Υγιεινές και νόστιμες γεμιστές πιπεριές με κοτόπουλο από τον Άκη Πετρετζίκη

recipe picture


  • Υλικά
  • 8 μεγάλες πιπεριές χρωματιστές κομμένες όπως για γεμιστά αφού αφαιρέσουμε τους σπόρους τους
  • 600 γραμμάρια κιμά από κοτόπουλο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 250 γραμμάρια ρύζι λευκό μακρύκοκκο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κονσέρβες ντομάτα κονκασέ από όπου κρατάμε 6 κ.σ. χωριστά
  • 6 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
  • 300 γραμμάρια τσένταρ τριμμένο
  • μαϊντανό ή βασιλικό ψιλοκομμένο

Χρόνος Εκτέλεσης: 1 ώρα
Κόστος: 9.00 €
Βαθμός Δυσκολίας: 1
Μερίδες: Οικογενειακή

Βάζουμε ένα κατσαρολάκι με νερό να βράσει. Ετοιμάζουμε τις πιπεριές και κρατάμε τα καπάκια τους.. Όταν το νερό ξεκινάει να κοχλάζει ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές και τις βράζουμε για περίπου 5 λεπτά. Τις βγάζουμε μόλις έχουν αρχίσει να μαλακώνουν με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και τις βάζουμε ανάποδα σε ένα ταψάκι αφού τις αλατοπιπερώσουμε για να στραγγίξουν καλά.
Το νερό που βράζει δεν το πετάμε. Ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το βράζουμε ανάλογα με την ώρα που λέει ο κατασκευαστής. Συνήθως 10-13 λεπτά. Αφαιρούμε, σουρώνουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Την ώρα που βράζει το ρύζι βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά στο μάτι. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και εκεί σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα καπάκια από τις πιπεριές ψιλοκομμένα και το σκόρδο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε και τον κιμά και σοτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι να πάρει και αυτός ωραίο χρώμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το προσθέτουμε στο μπολ με το ρύζι. Από πάνω ρίχνουμε και τη σάλτσα εκτός από τις 4 κ.σ. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε ότι μυρωδικά και μπαχαρικά θέλουμε καθώς και το μαϊντανό και τα 150 από τα 200 γρ τσένταρ. Ανακατεύουμε καλά. Με το μείγμα αυτό γεμίζουμε τις πιπεριές. Έχουμε ανάψει το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε τις πιπεριές σε ένα μικρό ταψάκι.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε την κέτσαπ με τη σάλτσα .
Από πάνω από τις πιπεριές βάζουμε κουταλιές από το μείγμα με τη σάλτσα και τη κέτσαπ και τελειώνουμε με λίγο από το τριμμένο τυρί που μας έχει μείνει.
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.

Κολπάκι. Αν δεν έχουμε μικρό ταψάκι μπορούμε να βάλουμε τις πιπεριές σε θήκες για μάφιν μεταλλικές ή σε ατομικά πυρεξάκια. Στην δεύτερη περίπτωση όμως πρέπει να αυξήσουμε λίγο το χρόνο ψησίματος.

oisyntagesmoy.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ