Το Chanel no 5 και το Dior Addict περιέχουν αλλεργιογόνα ? Πάντως οι Βρυξέλλες δεν θα τα απαγορεύσουν

H Ευρωπαϊκή επιτροπή ανακοίνωσε χθες ότι δεν προτίθεται για την ώρα να απαγορεύσει ή να περιορίσει τα αρώματα ή τα καλλυντικά που προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις . Σύμφωνα με μία επιστημονική έρευνα εντοπίστηκαν 100 συστατικά που προκαλούν αλλεργίες και εμπεριέχονται σε καλλυντικά και σε γνωστά αρώματα όπως το Chanel 5 και το Dior Addict .

H Ευρωπαϊκή επιτροπή ανακοίνωσε χθες ότι δεν προτίθεται για την ώρα να απαγορεύσει ή να περιορίσει τα αρώματα ή τα καλλυντικά που προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις .


Σύμφωνα με μία επιστημονική έρευνα εντοπίστηκαν 100 συστατικά που προκαλούν αλλεργίες και εμπεριέχονται σε καλλυντικά και σε γνωστά αρώματα όπως το Chanel 5 και το Dior Addict .

"Eίμαστε μακριά ακόμη από την απαγόρευση των προϊόντων αυτών παρά τα tests που γίνονται από τον Αύγουστο σε καταναλωτές για να δούμε τις επιπτώσεις αυτών των αλλεργιογόνων, ενώ και οι βιομηχανίες αρωμάτων και καλλυντικών έχουν ενημερωθεί ", τόνισε ο εκπρόσωπος της Commission .
O Frederic Vincent εκπρόσωπος Τύπου για θέματα υγείας και καταναλωτών τόνισε ότι ‘’είναι λάθος να λέγεται ότι θέλουμε να απαγορεύσουμε το Chanel no 5’’
Σημείωση : θα πρέπει άμεσα η αρωματοποιία Chanel να ανακοινώσει τι σκοπεύει να κάνει και αν πράγματι εμπεριέχονται αλλεργιογόνα συστατικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ