφιάς ή ορμονικές/γυναικολογικές παθήσεις!
Σκορπιός
«Ο βασιλιάς της σκόνης» τραγουδούν τα Ξύλινα Σπαθιά, Σκορπιέ – στην περίπτωσή σου όμως, η σκόνη είναι κυριολεκτικά αστερόσκονη! Στη μηδενική μοίρα του ζωδίου σου, και μάλιστα σε σύνοδο με την Αφροδίτη, είναι η στιγμή να κριθεί μία σχέση ή ένας έρωτας και να προχωρήσεις σε βαθύτερη δέσμευση ζωής και καρδιάς και ψυχής, ή σε ένα χωρισμό και το άνοιγμα ενός εντελώς καινούργιου κεφαλαίου στην ερωτική ζωή σου. Σημαντικότατο είναι το σεξ, σημαντικότατο είναι το απόλυτο μοίρασμα, η κατάθεση συναισθημάτων, φόβων και ονείρων στη σέντρα χωρίς να κρατάς για σένα τίποτα. Είναι η στιγμή να αφήσεις τον έλεγχο, και αυτό είναι ό,τι φοβάσαι πιο πολύ από ο,τιδήποτε άλλο. Η όψη τριγώνου που σχηματίζει η έκλειψη με τον μαγικό, ρευστό Ποσειδώνα από τους Ιχθείς, μιλά όμως για μία χαμηλή πτήση στα φτερά του έρωτα – αρκεί να κρατηθείς μακριά από ιδανικότητες και ονειροφαντασίες και να αποφασίσεις να ζήσεις ως ονειρικό, μαγικό και ιδιαίτερο αυτό που μέχρι χθες έβλεπες ως ρουτίνα.
Τοξότης
Τα χρήματα, η οικονομική σου ανάπτυξη αλλά και η πάντα επικίνδυνη ισορροπία του «τα δικά μου/τα δικά σου» χρήματα είναι το φλέγον ζήτημα που έρχεται να αναδείξει τόσο η ηλιακή έκλειψη στο Σκορπιό στις 24/10 (σε σύνοδο με την Αφροδίτη δεν είναι να απορεί κανείς που τα χρήματα και το ευ ζην αποτελούν μείζον θέμα!) αλλά και του μαχητικού, διεκδικητικού Άρη πλέον στον Αιγόκερω. Τα καλά νέα, είναι ότι έχεις μία ιδιαίτερη ικανότητα αυτό το διάστημα να μυρίζεσαι τις οικονομικές ευκαιρίες, να ξέρεις τι θα ευοδωθεί και τι όχι, να ξέρεις πού και πόσο αξίζει να ρισκάρεις – οπότε ναι, αυτό το ένστικτο το ακολουθείς. Παράλληλα, έχεις το νου σου για κρυφούς εχθρούς, δολοπλοκίες πίσω από την πλάτη σου και άτομα (ιδίως γυναίκες) που σου χαμογελούν ενώ σου σκάβουν το λάκκο. Εννοείται επίσης πως δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να αρχίσεις εσύ να μπλέκεσαι σε κουτσομπολιά και σου είπα μου είπες – δε μπορείς να φανταστείς πόσο χαμένος θα βγεις!
Αιγόκερως
Αυτή την εβδομάδα, μία υπέροχη, θετικής φύσης έκλειψη στο Σκορπιό σε σύνοδο με την Αφροδίτη σε παίρνει από το χέρι και από παραδουλεύτρα δίπλα στο σβησμένο τζάκι σε κάνει την ωραία του χορού! Η κοινωνικότητα και η διάθεση για επαφή, συνομιλία, μοίρασμα και χαμόγελο είναι στα ύψη, αλλά στα ύψη είναι και η καλή διάθεση πολύ κόσμου να σε βοηθήσει και να σε προωθήσει. Παράλληλα, ο Άρης στο ζώδιό σου σε φέρνει ξανά στο προσκήνιο, πιο ενεργητικό, πιο διεκδικητικό και μάχιμο από ποτέ, και ο Ερμής που ορθοδρομεί σε βοηθά να ξεκαθαρίσεις τι θέλεις. Η τόσο έντονη παρουσία της Αφροδίτης, που συμμετέχει στην έκλειψη, μας λέει πως θα σε απασχολήσει έντονα και το ποιόν θέλεις. Όλα εξαιρετικά και το πράσινο φως έχει ανάψει – μία μόνη συμβουλή: με τον Πλούτωνα στο ζώδιό σου και τον Ουρανό στο «βαθύ» γωνιακό 4ο οίκο του ωροσκοπίου σου, οι επιλογές είναι ζωής, και οι ρήξεις είναι επίσης για πάντα.
Υδροχόος
Η έκλειψη Ηλίου στον Σκορπιό, στις 24/10, σε καλεί να πάρεις τον εαυτό σου σοβαρά. Δύσκολο πράγμα για Υδροχόο, αλλά θα πρέπει να προσπαθήσεις – καλείσαι να πάρεις το δημόσιο εαυτό σου, το επάγγελμά σου, την κοινωνική σου θέση και τη δημόσια εικόνα σου πολύ μα πολύ στα σοβαρά και να εργαστείς προς αυτή την κατεύθυνση με φαντασία, όραμα και όνειρο. Οι εξελίξεις θα σε ανταμείψουν πλουσιοπάροχα αν σε ό,τι κάνεις έχεις συνέπεια, ένταση και πάθος (Σκορπιός), αισθητική (Αφροδίτη), όνειρο και διάθεση να φέρεις την αλλαγή που ονειρεύεσαι στον κόσμο (Ποσειδώνας, Ιχθείς). Και μιας και οι εξελίξεις στον επαγγελματικό τομέα διαφαίνονται μάλλον θετικές, φρόντισε να μην τα κάνεις ρόιδο στα προσωπικά σου όντας μονίμως ανικανοποίητος ή φορτώνοντας το ταίρι σου με γκρίνιες, δυσαρέσκειες ή τα περίφημα Υδροχόεια «μούτρα» σου, διότι πολύ σύντομα θα βρεθείς επιτυχημένος επαγγελματικά και μόνος. Δεν υπάρχει λόγος.
Ιχθείς
Στον 9° ηλιακό σου οίκο των ταξιδιών, της εξέλιξης, του οράματος και της ευρύτερης «εικόνας» του κόσμου γύρω σου η έκλειψη της 24ης Οκτωβρίου, και μάλιστα σε σύνοδο με την Αφροδίτη, και εξάγωνο με τον Ποσειδώνα στο ζώδιό σου. Ιδανικά, πάρε τον υπέροχο άνθρωπο που θέλεις και φύγετε μακριά, με κλειστά τα κινητά σας. Μία ερωτική φυγή ακόμα και για ένα διήμερο μπορεί να κάνει θαύματα για έναν έρωτα που καιρό τώρα σε κάνει να αναρωτιέσαι τι λείπει, τι φταίει, και η καρδιά σου κλαίει. Εναλλακτικά, θα μπορούσε αυτή η τόσο έντονη έκλειψη να φέρει ένα ερωτικό συμβάν, μία νέα γνωριμία με κάποιο ξένο, άλλης κουλτούρας και καταγωγής πλάσμα που θα σου ανοίξει καινούργιες σελίδες στο όνειρο. Η ορθοδρόμηση του Ερμή επίσης είναι ένα θαυμάσιο δείγμα πως μπορείς, και θέλεις, να επιλύσεις τα όσα σε συγχύζουν και σε αποπροσανατολίζουν στη σχέση σου, να ξανασυστηθείς με τον άλλο σε νέα βάση, να δεις τη σχέση και τις δυνατότητές της με νέο, φρέσκο βλέμμα.
Πηγή: astrologos

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ