Παγκόσμιο αποκλειστικό: 3 πραγματικές συγκινητικές ιστορίες μαμάδων που έφεραν στον κόσμο παιδιά με εξωσωματική!

Από το ορμονικό πρόβλημα και τις συνεχείς εξετάσεις στο άκουσμα των τριών καρδιών….η συγκινητική ιστορία της Ε. που πλέον κρατά στην αγκαλιά της τα δύο όμορφα κοριτσάκια της μαζί με τον σύζυγο – στήριγμα της…

Kύρια σημεία:

  • Zήτησα από τον σύντροφο μου να σκεφτεί καλά το ενδεχόμενο να φτιάξει τη ζωή του με άλλη σύντροφο, μιας και το πρόβλημα υπογονιμότητας ήταν δικό μου.
  • Οι πρώτες κουβέντες του ιατρού ήταν :’’εμένα με ενδιαφέρει να είστε εσείς αγαπημένοι σαν ζευγάρι και τα υπόλοιπα αφήστε τα επάνω μου’’.
  • Kαι εκεί που δεν θα μπορούσα να έχω παιδιά ακούσαμε τρεις καρδιές… δυστυχώς μόνο οι δυο κατάφεραν να συνεχίσουν
  • Η ευτυχία νομίζω είναι η λέξη που αρμόζει σε αυτό που νιώθουμε.

Τη διαδικασία να κάνω παιδί την ξεκίνησα πολύ πριν παντρευτώ.

Ανακαλύπτω ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα ορμονικό και ο τότε  ιατρός μου συνέστησε να ξεκινήσουμε την διαδικασία της σπερματεγχυσης. Πήρα όλα τα φάρμακα που χρειάζονταν χωρίς να ανταποκρίνεται ο οργανισμός μου, με αποτέλεσμα να μου συστήσει να ανέβω στην  Αθήνα σε κάποιο εξειδικευμένο Κέντρο. Μου συνέστησε ο ιατρός κάποιο Κέντρο από το οποίο δεν είχα πολύ καλή εμπειρία γιατί δεν μας αντιμετώπισαν σαν ασθενείς , σαν ανθρώπους. Γύρισα σπίτι τρελά απογοητευμένη,  ζήτησα από τον σύντροφο μου να σκεφτεί καλά το ενδεχόμενο να φτιάξει τη ζωή του με άλλη σύντροφο, μιας και το πρόβλημα υπογονιμότητας ήταν δικό μου.

Μου είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση… μαζί θα προχωρήσουμε και εάν κάνουμε παιδάκι καλώς, εάν δεν κάνουμε καλά να είμαστε.  Ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα μου να μου δίνει κουράγιο .

Γυρίζοντας στο σπίτι μας, χρειάστηκε να πάρουμε κάποια φάρμακα για την προσπάθεια .  Μιλήσαμε με την φαρμακοποιό, η οποία μας έδωσε κουράγιο και μας σύστησε το Κέντρο εξωσωματικής Αθηνών, το οποίο το γνώριζε από μια φίλη της που είχε ήδη αποκτήσει δίδυμα.

Κλείσαμε ραντεβού και μόλις μπήκαμε μέσα αισθανθήκαμε ότι μπήκαμε σε ένα πολύ οικείο περιβάλλον, μιλήσαμε τότε με την μαία του ιατρού με την οποία αμέσως ένιωσα ότι ήταν κάτι παραπάνω από αδερφή. Μιλήσαμε  με τον ιατρό , του είπα πραγματικά πως είχε η κατάσταση και ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που επισκεπτόμασταν ένα τέτοιο Κέντρο και ότι ήταν άσχημη η προηγούμενη εμπειρία. Οι πρώτες κουβέντες του ιατρού ήταν :’’εμένα με ενδιαφέρει να είστε εσείς αγαπημένοι σαν ζευγάρι και τα υπόλοιπα αφήστε τα επάνω μου’’.  Μπήκαμε σε μια διαδικασίαεξετάσεων να βρούμε που ήτανακριβώς το πρόβλημα και από κει και πέρα δουλέψαμε πάνω στο πρόβλημα.

Κάναμε πρώτη φορά την εμφύτευση με όχι τα αναμενόμενααποτελέσματα και σε πολύσύντομοχρονικόδιάστημαξαναμπήκαμε στην ίδια διαδικασία,αυτή τη φορά με πολύευχάριστααποτελέσματα. Έμαθα ότι ήμουνέγκυος… δεν το πίστευα!!! για ένα μήνα ήτανδύσκολο δεν το πίστευα,έκανα τη μια χωριακή μετά την άλλη και πάλι δεν το πίστευα ότι μπορεί να είναιαλήθεια. Ήρθε ο καιρός να κάνουμε τον υπέρηχο και εκεί που δεν θα μπορούσα να έχω παιδιά ακούσαμε τρεις καρδιές… Δυστυχώς μόνο οι δυο κατάφεραν να συνεχίσουν και με πολλή φροντίδα από όλη την ομάδα , γιατίήτανδύσκολη η εγκυμοσύνη. Καταφέραμε να τις φτάσουμε μέχρι τον όγδοο μήνα.

Τώρα υπάρχουν δυο υπέροχα κοριτσάκια που σε ξυπνάνε το πρωί και σου δίνουν δύναμη να ξεκινήσεις την μέρα σου.

Τον γιατρό αυτόν δεν θα τον αλλάξω, μόνο και μόνο γι’αυτόνέρχομαι στην Αθήνα , ει ναι ο άνθρωπος που μας έκανε πραγματικά ευτυχισμένους .

Η ευτυχία νομίζω είναι η λέξη που αρμόζει σε αυτό που νιώθουμε.

Ε.

 
Ευχαριστούμε το Κέντρο Εξωσωματικής Αθηνών και τον κο Βασίλη Αθανασίου, που παραχώρησε τις πραγματικές ιστορίες 3 ζευγαριών που έφεραν στον κόσμο τα παιδιά τους με εξωσωματική γονιμοποίηση.

IVF Κέντρο Εξωσωματικής Αθηνών

Λ. Κηφισίας 5, Μαρούσι

21 0685 9500

http://www.ivfathenscenter.gr/en/

https://www.facebook.com/ivfathenscenter?fref=ts

Για ευνόητους λόγους δεν αποκαλύπτουμε τα πραγματικά ονόματα των 3 ζευγαριών ενώ οι φωτογραφίες του άρθρου δεν είναι πραγματικές.

Διαβάστε εδώ τη 2η ιστορία

Διαβάστε εδώ την 3η ιστορία

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ