Le Monde: «Πιο πολύ έπεισε ο Σαμαράς τη Μέρκελ παρά ο Βαλς - Η καγκελάριος δεν εμπιστεύεται Ολάντ και Βαλς, αλλά σίγουρα πιστεύει στον Έλληνα Πρωθυπουργό

Στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο, αναφέρεται σε άρθρο του, ο δημοσιογράφος της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde», Φρεντερίκ Λε Μετρ.

Στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο, αναφέρεται σε άρθρο του, ο δημοσιογράφος της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde», Φρεντερίκ Λε Μετρ.
Ολόκληρο άλμπουμ με φωτογραφίες από την Αμφίπολη έδωσε ο Σαμαράς στη Μέρκελ 
Υπό το τίτλο «μετά τον Μανουέλ Βαλς, η Άνγκελα Μέρκελ υποδέχεται τον Αντώνη Σαμαρά», ο Λε Μετρ σχολιάζει πως η Γερμανίδα καγκελάριος φάνηκε περισσότερο πεπεισμένη για τις θετικές εξελίξεις στην Ελλάδα από τον Αντώνη Σαμαρά, παρά για τις δυνατότητες της Γαλλίας να φέρει σε πέρας τις μεταρρυθμίσεις της, έπειτα και από τη συνάντηση που είχε με τον Γάλλο πρωθυπουργό τη Δευτέρα.
«Εάν θέλαμε ένα σημάδι για το ότι η κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώνεται, τουλάχιστον στα μάτια των Γερμανών μας το παρέχει ο αριθμός των θέσεων που έμειναν κενές κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά», γράφει ο δημοσιογράφος και προσθέτει: « Οι μισές από τις περίπου 100 θέσεις των δημοσιογράφων έμειναν άδειες, καμία σχέση με τις προηγούμενες συνεντεύξεις Τύπου του Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο».
Όσον αφορά στο ραντεβού της Μέρκελ με τον Βαλς, ο Φρεντερίκ Λε Μετρ αναφέρει ότι παρότι την παραμονή, η Γερμανίδα καγκελάριος δεν θέλησε να δηλώσει με σαφήνεια εάν εμπιστεύεται ή όχι τον Φρανσουά Ολάντ και τον Μανουέλ Βαλς να φέρουν σε πέρας τις μεταρρυθμίσεις στη Γαλλία, «εντούτοις έδωσε τη θετική της συγκατάθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό».  
Όπως τονίζει, παραμένοντας προσεκτική, τόνισε «τα θετικά σημάδια» που έχει καταγράψει η χώρα, χάρη σε μια καλή τουριστική περίοδο, αναγνώρισε ότι η Ελλάδα «ζούσε δύσκολους καιρούς» αλλά ότι επέμεινε «για τα πρώτα ορατά σημάδια».
Μάλιστα, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς χρησιμοποίησε σχεδόν τις ίδιες εκφράσεις με τον Μανουέλ Βαλς την προηγουμένη, λέγοντας ότι «η χώρα του έπρεπε έτσι κι αλλιώς να κάνει τις μεταρρυθμίσεις και ότι αυτές οι μεταρρυθμίσεις δεν επιβλήθηκαν από το εξωτερικό.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ