Μόνο στο eirinika: Η Ευγενία Μανωλίδου, με διεθνή διάκριση σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό όπερας μας λέει: «Διάβαζα & ξαναδιάβαζα το e-mail, απλά δεν το πίστευα!»

Μια αναγνώριση για την ελληνίδα συνθέτρια Ευγενία Μανωλίδου και μια σπουδαία διάκριση για την ίδια και την Ελλάδα αποτελεί, η πρόκριση της σύνθεσης της «La Pisanella» (The Pisan Girl), στον τελικό του διαγωνισμού όπερας «Key to the Future». Το eirinika.gr, ήρθε σε επικοινωνία με την Ευγενία Μανωλίδου, η οποία παραδέχθηκε στον Χάρη Αποστολόπουλο ότι δεν πίστευε στα μάτια της, με το που διάβασε την πρόκριση του έργου της! Δείτε τι δήλωσε η ίδια.

Μια αναγνώριση για την ελληνίδα συνθέτρια Ευγενία Μανωλίδου και μια διάκριση για την Ελλάδα αποτελεί η πρόκριση της σύνθεσης της La Pisanella (The Pisan Girl) στον τελικό του διαγωνισμού όπερας "Key to the Future".

Στο Miskolc της Ουγγαρίας διοργανώθηκε φέτος ο διεθνής διαγωνισμός σύνθεσης όπερας “Key to the Future” υπό την αιγίδα του “Bartok Plus Opera Festival.”



Τα έργα που προκρίθηκαν στον τελικό είναι:

“La Pisanella”, της Ευγενίας Μανωλίδου “Kepler”, του Andrzrei Karalow και
“A hallei kirurgus”, του Szüts Apor

Το φεστιβάλ του Miskolc χαίρει διεθνούς αναγνώρισης και θεωρείται από τα πλέον αξιόλογα, ενώ η διοργάνωση τελείται με την συμμετοχή σημαντικών μουσουργών της κλασσικής μουσικής από όλο τον κόσμο.

Ο τελικός θα διεξαχθεί μεταξύ 13 και 22 Ιουνίου στην Ουγγαρία.

Το eirinika.gr, ήρθε σε επικοινωνία με την Ευγενία Μανωλίδου, η οποία παραδέχθηκε στον Χάρη Αποστολόπουλο ότι δεν πίστευε στα μάτια της, με το που διάβασε την πρόκριση του έργου της! Δείτε τι δήλωσε η ίδια.



«Όταν μου έστειλαν το mail για την πρόκριση του έργου, το κοίταζα και το ξανακοίταζα... Δεν μπορούσα να το πιστέψω! Ένα έργο στα ελληνικά, που η ιστορία του έχει να κάνει με τη μεσαιωνική Κύπρο, που τόσο καιρό προσπαθώ να παρουσιάσω στην Ελλάδα ή στην Κύπρο και δεν έχει καταστεί δυνατόν, να παίρνει μια τόσο σημαντική θέση σε παγκόσμιο διαγωνισμό... Έχω στείλει ήδη τις παρτιτούρες για την ορχήστρα, τη χορωδία και τους σολίστ και περιμένω. Τον Ιούνιο θα παιχτούν και τα τρία έργα αποσπασματικά και η επιτροπή του διαγωνισμού μαζί με το κοινό θα ψηφίσουν για την τελική κατάταξη».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ