Κοτόπουλο εστραγκόν με ριζότο λαχανικών- Πεντανόστιμο πιάτο για το δείπνο μας έφτιαξε ο σεφ μας Βασίλης Παπαζαχαρίου

Υλικά

Κοτόπουλο στήθος 1 τεμ
Ριζότο arborio 80 γρ
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ
Κολοκύθι 1 τεμ
Καρότο 1 τεμ
Πιπεριά πράσινη 1 τεμ
Λευκό κρασί 40 ml
Κρέμα γάλακτος 30 ml
Εστραγκόν 1 κλωναράκι
Βούτυρο 10 γρ
Παρμεζάνα τριμμένη 20 γρ




Εκτέλεση

Σε ενα κατσαρολάκι ρίχνουμε ελαιόλαδο και το κρεμμύδι αφού πρώτα το έχουμε καθαρίσει και κόψει σε τέταρτα, προσθέτουμε το κρασί και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία 4 φορές. Μόλις βράσει το ριζότο προσθέτουμε το καρότο, το κολοκυθά και την πιπεριά τα οποία έχουμε κόψει σε πολυ λεπτά ζαρακια, εκτός φωτιάς προσθέτουμε παρμεζάνα τριμμένη και το βούτυρο .Σε ενα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και θωρακίζουμε το κοτόπουλο και από τις δυο πλευρές, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το ψιλοκομμένο εστραγκόν.



Who is who




O Βασίλης Παπαζαχαρίου τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως chef στο Piu Verde, ενώ παράλληλα έχει την επιμέλεια των menu σε εστιατόρια και σε όμιλο ξενοδοχείων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Αναλαμβάνει την μαζική εστίαση (catering) σε εκδηλώσεις σε κοινόχρηστους και ιδιωτικούς χώρους, ή prive ως “chef at home”.
Είναι λάτρης της Mεσογειακής και δημιουργικής κουζίνας και έχει δουλέψει κατά καιρούς σε εστιατόρια που έχουν διακριθεί με Χρυσούς Σκούφους. Είναι γνώστης της μοριακής γαστρονομίας ενώ πολλές φορές με «πειράγματα»  παντρεύει το gourmet με το παραδοσιακό.
Δημιουργίες και αφιερώματά του έχουν φιλοξενηθεί σε ελληνικά περιοδικά  και σε οδηγούς ψυχαγωγίας ενώ τη δουλειά του παρουσιάζει συχνά σε τηλεοπτικές εκπομπές.



Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ