«Σιδηρά Κυρία» η Αντζελίνα Τζολί στη Βοσνία κατά της κακοποίησης γυναικών σε ένοπλες συγκρούσεις : «Ο βιασμός είναι όπλο πολέμου» (φωτό & βίντεο)

Έκκληση για να αποτρέπεται η σεξουαλική βία σε πολεμικές συγκρούσεις, με αποφασιστικότερη παρέμβαση σε όλο τον κόσμο ζήτησαν ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ και η Αμερικανίδα ηθοποιός, Αντζελίνα Τζολί, από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη.


Έκκληση για να αποτρέπεται η σεξουαλική βία σε πολεμικές συγκρούσεις, με αποφασιστικότερη παρέμβαση σε όλο τον κόσμο ζήτησαν ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ και η Αμερικανίδα ηθοποιός, Αντζελίνα Τζολί, από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη.



Οι υπουργοί Εξωτερικών της Βρετανίας και της Κροατίας και η διάσημη ηθοποιός και πρέσβειρα καλής θέλησης συμμετείχαν σε διάσκεψη για την αποτροπή της σεξουαλικής κακοποίησης σε ένοπλες συγκρούσεις, η οποία διεξάγεται στο Σαράγεβο, και προειδοποίησαν ότι σήμερα σε όλο τον κόσμο εκατομμύρια άνθρωποι είναι εκτεθειμένοι στην ωμή βία που καταστρέφει την αξιοπρέπειά τους και αφήνει μακροχρόνιες επιπτώσεις, οι οποίες εξαλείφονται δυσκολότερα απ' ό,τι οι υλικές ζημιές που επιφέρει ο πόλεμος.



Τα μέλη των διεθνών ειρηνευτικών δυνάμεων, εκτίμησαν οι ομιλητές της διάσκεψης, θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερο ρόλο στην αποτροπή της σεξουαλικής βίας και των βιασμών σε εμπόλεμες περιοχές. Ουίλιαμ Χέιγκ και Αντζελίνα Τζολί, πριν από δύο χρόνια μπήκαν στη "μάχη" κατά της σεξουαλικής κακοποίησης σε πολέμους, μετά τη διαπίστωση ότι στις πολεμικές συγκρούσεις στο χώρο της πρώην Γιουγκοσλαβίας καταγράφηκαν δεκάδες χιλιάδες βιασμοί και μόνον λίγες δεκάδες δράστες τέτοιων εγκλημάτων λογοδότησαν ενώπιον δικαστηρίων.



Στην περίπτωση της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης υπολογίζεται ότι υπήρξαν 50.000 περιπτώσεις βιασμών και μόνον 33 καταδίκες δραστών. Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών ανήγγειλε πως μαζί με την Αντζελίνα Τζολί θα συνεχίσει να συμμετέχει σε δράσεις για το θέμα αυτό και ευχαρίστησε την υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας Βέσνα Πούσιτς για τη στήριξη.



Είναι σημαντικό οι στρατιώτες να εκπαιδεύονται για τη μάχη κατά της σεξουαλικής βίας, τόνισε στην τοποθέτησή της η Αντζελίνα Τζολί λέγοντας ότι "δεν μπορεί να υπάρχει ειρήνη ενώ γυναίκες σε εμπόλεμες ζώνες βιάζονται" και υπογράμμισε ότι οι βιασμοί σε πολεμικές συγκρούσεις είναι γεγονός, ότι οι γυναίκες είναι οι βασικοί στόχοι, αλλά συχνά και οι άνδρες, ανεξάρτητα από ηλικία, γίνονται θύματα.




Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ