Θα τρίζουν τα κόκαλα της Μέριλυν Μονρόε: Η Κομισιόν απαγορεύει το Chanel No 5 γιατί ίσως προκαλεί αλλεργίες! (φωτό)‏

Την αλλαγή φόρμουλας του θρυλικού αρώματος Chanel 5, συνιστά η Κομισιόν στους δημιουργούς του, καθώς, σύμφωνα με την επιτροπή, περιέχει εκχυλίσματα βρύων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αλλεργίες. Σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph, το 93 ετών πλέον άρωμα έχει ακόμη τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο, καθώς κάθε 30 δευτερόλεπτα πωλείται και ένα μπουκάλι.

http://images.totalbeauty.com/uploads/editorial/assets/chanel-no5-marilyn-monroe-blog.jpg

Όμως, το άρωμα που συνδυάζει γιασεμί, τριαντάφυλλο, σανταλόξυλο και βανίλια θα πρέπει πλέον βάσει των νέων οδηγιών να αλλάξει για πάντα για να έχει τη δυνατότητα να παραμείνει στα ράφια των αρωματοπωλείων. «Η προσαρμογή αυτή είναι μια πρόκληση, αλλά εκεί ακριβώς είναι και το ταλέντο της« μύτης »μας. Να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τις ιδιότητες και την οσφρητική ταυτότητα των αρωμάτων μας, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τους νέους ρυθμιστικούς περιορισμούς", δήλωσε εκπρόσωπος του οίκου Chanel. Στην ίδια δεινή θέση βρίσκεται όμως και το Μiss Dior που εμπεριέχει παρόμοια συστατικά σε ένα σύνολο 80 συστατικών που δίνουν το μοναδικό άρωμα του.

http://i.huffpost.com/gen/973299/thumbs/o-GISELE-BUNDCHEN-CHANEL-570.jpg?6

http://www.lifo.gr/icache/520/700/1/674544_chanel-no-5.jpg

Για το Chanel Νο 5 λέγεται ότι όταν η Gabrielle "Coco" Chanel το ψέκαε γύρω από το τραπέζι της σε ένα δημοφιλές εστιατόριο του Παρισιού το 1921, οι γυναίκες σταματούσαν για να τη ρωτήσουν τι άρωμα ήταν αυτό και από πού το πήρε.

http://www.lifo.gr/icache/520/304/1/674543_chanel_5.png.jpg

Η πιο διάσημη πρέσβειρα του αρώματος ήταν βεβαίως η Μέριλιν Μονρόε, κυρίως με τη δήλωση της ότι όταν ξάπλωνε στο κρεβάτι της φορούσε μόνο αυτό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ