Ένα τριήμερο γεύσης και διασκέδασης ξεκινάει: Το Φεστιβάλ ''Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις - Άνοιξη 2014'' και πώς θα το απολαύσετε! (φωτό)

Ένα τριήμερο γεύσης και διασκέδασης στον υπέροχο χώρο της Τεχνόπολης, με εκπλήξεις που παραμονεύουν σε κάθε σου βήμα, αλλά και με εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσεις, απαιτεί μια μικρή οργάνωση, ένα χαλαρό σχέδιο, πες το όπως θες… Το προσαρμόζεις στις προτιμήσεις σου.

Ένα τριήμερο γεύσης και διασκέδασης στον υπέροχο χώρο της Τεχνόπολης, με εκπλήξεις που παραμονεύουν σε κάθε σου βήμα, αλλά και με εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσεις, απαιτεί μια μικρή οργάνωση, ένα χαλαρό σχέδιο, πες το όπως θες… Το προσαρμόζεις στις προτιμήσεις σου.

Αναμφίβολα, ο στόχος του φεστιβάλ Ελλάδα, Γιορτή-Γεύσεις, που οργανώνει για τρίτη φορά το αθηνόραμα, είναι η γνωριμία μας με τα εξαιρετικά προϊόντα των Ελλήνων παραγωγών, που όλο και πληθαίνουν, όλο και ανεβαίνουν σε ποιότητα. Στους χώρους των εκθετών θα δοκιμάσουμε γνώριμες ή και πιο πρωτότυπες γεύσεις, που στηρίζονται στην ελληνική πρώτη ύλη και θα ακούσουμε από τους ίδιους τους δημιουργούς τους την ιστορία που κρύβει, για παράδειγμα, ένα παραδοσιακό τυρί, ένα εμπνευσμένο γλυκό ντοματάκι μέσα σε σιρόπι κρασιού, ένα αλλαντικό από μαύρο χοίρο ή και μια καινούργια μπίρα. 













Αλλά το φεστιβάλ αυτό, που οργανώνεται με κέφι μήνες τώρα από το team του αθηνοράματος, θέλει και να σας διασκεδάσει, να σας μάθει, να σας… χορτάσει πρωτότυπα και, τελικά, να σας δώσει μια συνολική εμπειρία αξέχαστη. Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να μπείτε στο site του "Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις" για να γνωρίζετε τι "παίζει" το τριήμερο. Κλείστε έγκαιρα θέση στις παράλληλες εκδηλώσεις που σας ενδιαφέρουν και αφήστε αρκετό χρόνο για περιπλάνηση στον περίβολο της Τεχνόπολης. Μουσικές μπάντες, θεατρικά δρώμενα, οι ψησταριές στην υψικάμινο, ζαχαροπλαστείο, αλλά και cocktail bar θα δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα γιορτής… 

Της Ντίνα Γκρουμούτη, Athinorama.gr

Η πορεία της απόλαυσης















Οι μουσικές από το Pepper 96,6 και τη Μέντα 88 θα συνοδεύουν την επίσκεψή σας, με ρυθμούς ξεσηκωτικούς και ζωντανές εκπομπές από το χώρο της Τεχνόπολης.
Πριν μπείτε στους χώρους των κτιρίων μπορείτε να αρχίσετε με μια βόλτα στον περίβολο Β, όπου θα παρουσιάζουν τα προϊόντα τους παραγωγοί από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, που είναι και η τιμώμενη περιοχή σ' αυτό το φεστιβάλ. Δοκιμάστε, μιλήστε, εντοπίστε τα προϊόντα που θα θέλατε να αγοράσετε και συνεχίστε τη βόλτα σας στα εσωτερικά των κτιρίων και τον περίβολο… Οι πειρασμοί για δοκιμές προϊόντων πολλοί! Αρχίστε με τις αλμυρές γεύσεις, εναλλάξτε τις ενδιαμέσως με οίνους, μπίρες ή άλλο αλκοόλ, κάντε ένα διάλειμμα και τελειώστε με τις γλυκές. Η αλήθεια είναι ότι μια επίσκεψη δεν είναι αρκετή για να δοκιμάσετε τα δεκάδες ποιοτικά προϊόντα. Σημειώστε τι θα ψωνίσετε στο τέλος, ενημερωθείτε, όμως, για τη διαθεσιμότητα του προϊόντος ώστε να μην το χάσετε. 

Μην ξεχάσετε να ψηφίσετε για το "βραβείο κοινού" τα καλύτερα κατά τη γνώμη σας προϊόντα στο φεστιβάλ. Θα έχετε την ευκαιρία να μπείτε στην κλήρωση για πολύ ενδιαφέροντα δώρα (δείτε εδώ τον κατάλογο των δώρων).













Ο περίβολος της Τεχνόπολης θα είναι ένας τόπος εκπλήξεων. Πίνοντας τον καφέ σας ή ένα δροσερό κοκτέιλ μπορεί δίπλα σας να εμφανιστεί ένα μουσικό ή θεατρικό happening που θα ενθουσιάσει μεγάλους και παιδιά. Μουσικές ροκ, τζαζ, ρέγκε, μπλούζ, αλλά και σουίνγκ ρυθμοί που παρασύρουν για χορό, από δέκα διαφορετικές μπάντες που θα εμφανίζονται…εκεί που δεν τις περιμένετε, είναι σίγουρα κάτι πρωτόγνωρο για ένα τέτοιο φεστιβάλ (δείτε τα μουσικά happenings εδώ).  Μπορεί, πάλι, αντικείμενα δίπλα σας ν' αρχίσουν να αιωρούνται αψηφώντας τους νόμους της βαρύτητας από τους Plan B ή να δείτε τον Παναγιώτη Αργυράκη σ' ένα αναπάντεχο stage show με ζογκλερικά και σύγχρονο χορό… Ή, τι θα λέγατε για ένα θέατρο δρόμου σε ρυθμούς τάνγκο από τους Deva performing; 

Ελληνικό Street food στην υψικάμινο












Θα σας τραβήξει μια ξελογιαστική τσίκνα, με νότες… ελληνικής παράδοσης και σε συνταγές βραβευμένων σεφ! Κι εμείς δεν βλέπουμε την ώρα να δοκιμάσουμε το μαριναρισμένο σουβλάκι προβατίνας του Γιώργου Τσιλιγκίρη ("Τηλέμαχος"), τον αλλιώτικο γύρο με μυρωδικά του βουνού του Νίκου Πουλιάση ("Κουκούμαβλος" στη Σαντορίνη), το ιδιαίτερο σουβλάκι κοτόπουλου του Σωτήρη Ευαγγέλου ("Tudor Hall"). To ελληνικό hot dog θα παρασκευάζεται με λουκάνικα Ευρυτανίας Στρεμμένου, Τρίπολης του Δαγρέ, της Δράμας "Βόρειος Ελλάς" και Καλαμάτας του Μουτεβελή… Ιδιαίτερη αναφορά για τους ντοματοκεφτέδες με φάβα μέσα σε κυπριακή πίτα του Γιώργου Χατζηγιαννάκη ("Σελήνη" στη Σαντορίνη), τους ρεβυθοκεφτέδες με πικάντικη σάλτσα του Έκτορα Μποτρίνι και…για αλλαγή, το σάντουιτς με σαρδέλα -ποιανού άλλου;- του Λευτέρη Λαζάρου. Με 2€ το κομμάτι, θα τα δοκιμάσουμε όλα!

Μαθήματα για γκουρμέ καταστάσεις...













Φέτος το καλοκαιρινό σας τραπέζι θα έχει πιάτα με υπογραφή. Τα "Μαθήματα Μαγειρικής" του Φεστιβάλ γίνονται σε παρεΐστικο κλίμα με ορισμένους από τους καλύτερους σεφ να σας δείχνουν βήμα-βήμα πρωτότυπες συνταγές και να σας εμπιστεύονται τα μυστικά τους. Το ριζότο με πευκοβελόνες και ο "έξυπνος" φρέσκος γαύρος με γεύση παστού από τον Έκτορα Μποτρίνι. Το μαύρο σπαγγέτι με μελάνι σουπιάς και σάλτσα γαρίδας και το καρπάτσιο λαβράκι του Λευτέρη Λαζάρου. Ο Γκίκας Ξενάκης θα μας δείξει μια πολύ ενδιαφέρουσα "μαγειρίτσα με όστρακα αβγοκομμένη με αβγά ρέγκας, αλλά και αγκινάρες α λα πολίτα με ζωμό θαλασσινών. Ο Κώστας Τσίγκας θα φτιάξει μαζί μας ελληνικό σούσι. Ο Χριστόφορος Πέσκιας επικεντρώνεται στις παραλλαγές της χωριάτικης σαλάτας. Ο Αθηναγόρας Κωστάκος, πάλι, θα μας γνωρίσει γεύσεις σαν τις καραβίδες με σπαράγγια αβγολέμονο ή ένα διαφορετικό μυλοκόπι. Ο Σωτήρης Ευαγγέλου θα "παίξει" με παραλλαγές του μπριάμ και της σούπας αγγινάρας. Special guest chef ο Konstantin Filippou, σεφ της χρονιάς στην Αυστρία, με τις δικές του μεσογειακές γεύσεις. Ή μπορεί να προτιμήσετε ένα ταρτάρ σολομού σε σύνθεση του Μιχάλη Νουρνόγλου. Δεν θα λείπει ο Ολιβιέ Καμπανά, με ένα ceviche α λα γκρεκ και ψαρονέφρι με κινόα. 
Επιλέξτε και κλείστε θέση έγκαιρα εδώ. Η ευκαιρία να μάθετε δίπλα σε τέτοια ονόματα είναι σπάνια! 

Εκτός αν…επιμένετε παραδοσιακά














Εδώ θα μάθουμε να φτιάχνουμε μαρμελάδες και τσάτνυ με απρόσμενες γεύσεις από την Ντίνα Νικολάου. Θα μάθουμε καλοκαιρινά ποτά από φρούτα (κερασάδα, βερικοκάδα και άλλα) από την Έφη Γιαλούση. Ο σεφ Ανδρέας Λαγός θα είναι εκεί για μας τα μάθει όλα για τη ντομάτα και τις παρασκευές της. Ο απρόσμενος Διονύσης Αλέρτας θα μας δείξει αλμυρά σορμπέ σαν τη ντομάτα με βασιλικό, που θα σκίσουν στα καλοκαιρινά σας καλέσματα…Ο ίδιος σε άλλο μάθημα θα μας μυήσει σε all chocolate καταστάσεις. Με οδηγό την Εβίτα Παπαχαραλάμπους θα φτιάξουμε μια υπέροχη ανοιξιάτικη τάρτα. Ο Έκτορας Μποτρίνι θα μας μάθει να πήζουμε το δικό μας τυρί στο σπίτι και πρωτότυπους τρόπους να το σεβίρουμε. Ο αρχιαρτοποιός του Βενέτη θα μας μάθει να ζυμώνουμε ψωμί από αλεύρι ζέας και να το πλουτίζουμε με τυριά, φρούτα, καρπούς. Η Μυρσίνη Λαμπράκη και ο τροφοσυλλέκτης Σωτήρης Λυμπερόπουλος θ' ασχοληθούν με τα ελληνικά χόρτα και ο σεφ ζαχαροπλάστης του Tudor Hall θα μας δείξει πρωτότυπα γλυκά του κουταλιού. 
Κρατήστε μια θέση εδώ

Εργαστήρια γεύσης και γευσιγνωσίας












Οινολόγοι, δημοσιογράφοι γεύσης, ειδικοί στον τομέα τους σε συναντήσεις όπου οι γνώσεις συνδυάζονται με γευστικές δοκιμές: 
Τα μυστικά του καλού καφέ από δυο εξπέρ του είδους… Τα ελληνικά λευκά κρασιά του 2013… Ελληνικές μπίρες σε συνδυασμούς με τυριά και αλλαντικά…. Ποιο τυρί με ποιο μέλι παντρεύεται καλύτερα… Τυφλή γευσιγνωσία κρασιών σε μαύρα ποτήρια… Γλυκά κρασιά σε ταιριάσματα με γλυκίσματα… Ένα πολύ ενδιαφέρον εργαστήρι για το πώς ξεχωρίζουμε το καλό ελαιόλαδο… Μονομαχία: ξινόμαυρο V/S αγιωργίτικο…Κλείστε θέσεις έγκαιρα εδώ!



Αν έχετε παιδιά μαζί σας













Το www.lovecooking.gr , η Μαγική Κουτάλα και οι www.mythoplastes.gr σας προσκαλούν στο χώρο του περιπτέρου τους, προαύλιο Α, περίπτερο 2, για παιχνίδια και δραστηριότητες γύρω από τη διατροφή. Παραμυθονοστιμιές, παιχνίδια γευσιγνωσίας, θα απασχολήσουν δημιουργικά τα αγγελούδια σας. Δείτε εδώ το πρόγραμμα.

Και…πέρα από την Τεχνόπολη!













Η διασκέδαση συνεχίζεται και πέρα από το φεστιβάλ Ελλάδα, Γιορτή-Γεύσεις με ένα "δώρο" που σας κάνει το εισιτήριό σας. Εστιατόρια και άλλοι χώροι ψυχαγωγίας της γύρω περιοχής σας κάνουν έκπτωση 20% αν τους δώσετε το απόκομμα του εισιτηρίου σας (κάθε εισιτήριο ισχύει για 2 άτομα). Δείτε εδώ τους χώρους που συμμετέχουν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ