Story of the day! Όταν ο Κύπριος Xάρης έκανε πρόταση γάμου στον Lance 99 μπαλόνια πέταξαν στον ουρανό, ένα ολόκληρο μπαλέτο χόρεψε σε μια γέφυρα... Το γράμμα αποδοχής των γαμπρών από τον πατέρα!

Αυτό δεν ήταν πρόταση γάμου. Αυτό ήταν η μαγκιά ενός Κύπριου να κάνει «σκόνη» όλες τις παρωχημένες αντιλήψεις γύρω από το θέμα των ομοφυλοφιλικών γάμων, αφήνοντας 99 μπαλόνια να πετάξουν στον ουρανό της Νέας Υόρκης και κάνοντας την Huffington Post να παραδεχτεί «πως δεν έχουμε δει τίποτα παρόμοιο μέχρι τώρα».

Αυτό δεν ήταν πρόταση γάμου. Αυτό ήταν η μαγκιά ενός Κύπριου να κάνει «σκόνη» όλες τις παρωχημένες αντιλήψεις γύρω από το θέμα των ομοφυλοφιλικών γάμων, αφήνοντας 99 μπαλόνια να πετάξουν στον ουρανό της Νέας Υόρκης και κάνοντας την Huffington Post να παραδεχτεί «πως δεν έχουμε δει τίποτα παρόμοιο μέχρι τώρα».

Είχα πολύ καιρό να του μιλήσω. Η τελευταία φορά που τα είπαμε ήτανε μήνες πρίν, όταν είχε έρθει στην Κύπρο και σκεφτόταν να ανεβάσει ένα θεατρικό. Έτσι είναι ο Χάρης, πάντα γεμάτος ιδέες, ανήσυχο μυαλό. Χορευτής, σεναριογράφος, σκηνοθέτης ταινιών μικρού μήκους, παραγωγός, από κείνα τα πολύπλευρα ταλέντα που σε εκπλήσσουν. Τον γνώρισα τυχαία, όταν έγραφε το σενάριο μιας ταινίας μεγάλου μήκους. Χρειαζόταν βοήθεια στην μετάφραση και στους διαλόγους και κάπως έτσι για δύο βδομάδες βρισκόμασταν κάθε πρωί στην αυλή μου και τρώγοντας τυρόπιττες κάτω από μια βουκαμβίλια ανταλλάζαμε ιδέες και...μυστικά.

http://www.lifo.gr/uploads/image/594709/Balloons_Pretty.jpg

Μετά έφυγε ξανά για Νέα Υόρκη. Έχασα τα ίχνη του. Μέχρι που μπήκα μια μέρα στο φέιςμπουκ ανυποψιάστη πως όλα όσα έπρεπε να ξέρω για κείνον κυκλοφορούσαν ήδη στα social media, μέσα από ένα απίστευτο φιλμάκι, το οποίο κατέγραφε την πιο εξωφρενική πρόταση γάμου που είχα δει ποτέ στην ζωή μου. Δεν πίστευα στα μάτια μου. Η έκπληξη μου δεν περιορίστηκε μόνο στο ότι επρόκειτο για μια... «υπερπαραγωγή», αλλά στο ότι μέσα από αυτήν, ο Χάρης τολμούσε να υπερασπιστεί δημόσια το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να ζήσει τον έρωτα του, απευθυνόμενος μάλιστα σε μια κοινωνία (όπως την κυπριακή) που ακόμα δεν κατάφερε να ακυρώσει επίσημα (και ανεπίσημα) τα ταμπού της απέναντι στην ομοφιλοφιλία. Το οξύμωρο ήταν πως ακριβώς τις ίδιες μέρες που ο Χάρης πόσταρε το φιλμάκι του, ένας Κύπριος σεναριογράφος απολογείτο δημόσια σε μια ομάδα «εξοργισμένων» τηλεθεατών γιατί «διανοήθηκε» να εντάξει ένα γκέι ζευγάρι στην πλοκή του σίριαλ του (!). Το φιλμάκι του Χάρη ήταν λοιπόν η τέλεια απάντηση στον ανούσιο και αβάσιμο ψευτοσυντηριτισμό μας. Γιατί κάτω από τα 99 μπαλόνια που πετούσαν στον ουρανό της Νέας Υόρκης (και του διαδικτύου) όλες οι παρωχημένες αντιλήψεις που «απαγορεύουν» το δικαίωμα ενός ανθρώπου να ζήσει όπως θέλει τον έρωτα του, έμοιαζαν γραφικές και βαθειά επαρχιώτικες.

http://www.lifo.gr/uploads/image/594711/Balloons_02.jpg

«Απίστευτο βίντεο» του έγραψα στα comments, «συγχαρητήρια και νάσαι πάντα ευτυχισμένος» συμπλήρωσα. Μου απάντησε μερικές ώρες αργότερα, στέλνοντας μου ταυτόχρονα και ένα σχετικό άρθρο που τους είχε αφιέρωσε η Huffington Post. Το διαβάζω: « Παρότι οι flashmob προτάσεις γάμου είναι διαδεδομένες αυτή την εποχή, δεν έχουμε δει καμιά που να μοιάζει σαν αυτή. Μια πρόταση γάμου που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Frying Pan, στο δυτικό Μανχάταν, με την συνοδεία πάνω από ενενήντα χορευτών από το πανεπιστήμιο Pace και το κολλέγιο Marymount Manhattan.

http://www.lifo.gr/uploads/image/594713/Boat_Dance_01.jpg

Ο Lance Boyd δεν είχε ιδέα τί επρόκειτο να του...συμβεί μόλις πατούσε το πόδι του στο εστιατόριο. Εκείνο που του είχε πει ο Χάρης Μαυρομιχάλης, ήταν πως θα πήγαιναν στα γενέθλια ενός φίλου. Δεν μπορούσε καν να φανταστεί ότι ο αγαπημένος του προετοίμαζε εδώ και μήνες μια flashmob πρόταση γάμου. «Ήταν ό,τι πιο υπέροχο έχει κάνει κάποιος για μένα» μας είπε ο Lance. "Με έκανε να αισθάνομαι ο πιο αξιαγάπητος άνθρωπος στον κόσμο. Χρειάστηκε να περάσουν μερικές βδομάδες για να συνειδητοποιήσω πως αυτή η πρόταση γάμου με έκανε να νιώσω πως έχω επιτέλους το δικαίωμα να αναπνεύω. Ξέρω πως ακούγεται κλισέ αλλά όπως τόσοι άλλοι γκέι, είχα και γω αυτή την "πεποίθηση" πως δεν μου άξιζε να ζήσω μια φυσιολογική σχέση. Τώρα όμως ξέρω τί σημαίνει να σε αγαπούν" Και ο επίλογος της Huffington Post: "Δείτε αυτό το βίντεο όπου μέσα από την χορογραφία του τραγουδιού της Nena "99 Red Balloons" ο Χάρης κάνει πρόταση γάμου στο Lance. Καλού-κακού έχετε στο πλάι σας ένα κουτί χαρτομάντηλα..."

http://www.lifo.gr/uploads/image/594712/Bar_Dance_01.jpg

http://www.lifo.gr/uploads/image/594714/Balloons_with_H_Nice.jpg

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη συνέχεια - lifo.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ