Kολατσιό στην παραλία: Πώς να το διατηρήσετε και να το προστατέψετε από τα μικρόβια και τις υψηλές θερμοκρασίες!

Ο υδράργυρος έχει φτάσει στα ύψη και πλέον περνάτε όλο και περισσότερες ώρες στην παραλία. Μπορεί να έχετε προνοήσει για τη διατροφή σας, παίρνοντας μαζί σας υγιεινά σνακ, όμως θυμηθείτε ότι η αυξημένη θερμοκρασία αυξάνει και τη δραστηριότητα των βακτηρίων που μπορούν να αλλοιώσουν τα τρόφιμα.

Ο υδράργυρος έχει φτάσει στα ύψη και πλέον περνάτε όλο και περισσότερες ώρες στην παραλία. Μπορεί να έχετε προνοήσει για τη διατροφή σας, παίρνοντας μαζί σας υγιεινά σνακ, όμως θυμηθείτε ότι η αυξημένη θερμοκρασία αυξάνει και τη δραστηριότητα των βακτηρίων που μπορούν να αλλοιώσουν τα τρόφιμα. Και επειδή κανείς δε θα ήθελε οι αναμνήσεις του φετινού καλοκαιριού να αφορούν κάποιου είδους τροφική δηλητηρίαση, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές που μάς δίνει η κ. Τζόβα Ελίζα, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος προκειμένου να διατηρήσετε το φαγητό σας φρέσκο και ασφαλές όσο βρίσκεστε στη θάλασσα.

beach-snack

Προκαταψύξτε τα τρόφιμα που θα πάρετε μαζί σας

Να θυμάστε ότι τα τρόφιμα που βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου δεν είναι δυνατό να ψυχθούν όταν τα βάλετε στο φορητό ψυγείο. Αντίθετα, τα προκατεψυγμένα τρόφιμα διατηρούνται καλύτερα και για περισσότερη ώρα, καθώς «καταναλώνουν» λιγότερο πάγο από το ψυγειάκι που θα κρατάτε στη μικρή σας απόδραση. Ετοιμάστε λοιπόν από το προηγούμενο βράδυ τα τρόφιμα που θα πάρετε μαζί σας, όπως για παράδειγμα οι σαλάτες και τα σάντουιτς, και βάλτε τα στο ψυγείο κατά τη διάρκεια της νύχτας για να πέσει η θερμοκρασία τους. Το πρωί πριν φύγετε τοποθετήστε τα στο φορητό ψυγείο και φροντίστε να διατηρηθούν στους 4°C. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής τοποθετείστε το ψυγείο στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και αν επιθυμείτε τυλίξτε το με μία πετσέτα.

Διαβάστε περισσότερα στο infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ