10 +1 μυστικά για να γίνετε καλύτερος μπαμπάς!

Πολλές φορές διερωτόμαστε εάν πράγματι προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό στα παιδιά μας. Αυτό είναι φυσιολογικό και μπορεί να είναι ιδιαίτερα εποικοδομητικό εάν θυμόμαστε πάντα, ότι η προσφορά μας στο ψυχικό κόσμο του παιδιού και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του, είναι μεγαλύτερης σημασίας από τα υλικά αγαθά που θα του προσφέρουμε.

Πολλές φορές διερωτόμαστε εάν πράγματι προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό στα παιδιά μας. Αυτό είναι φυσιολογικό και μπορεί να είναι ιδιαίτερα εποικοδομητικό εάν θυμόμαστε πάντα, ότι η προσφορά μας στο ψυχικό κόσμο του παιδιού και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του, είναι μεγαλύτερης σημασίας από τα υλικά αγαθά που θα του προσφέρουμε.

Με τους ξέφρενους ρυθμούς που ακολουθούμε σήμερα, ο χρόνος και η υπομονή γίνονται σπάνια αγαθά. Αυτό ισχύει και για τους δύο γονείς, αλλά πολύ συχνότερα ο πατέρας μπορεί να μην είναι με το παιδί του όσο και όπως αυτό θα το είχε ανάγκη.

Τι μπορεί λοιπόν ένας πατέρας να κάνει για να γίνει όσο το δυνατό καλύτερος για το παιδί του;

Πιστεύουμε ότι ο κάθε πατέρας πρέπει να πάρει λίγο χρόνο να σκεφτεί, να προβληματιστεί και να εξετάσει το τι μπορεί να προσφέρει περισσότερο για το παιδί του. Ο λίγος χρόνος που θα αφιερώσει για το σκοπό αυτό, θα του επιτρέψει να είναι σε θέση να κάνει ίσως το καλύτερο δώρο στο παιδί του.

dad_2kids


Ας δούμε μαζί μερικά βασικά σημεία που μπορεί να είναι πολύτιμα σε ένα άνδρα και που πιθανόν θα του επιτρέψουν να είναι όσο το δυνατό ένας καλύτερος μπαμπάς προς όφελος του παιδιού και της οικογένειας του.

1. Αρχικά ο άνδρας που έγινε πατέρας, πρέπει να συνειδητοποιήσει και να αποδεχθεί το γεγονός ότι δεν είναι πλέον μόνος του.

Η νέα κατάσταση είναι αμετάκλητη, η ζωή του άνδρα δεν περιστρέφεται πλέον γύρω από τις δικές του ανάγκες. Όσο το γρηγορότερο ένας πατέρας προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα τόσο το καλύτερο.

2. Ο πατέρας πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση για το τι συμβαίνει στο περιβάλλον του και στην οικογένειά του.

Είτε το θέλουμε είτε όχι, οι άνδρες πολύ συχνά είναι εγωκεντρικοί και δεν αντιλαμβάνονται εύκολα τις ανάγκες των άλλων. Αυτό είναι ακόμη πιο αληθινό σε ένα νέο περιβάλλον και νέες καταστάσεις για αυτούς. Ο πατέρας πρέπει συνεχώς να εξετάζει το τι συμβαίνει τριγύρω του και να βρίσκει τρόπους για να κάνει πράγματα που θα δημιουργούν μια αρμονική ατμόσφαιρα.

3. Ο πατέρας πρέπει να είναι πρόθυμος για δουλειές στο σπίτι.

Σίγουρα η πατρότητα σημαίνει αγάπη και υποστήριξη, αλλά πολύ συχνά ο πατέρας είναι αναγκαίος για να κάνει δουλειές όπως να μεταφέρει πράγματα από την κούνια του παιδιού μέχρι τις πάνες και τα παιχνίδια του παιδιού του.

4. Ένα από τα κυριότερα αγαθά που θα πρέπει να αποκτήσει ένας πατέρας είναι η υπομονή.

Ο καλός πατέρας είναι εφοδιασμένος με τόνους υπομονή. Και η υπομονή, στο σπίτι με την οικογένεια, είναι από τα πράγματα που χρειάζονται το περισσότερο. Ας μην παραβλέπουμε επίσης το γεγονός ότι στη δουλειά μας και με τους συναδέλφους μας, είμαστε περισσότερο υπομονετικοί και δείχνουμε περισσότερη ανοχή και κατανόηση παρά στο σπίτι μας. Είναι λοιπόν για τον πατέρα απαραίτητο να αυξήσει την υπομονή του και την κατανόηση που δείχνει στο σπίτι και να μειώσει σημαντικά τους λόγους για τους οποίους μπορεί να θυμώνει ή να είναι απότομος με τα παιδιά του και την οικογένειά του γενικά.

Διαβάστε περισσότερα στο infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ