Μ. Ρόμνεϊ: ''Ο Ομπάμα θα μας κάνει σαν την Ελλάδα''

Συνώνυμο της δημοσιονομικής αποτυχίας έχει εξελιχθεί η Ελλάδα, καθώς άλλο ένα πρόσωπο της διεθνούς πολιτικής χρησιμοποίησε την κακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα ως ένα κακό παράδειγμα που πρέπει να αποφεύγεται.


Συνώνυμο της δημοσιονομικής αποτυχίας
έχει εξελιχθεί η Ελλάδα, καθώς άλλο ένα πρόσωπο της διεθνούς πολιτικής χρησιμοποίησε την κακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα ως ένα κακό παράδειγμα που πρέπει να αποφεύγεται.

Μετά, λοιπόν, τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, και τον υποψήφιο για τη γαλλική Προεδρία, Φρανσουά Ολλάντ, οι οποίοι προσφάτως είχαν δηλώσει πως δεν θέλουν οι χώρες τους να "καταντήσουν" όπως η Ελλάδα, ο υποψήφιος με τους Ρεπουμπλικανούς για την αμερικανική Προεδρεία, Μιτ Ρόμνεϊ, σε ομιλία του κατηγόρησε το νυν πρόεδρο των ΗΠΑ ότι με τους χειρισμούς του έχει κάνει την Αμερική όπως την Ελλάδα.

"Είμαι πεποισμένος πως δεν πρόκειται να δείτε τον Ομπάμα στο συνέδρειο των Δημοκρατικών να στέκεται ανάμεσα σε αρχαιοελληνικούς στήλους. Δε θα θέλει να θυμίζει σε κανέναν την Ελλάδα, επειδή μας έχει βάλει σε ένα δρόμο ώστε να γίνουμε περισσότερο σαν την Ελλάδα", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Μ. Ρόμνεϊ αναφερόταν στην ομιλία αποδοχής του χρίσματος των Δημοκρατικών από τον Μπ. Ομπάμα το 2008, όπου στην οθόνη πίσω του προβαλλόταν το στάδιο Denver Broncos, του οποίου οι μεγάλοι κίονες είχαν παρομοιασθεί με αρχαιοελληνικό ναό.

Στην ομιλία του, ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι "κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης Ομπάμα το ομοσπονδιακό χρέος αυξήθηκε, η ανεργία βρέθηκε πάνω από το 8%, η ιδιοκτησία κατοικίας σημείωσε πτώση και αυξήθηκε το κόστος περίθαλψης και κοινωνικής ασφάλειας".

Τα στοιχεία αυτά έχουν αυξήσει τις προβλέψεις για ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των ελλειμάτων των ΗΠΑ, που αυτή τη στιγμή ανέρχονται σε μερικά τρισ. δολάρια, κάτι που έκανε το Μ. Ρόμνεϊ να δηλώσει πως ο Μπ. Ομπάμα οδηγεί την αμερικανική οικονομία σε ένα δρόμο παρόμοιο με την Ελλάδα.

Πηγή: www.emea.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ