2η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου στο Κρανίδι

Η 2η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου, πραγματοποιείται στην πόλη του Κρανιδίου αυτό το Σαββατοκύριακο 3 & 4 Νοεμβρίου 2012.

Η 2η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου, πραγματοποιείται στην πόλη του Κρανιδίου αυτό το Σαββατοκύριακο 3 & 4 Νοεμβρίου 2012. 

Ο Δήμος Ερμιονίδας υνεχίζει για 2η συνεχή χρονιά την Γιορτή Ελιάς & Ελαιόλαδου, με στόχο να γίνει θεσμός η προβολή και η ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων.

Σκοπός η επαφή και αναβίωση της πλούσιας αγροτικής παράδοσης που διαθέτει ο τόπος, η ανάδειξη μνημείων που σχετίζονται με την ελιά, η αναγνώριση του πρωταγωνιστικού ρόλου της ελιάς στην ιστορία και στην οικονομία του τόπου και η ανάδειξη και προώθηση του τοπικού ελαιολάδου του Δήμου Ερμιονίδας, εξαιρετικής ποιότητας με την ονομασία ΠΟΠ (1996).

“ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ”

Το χαρακτηριστικό του είναι το χρυσοκίτρινο χρώμα, η γλυκόπικρη γεύση του και ο τρόπος επεξεργασίας του (σε φυγόκεντρα ελαιοτριβεία), που παράγεται από τις ντόπιες ποικιλίες ελιάς “Μανάκι” και “Κορωνέϊκη”.

Η γιορτή θα διαρκέσει δύο μέρες. Το Σάββατο στο Γενικό Λύκειο Κρανιδίου πραγματοποιείται εσπερίδα με θέμα «Το μέλλον της καλλιέργειας, τις προκλήσεις και τις δυνατότητες της Ελληνικής Ελαιοκομίας».
Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, η 2η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού κλείνει με το εορταστικό κομμάτι με πολλές εκπλήξεις και ποικιλία τοπικών εδεσμάτων βασισμένων στο ελαιόλαδο. Οι εορταστικές εκδηλώσεις που ξεκινούν από τις 11:00 το πρωί, θα φιλοξενηθούν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρανιδίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ