Topwoman η σοσιαλίστρια Αν Ινταλγκό, πρώτη γυναίκα Δήμαρχος του Παρισιού - Πρώην ερωμένη του Ολάντ και μητέρα ενός παιδιού του! (φωτό)

Για πρώτη φορά στα χρονικά το Παρίσι θα έχει γυναίκα δήμαρχο, έπειτα από την χθεσινή νίκη της σοσιαλίστριας, Αν Ινταλγκό, στις δημοτικές εκλογές.

Για πρώτη φορά στα χρονικά το Παρίσι θα έχει γυναίκα δήμαρχο, έπειτα από την χθεσινή νίκη της σοσιαλίστριας, Αν Ινταλγκό, στις δημοτικές εκλογές.



Η Ινταλγκό, η οποία κέρδισε με ποσοστό γύρω στο 54%, γιόρτασε έως αργά τη νύχτα τη νίκη της, με οπαδούς της που είχαν συγκεντρωθεί στον περίβολο του δημαρχείου, αναφέρει το Πρώτο Θέμα.

Σύμφωνα όμως με την εκλογική διαδικασία, η εκλογή του δημάρχου της πρωτεύουσας δεν γίνεται κατ' ευθείαν από τους ψηφοφόρους, αλλά από τους 163 συμβούλους που συνεδριάζουν στο Δημοτικό Συμβούλιο των Παρισίων. Η ψηφοφορία αυτή είναι προγραμματισμένη για τις 5 Απριλίου.

http://news.images.itv.com/image/file/368757/image_update_img.jpg

Παρόλα αυτά η νίκη της θεωρείται δεδομένη με βάση τα αποτελέσματα που έφεραν οι λίστες των σοσιαλιστών στα 20 διαμερίσματα της γαλλικής πρωτεύουσας.



Υπενθυμίζεται ότι στο προεκλογικό σποτ της Αν Ινταλγκό είχε εμφανιστεί η πρώην σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ, Ζουλί Γκαγιέ, ενώ οι φήμες και τα σκανδαλοθηρικά περιοδικά στη χώρα λένε πως και η ίδια Ινταλγκό, ήταν ερωμένη του Ολάντ, την περίοδο μάλιστα που «επίσημη» σχέση του ήταν η Σεγκολέν Ρουαγιάλ!

Μάλιστα, λένε ότι όταν η Ρουαγιάλ γεννούσε το τέταρτο παιδί τους, η υποψήφια δήμαρχος γεννούσε και αυτή ένα κοριτσάκι, που φέρεται-σύμφωνα πάντα με γαλλικά, μη επιβεβαιωμένα δημοσιεύματα- να είναι και αυτό παιδί του Ολάντ. Σήμερα το κορίτσι αυτό είναι 18 χρονών και ονομάζεται Έλσα.



Σημειώνεται ότι κατά τον πρώτο και δεύτερο γύρο οι περίπου 1,2 εκατ. Παριζιάνοι ψηφοφόροι εξέλεξαν τους 527 συμβούλους για τα δημοτικά συμβούλια των 20 διαμερισμάτων. Μετά την εκλογή των συμβούλων, αναλογικά με τον αριθμό των κατοίκων κάθε διαμερίσματος, ορίζονται οι 163 σύμβουλοι, που θα συνεδριάζουν στο Δημοτικό Συμβούλιο Παρισίων.

Κατά την ψηφοφορία που θα γίνει 5 Απριλίου στο Συμβούλιο των Παρισίων, η Αν Ινταλγκό θα πρέπει να συγκεντρώσει την ελάχιστη πλειοψηφία 82 συμβούλων.

http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02867/Anne-Hidalgo_2867330b.jpg

Σε περίπτωση αποτυχίας, υπάρχει δυνατότητα να γίνουν έως και τρεις γύροι ψηφοφορίας προκειμένου να εκλεγεί ο δήμαρχος Παρισίων έστω και με σχετική πλειοψηφία.

Μια εβδομάδα μετά την εκλογή της δημάρχου Παρισίων, στις 13 Απριλίου, τα δημοτικά συμβούλια των διαμερισμάτων θα εκλέξουν με τη σειρά τους, τους κατά τόπους 20 δημάρχους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ