Καλοκαιράκι και γινόμαστε παιδιά για κροκέτες ψαριού! Λαχταριστές, μυρωδάτες με λάιμ, από τον αεικίνητο Άκη Πετρετζίκη!

\
Eυχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το http://akispetretzikis.com, για την παραχώρηση της συνταγής.

Συστατικά

  •     300 γραμμάρια ψάρια της αρεσκείας σας χωρίς κόκαλο και πέτσα
  •     2 κουταλιές τυρί κρέμα
  •     1 λάιμ σε ξύσμα και χυμό
  •     λίγο μαϊντανό
  •     λίγο άνιθο
  •     αλάτι
  •     πιπέρι


Υλικά για το πανάρισμα

  •     φρυγανιά τριμμένη
  •     αλεύρι
  •     αυγό
  •     σπορέλαιο




Μέθοδος Εκτέλεσης

    Ψήνουμε τα ψάρια σε ένα τηγάνι και από τις 2 πλευρές.

    Μόλις κρυώσουν λίγο ανακατευουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Πλάθουμε σε σχήμα της αρεσκείας μας και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.

    Βγάζουμε από την κατάψυξη, πανάρουμε περνώντας το πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και έπειτα στη φρυγανιά και ψήνουμε σε αρκετό λάδι.


Tip: Ωραία ψάρια για τη συνταγή ειναι ο σολομός και το λαβράκι! Αντί να τα τηγανίσουμε μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ