Κραυγή αγωνίας από τη Δράμα γιά τον τουρισμό

Ο κ. Καλλίας σε επιστολή του η οποία απευθύνεται στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, αναφέρεται στις αντιξοότητες που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ξενοδόχοι, και πολύ περισσότερο αυτοί που τα ξενοδοχεία τους βρίσκονται στην ορεινή Ελλάδα, “την άλλη Ελλάδα”, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο εσωτερικό της χώρας, ενώ παράλληλα στο εξωτερικό, μόνοι, “παρατημένοι από τη Πολιτεία” προσπαθούν να προβάλουν τη χώρα κάτι που είναι αρμοδιότητα και καθήκον του Υπουργείου Τουρισμού.Σας παραθέτουμε αυτούσια τη επιστολή του κ. Καλλία.

Μια κραυγή αγωνίας, από τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας κ. Άγγελο Καλλία, που δίνει το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Ξενοδοχείων, και κατ΄επέκταση ο τουρισμός της χώρας μας, “η Τουριστική Βιομηχανία”, εκεί που όλη η Ελλάδα βασίζεται για την εισροή εσόδων από το εξωτερικό.

Ο κ. Καλλίας σε επιστολή του η οποία απευθύνεται στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, αναφέρεται στις αντιξοότητες που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ξενοδόχοι, και πολύ περισσότερο αυτοί που τα ξενοδοχεία τους βρίσκονται στην ορεινή Ελλάδα, “την άλλη Ελλάδα”, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο εσωτερικό της χώρας, ενώ παράλληλα στο εξωτερικό, μόνοι, “παρατημένοι από τη Πολιτεία” προσπαθούν να προβάλουν τη χώρα κάτι που είναι αρμοδιότητα και καθήκον του Υπουργείου Τουρισμού.Σας παραθέτουμε αυτούσια τη επιστολή του κ. Καλλία



Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Επιστολή διαμαρτυρίας με αφορμή την συμμετοχή της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας στις Διεθνείς τουριστικές εκθέσεις για το 2012.

Για άλλη μια φορά οι επιχειρηματίες του τουρισμού πρόβαλαν την περιοχή τους!

Με χαρά πήραμε μέρος στην διεθνή έκθεση τουρισμού στην γείτονα χώρα, Τουρκία και στην έκθεση ΕΜΙΤΤ που πραγματοποιήθηκε 8 με 12 Φεβρουαρίου στην Κωνσταντινούπολη! παρουσιάσαμε και προβάλαμε τις τουριστικές προτάσεις μας για τον νομό μας! την Δράμα!

Μία περιοχή όπου δεν έχουμε θάλασσα, αλλά έχουμε χιονοδρομικά, βουνά, δάση, ποτάμια, σπήλαια, όπως άλλωστε και όλη η Ελλάδα!
Ένας ιδανικός προορισμός για εναλλακτικές προτάσεις τουρισμού!

Μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι με το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν οι τουριστικοί πράκτορες της Τουρκίας για την περιοχή μας, αλλά ταυτόχρονα αισθανθήκαμε για άλλη μία φορά, πάρα πολύ έντονα το αίσθημα της απογοήτευσης, το οποίο προήλθε από την άγνοια των τουριστικών πρακτόρων αλλά και των κατοίκων της Κωνσταντινούπολης για τον ορεινό πλούτο της χώρας μας!

Δυστυχώς αυτό δεν είναι καινούργιο και δεν είναι μόνο στην έκθεση της Τουρκίας, αλλά σε κάθε έκθεση που εκπροσωπούμε την Χώρα μας σαν Ένωση Ξενοδόχων, διαπιστώσαμε για άλλη μια φόρα, ότι το Ελληνικό κράτος, ο ΕΟΤ, το Υπουργείο Τουρισμού και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, δεν κάνουν τίποτα για να προβάλουν την ορεινή ΕΛΛΑΔΑ.

Τα χιονοδρομικά, τα μονοπάτια, τα σπήλαια, τα βουνά, τα φαράγγια κ.α.

Θαρρείς και αυτά δεν είναι προορισμοί!
Θαρρείς και σε αυτά δεν έρχονται ξένοι τουρίστες!

Καταλάβαμε για άλλη μια φορά όλοι εμείς, που έχουμε Ξενοδοχεία στην ορεινή Ελλάδα, ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να ακολουθούμε αυτόν τον διαφορετικό δρόμο στην προώθηση της χώρας μας, τον μοναχικό!

Ότι κάνουμε μόνοι μας!

Πάμε σε εκθέσεις, μιλάμε με πράκτορες και πολίτες άλλων χωρών, προσπαθώντας να διαφημίσουμε μια άλλη Ελλάδα, που εσείς κ.κ. υπεύθυνοι όλα αυτά τα χρόνια συστηματικά κλείνετε τα μάτια σας, σε αυτήν την Ελλάδα.

Και γιατί να μην το κάνετε άλλωστε!! νούμερα κοιτάτε και εμείς νούμερα δεν φέρνουμε στην ελληνική οικονομία, όχι τουλάχιστον αυτά που θα θέλατε!

Το πολύ πολύ κύριε Υπουργέ να φέρουμε μερικά like στο facebook!!!

Παραιτηθήκατε πρόσφατα διότι κλάπηκαν αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας από την αρχαία Ολυμπία! Είναι προς τιμής σας, αυτή η στάση!
Αλλά κύριε υπουργέ, δεν είναι προς τιμήν σας να μην παραιτήστε όταν βλέπετε καθημερινά να κλείνουν ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα, να βλέπετε συναδέλφους να χάνουν τα ξενοδοχεία τους, γιατί δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, τα λειτουργικά τους έξοδα, στα τέλη ακίνητης περιουσίας, στο πετρέλαιο, στο ΤΕΒΕ, στην εφορία, στην περαίωση και άλλα πολλά, που τόσο εύκολα έχετε τριπλασιάσει σε δύο χρόνια, και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, αντιμετωπίζουμε καθημερινά την πλήρη αδιαφορία του Υπουργείου Τουρισμού σε ότι έχει να κάνει με την ανάδειξη και την προβολή της «άλλης» Ελλάδας, όπως μας έχετε αναγκάσει να λέμε, σε μία ύστατη προσπάθεια να ελπίζουμε σε κάτι, ότι και να είναι αυτό, αρκεί να ελπίζουμε!

Υποβάλατε την παραίτηση σας διότι εκλάπησαν αντικείμενα ανυπολόγιστης αξίας!

Αλλά τελικά, κ. Υπουργέ τι είναι πιο σημαντικό, τι έχει μεγαλύτερη αξία, για να οδηγήσει έναν Υπουργό σε παραίτηση:
Τα ιστορικά αντικείμενα ενός μουσείου? ή οι ΖΩΕΣ των συναδέλφων μας που βυθίζονται καθημερινά στο αδιέξοδο αυτού που εκπροσωπείτε. Του τουρισμού!

Μην χαμογελάτε με τα like στο facebook, αυτά δεν φέρνουν έσοδα στους επιχειρηματίες, με τα like κ. Υπουργέ δεν μπορούμε να πληρώσουμε την εφορία, το ΤΕΒΕ, ούτε να ζεστάνουμε τα Ξενοδοχεία μας!Κατά τα άλλα η έκθεση της Κωνσταντινούπολης πήγε αρκετά καλά και ελπίζουμε του χρόνου, το φθινόπωρο, τον χειμώνα, την άνοιξη να μας εντάξουν στον προορισμό τους οι τουριστικοί πράκτορες της Τουρκίας αλλά και κάθε χώρας που θα επισκεφτούμε φέτος! Αν έχουμε βέβαια ακόμα τις επιχειρήσεις μας!

Είμαστε δίπλα σας, ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ!

πηγή: http://news.travelling.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ