Σάλος στη διαφημιστική αγορά που απαντά στο επικείμενο νομοσχέδιο: ''Μας κλείνετε και δίνετε κλειδιά στους χρεοκοπημένους ολιγάρχες των Media''

Στη Βουλή πηγαίνει σήμερα και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες η τροπολογία για τις διαφημιστικές και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που ουσιαστικά διαλύει την αγορά και παραδίδει στους υπερχρεωμένους ολιγάρχες των Μέσων την ενημέρωση, δίνοντας συνολική λύση στα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν τα μεγάλα υπερχρεωμένα εκδοτικά συγκροτήματα.

http://antiphono.files.wordpress.com/2010/04/delete3-thumb.jpg

Με την συγκεκριμένη τροπολογία μπαίνει ταφόπλακα σε ολόκληρο το διαφημιστικό κλάδο, αφού καταργώντας τα περιθώρια κερδοφορίας των μικρών διαφημιστικών εταιρειών, οδηγεί τις μεσαίες και μικρές διαφημιστικές εταιρείες σε «λουκέτο». Η τροπολογία αν και εμφανίζεται σαν μία συνολική ρύθμιση των δυσλειτουργιών της διαφημιστικής αγοράς, στην πραγματικότητα παρέχει τα νομοθετικά εργαλεία στους μεγάλους εκδότες να ελέγξουν την διαφημιστική εισροή σε βάρος των μικρών ανεξάρτητων εκδοτικών επιχειρήσεων..

Η Ενωση Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδας με επιστολή της προς του υπουργούς Γκίκα Χαρδούβελη, Γιάννη Βρούτση, Δημήτρη Σταμάτη και Μάκη Βορίδη, οι οποίοι υπογράφουν την τροπολογία, ζητάει την απόσυρσή της. Η ΕΕΔΕ τονίζει πως με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση αποκλείει τις διαφημιστικές εταιρείες από την αγορά χώρου και χρόνου στα ΜΜΕ και καταργεί δια νόμου την ελευθερία τους να συναλλάσσονται με τα Μέσα. Χαρακτηρίζει τη ρύθμιση κατάφωρα αντισυνταγματική, πρόχειρη, ατεκμηρίωτη, αποσπασματική και έκδηλα μονομερής.

Ουσιαστικά με την τροπολογία αυτή, ανοίγει ο δρόμος για μεγάλες απολύσεις εργαζομένων στα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα, ενώ επιτρέπεται ακόμη και η αλλαγή περιεχομένου Μέσων Ενημέρωσης, όπως στο ραδιόφωνο που ενημερωτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί θα μετατρέπονται σε μουσικούς χωρίς κανένα πλέον εμπόδιο, παρά με μία αίτηση στο ΕΣΡ.

Γι αυτό η Ενωση Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας ζητάει από την κυβέρνηση:

α) την απόσυρση της, τουλάχιστον κατά τα άρθρα που αφορούν την απευθείας τιμολόγηση από τα ΜΜΕ στους διαφημιζόμενους και

β) να καλέσει σε διαβούλευση τα τρία εμπλεκόμενα μέρη, ΜΜΕ, Διαφημιστικές Εταιρείες και Διαφημιζόμενους, όπως εκφράζονται από τούς θεσμικούς τους φορείς, προκειμένου να αναθεωρηθεί το άρθρο 12 του Νόμου 2328/1995 σε σωστή και δίκαιη κατεύθυνση για όλους.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ενωσης Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας ΕΔΩ

Διαβάστε την τροπολογία που πάει να περάσει η κυβέρνηση ΕΔΩ

iefimerida.gr




Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ