Zητούνται 10 γυναίκες υψηλών προδιαγραφών: 10 Topwomen για επιτρόπους αναζητά η Κομισιόν σε όλη την Ευρώπη για να μην είναι όλοι άντρες!


Η αδυναμία των κρατών μελών της Ε.Ε. να προτείνουν περί τις 10 γυναίκες για να αναλάβουν θέσεις στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή απασχολεί τον Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδας L’ Echo.

http://www.terre-net.fr/ulf/TNM_Biblio/fiche_72635/Fiches_2962011_2122_922.jpg

Σε σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι στην καλύτερη περίπτωση ο αριθμός αυτός μπορεί να ανέλθει σε οκτώ. Έχουν ήδη ανακοινωθεί τρία ονόματα γυναικών (Ιταλία, Σουηδία, Τσεχία), ενώ η Σλοβενία, η Ολλανδία και η Βουλγαρία ενδέχεται να ορίσουν γυναίκες επιτρόπους. Γυναίκα Επίτροπο δεν αποκλείεται επίσης να ορίσει το Βέλγιο και η Δανία, αναφέρει το ΑΠΕ -ΜΠΕ

Από την άλλη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απαιτεί την ύπαρξη τουλάχιστον εννέα γυναικών -όσων δηλαδή συμμετείχαν στην απερχόμενη Επιτροπή.

Εξάλλου, σε δημοσίευμα της διαδικτυακής πύλης Euractiv αναφέρεται ότι η επιβεβαίωση από πλευράς Ιταλίας και Πολωνίας των υποψηφίων τους για τη θέση του επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε. σημαίνει ότι ο Γιουνκέρ περιμένει πλέον μόνο τις προτάσεις από Βέλγιο, Ολλανδία και Δανία για να ολοκληρωθεί η σύνθεση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν είχε ζητήσει από τους αρχηγούς κρατών να καταλήξουν στους εκλεκτούς τους μέχρι το τέλος του Ιουλίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ