Πώς θα μάθω κολύμπι στο παιδί μου; Η Φανή Βαγγελάτου, λογοθεραπεύτρια μοιράζεται μαζί μας πρακτικές συμβουλές για να βοηθήσετε το παιδί σας να γίνει... δελφινάκι!

Το παιδάκι σας νιώθει άβολα στο νερό χωρίς μπρατσάκια και επιμένει να του τα φοράτε παρά τις φιλότιμες προσπάθειές σας να του μάθετε να κολυμπά μόνο του. Δεν χρειάζεται να στεναχωριέστε ούτε και να του θυμώνετε που δεν παίρνει την απόφαση να εγκαταλείψει τα βοήθηματα και να στηριχθεί στις δικές του δυνάμεις. Κι όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα δεν χρειάζεται κόπος αλλά τρόπος. Η Φανή Βαγγελάτου, Λογοθεραπεύτρια μοιράζεται μαζί μας πρακτικές συμβουλές για το πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να μάθει κολύμπι.

http://underwateraudio.com/wp-content/uploads/2013/07/boys-swimming.jpg

1. Σπάστε τη δραστηριότητα σε μικρά κομμάτια. Τα παιδιά έχουν μικρό εύρος προσοχής και ειδικά σε ένα περιβάλλον με τόσα ερεθίσματα όπως η θάλασσα/πισίνα. Το κολύμπι αποτελείται από πολλές επί μέρους κινήσεις και δεξιότητες, συντονισμένες σε απόλυτη αρμονία. Σκεφτείτε απλά και θα τις ανακαλύψετε και μόνοι σας (αναπνοή, επίπλευση, συντονισμός 2 ποδιών, συντονισμός 2 χεριών, συντονισμός 4 άκρων!).

2. Αναπνοή: πριν από τα παιχνίδια στα βαθιά λοιπόν, βάλτε το παιδί σας να κάνει μπουρμπουλήθρες στο νερό. Μάθετε να μη φοβάται να βουτήξει το κεφαλάκι του και να χειρίζεται καλά την αναπνοή του από το στόμα και από τη μύτη. Ανάλογα παιχνίδια μπορείτε να κάνετε και στη μπανιέρα σας όπου ο φόβος είναι λιγότερος και το παιδί πιο ήρεμο.

3. Επιπλεύστε στο νερό: αυτή η δεξιότητα απαιτεί πολύ καλή σχέση εμπιστοσύνης! Πρέπει να δείξετε στο μικρό σας ότι μπορεί να σας εμπιστεύεται και ότι έχοντας εσάς δίπλα του, δε χρειάζεται να φοβάται για τίποτα. Σε αυτό το στάδιο θα δείτε έντονα και τον αντανακλαστικό φόβο. Τα παιδιά συνήθως διπλώνουν τη μέση τους και δεν αφήνουν το κορμάκι τους χαλαρό σε ευθεία. Εδώ εσείς είστε αυτοί που θα ηρεμήσετε το παιδί και θα του δώσετε όσο χρόνο χρειαστεί.

Διαβάστε περισσότερα στο infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ