Η ερωτική επαφή χτυπάει... κόκκινο σε δυο δεδομένες στιγμές - Πότε είναι πιο παθιασμένο το σεξ;

Σκηνή 1. Και εκεί που είστε έτοιμες για μεγάλο καβγά και αποφασισμένες να βάλετε τα πράγματα στην θέση τους, ω του θαύματος, βρίσκεστε στο κρεβάτι ( ή όπου αλλού, τελοσπάντων) με τον σύντροφο σας σε εκρηκτικές σεξουαλικές επιδόσεις.    


Σκηνή 2. Έχετε συμφωνήσει από κοινού να κάνετε μια συζήτηση για να λύσετε κάποια θέματα και να τα ξαναβρείτε. Και κουβέντα στην κουβέντα, ω του θαύματος, βρίσκεστε στο κρεβάτι ( ή όπου αλλού, τελοσπάντων) με τον σύντροφο σας σε εκρηκτικές σεξουαλικές επιδόσεις.    
Είναι γεγονός ότι αυτές οι δυο συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές προσφέρονται για έναν έρωτα όλο τρέλα, σε περιπτώσεις βεβαίως που υπάρχουν ακόμη αληθινά συναισθήματα, αναφέρει το gamos.gr.

Όλη αυτή η ένταση της συζήτησης μετουσιώνεται σε σεξουαλική επιθυμία δείχνοντας  ο ένας σύντροφος στον άλλον ότι κάπου υπάρχει ακόμη αναμμένη αυτή η φλόγα για την οποία αξίζει ο κόπος να γίνει αμοιβαία προσπάθεια. Η σεξουαλική επαφή σε αυτές τις δεδομένες στιγμές αποτελεί ένα είδος ντόπινγκ για μερικά ζευγάρια, μια τονωτική ένεση, το χάπι που θα τα γιατρέψει όλα και θα φέρει την ισορροπία στη σχέση.
Αυτή είναι μια θετική και αισιόδοξη προσέγγιση στο σεξ της κατηγορίας καβγάς-συμφιλίωση. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά του νομίσματος η οποία διαμορφώνεται από όσους θεωρούν την ερωτική πράξη μια αποπροσανατολιστική επιλογή. Το ερωτικό πάθος που προκύπτει μέσα από τέτοιες καταστάσεις  ουσιαστικά αναβάλει μια συζήτηση που πρέπει να γίνει, μια σκληρή απόφαση που πρέπει να παρθεί, κάποια όρια που πρέπει να τεθούν. Θεωρείται μια ανώριμη κίνηση που πολλές φορές μπορεί να αδειάσει συναισθηματικά τους εμπλεκόμενους.              
Η αλήθεια ίσως να βρίσκεται κάπου στην μέση. Και έχει να κάνει με την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Γιατί όλα τελικά βρίσκονται κάτω από δυο βασικές ομπρέλες «Θέλω» και «Δεν θέλω». Αν κάτι συμβαίνει ή δεν συμβαίνει με τη θέληση μας τότε οι κανόνες και τα ηθικά ταμπού μπορούν να επαναπροσδιοριστούν. Το πάθος είναι κομμάτι της ανθρώπινης φύσης μας και καμιά φορά είναι τόσο χάσιμο χρόνο να το καταπολεμάμε. Αλλά και από την άλλη, η λογική και η υπευθυνότητα επιβάλλεται ώστε να εξελισσόμαστε ως άνθρωποι, ως προσωπικότητες. 
Κατά την ταπεινή μου άποψη το καλό σεξ ανάμεσα σε δυο συντρόφους  μπορεί απλά να διαμορφώσει ένα πιο καλό και παραγωγικό κλίμα συζήτησης και όχι να επιλύσει προβλήματα. Η ερωτική επαφή μας εκτονώνει, μας ηρεμεί, μας φέρνει κοντά και μας βοηθά να θέσουμε τα προβλήματα μας χωρίς επιθέσεις και εγωισμούς. Η ερωτική επαφή επιβεβαιώνει 100 φορές πιο γρήγορα από τα λόγια την θέληση μας να τα ξαναβρούμε με τον αγαπημένο μας. Δεν κάνουμε σε κανέναν χάρη όταν κάνουμε έρωτα, παρά μόνο στον εαυτό μας. Και αν δεν θέλουμε, δεν κάνουμε.   
Η επιλογή ανήκει στον καθένα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ