Οι πιο ισχυρές γυναίκες στον πλανήτη- Top Woman η Μπιγιονσέ αλλα και η Μαλάλα, η Ναταλί Μασενέ του Net à Porter, η Χίλαρι και η Άγκελα Μέρκελ

H επιρροή των πιο ισχυρών γυναικών του πλανήτη σε αριθμούς σύμφωνα με το περιοδικό Time.

Φέτος η λίστα του περιοδικού Time με τους 100 ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή είχε μια ευχάριστη έκπληξη. Οι 41 από αυτούς ήταν γυναίκες. Πρόκειται για έναν αριθμό ρεκόρ στην ιστορία της διάσημης λίστας. Και δεν είναι μόνο ότι αυτές οι γυναίκες είναι πετυχημένες στον χώρο τους αλλά και ότι χρησιμοποιούν αυτήν την επιρροή για να ενισχύσουν  την επιρροή τους και έξω από τον χώρο στον οποίο δραστηριοποιούνται αλλά και για να δώσουν θετικά πρότυπα για το φύλο τους. Το παράδειγμα της Beyonce είναι χαρακτηριστικό. Όχι μόνο τα τραγούδια της έσπασαν ρεκόρ στο itunes αλλά το έκανε με τραγούδια που μιλούσαν για το γάμο, την μητρότητα και το γυναικείο σώμα. Σε ένα από τα βίντεο κλιπ των τραγουδιών της μάλιστα εμφανίστηκε μια νιγηριανή συγγραφέας, γεγονός που πυροδότησε την συζήτηση  για τον φεμινισμό ανά τον κόσμο.  Και επειδή στις περισσότερες περιπτώσεις η επιτυχία τους είναι μετρήσιμη ας δούμε τις πιο ισχυρές γυναίκες του πλανήτη σε αριθμούς

Από την Λουκία Λυκίδη στο marieclaire.com. Φωτό: abacapress.com/Visual Hellas

Μπιγιονσέ 828,773: Ο αριθμός που πούλησε το τελευταίο άλμπουμ της μέσα σε τρεις μέρες σπάζοντας ρεκόρ στο itunes.
Μέγκαν Έλλισον, 35
. Ο συνολικός αριθμός των υποψηφιοτήτων για Όσκαρ που είχαν ταινίες της Έλλισον, μεταξύ των οποίων οι Zero Dark Thirty, Oδηγός Διαπλοκής και Her.


Χίλαρι Κλίντον, 57,095
: Ο αριθμός των retweets που δέχτηκε για το tweet που ανέφερε ότι παρακολουθεί το Fox στην διάρκεια του Super Bowl.


Μάιλι Σάιρους 19,3 εκατομμύρια
: Το νούμερο των views που είχε το βίντεο κλιπ του τραγουδιού τους Wrecking Ball το πρώτο εικοσιτετράωρο, το οποίο έσπασε το ρεκόρ του Vevo.


Άνγκελα Μέρκελ, 9
Ο αριθμός των ετών που η Μέρκελ κρατά το αξίωμα της Καγκελαρίου. Είναι η πρώτη γυναίκα στο αξίωμα και θεωρείται η πιο ισχυρή ηγέτης στην Ευρώπη. 



Κέρι Ουάσινγκτον x20
Η αύξηση στις πωλήσεις των γυαλιών Crate & Barrel που πουλήθηκαν από την στιγμή που η Ολίβια Πόουπ, ο ρόλος που υποδύεται στην δημοφιλή σειρά Scandal άρχισε να τα φορά. 



Ναταλί Μασενέ,  3.4 δις δολάρια
 Το ποσό στρο οποίο υπολογίζεται η αξία του Net -a Porter που ίδρυσε η Μασενέ σύμφωνα με την Bank Vontobel AG.  
Κάθριν Σάλιβαν, 532
: Οι ώρες που πέρασε στο Διάστημα τις ημέρες της σαν αστροναύτης. Οι τρεισίμισι ωρών βόλτα της στο Διάστημα το 1984 την κατέστησε την πρώτη γυναίκα που περπάτησε εκεί.
Ντόνα Ταρτ 200,000:
 Το ρεκόρ επισκεψιμότητας στην σελίδα του μουσείο Frick Collection της Νέας Υόρκης στην οποία το κοινό μπήκε για αν δει το The Goldfinch, των 350 ετών πίνακα που ενέπνευσε το ομώνυμο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο της Ταρτ.


Μαλάλα 2.2 εκατομμύρια
: Ο αριθμός των υπογραφών που συγκέντρωσε για να επαναφέρουν τα Ηνωμένα Έθνη την υποχρεωτική πρωτοβάθμια εκπαίδευση παγκοσμίως.
Στην λίστα επίσης περιλαμβάνονται τα ονόματα των Μαρίνα Αμπράμοβιτς, Έιμι Άνταμς, Κρίστι Τέρλινγκτον, Φίμπι Φίλο και Ρομπιν Ράιτ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ