Οι ωραιότερες αυλές και τα πιο εντυπωσιακά roof garden της Αθήνας (φωτό)

Η Άνοιξη μπαίνει για τα καλά και η Αθήνα είναι έτοιμη να σε υποδεχτεί  σε κάποια από τις ταράτσες της με την εκπληκτική θέα ή σε κάποια από τις πιο δροσερές αυλές της... Τι θα προτιμήσεις;;;

Η Άνοιξη μπαίνει για τα καλά και η Αθήνα είναι έτοιμη να σε υποδεχτεί  σε κάποια από τις ταράτσες της με την εκπληκτική θέα ή σε κάποια από τις πιο δροσερές αυλές της... Τι θα προτιμήσεις;;;

 

A for ATHENS

Αυτό που ο Εγγλέζος θα στο πει «breathtaking», εκείνο που ο Κινέζος θα φωτογραφίζει μέχρι να λιώσει το κουμπί της μηχανής του, αυτό που, τελοσπάντων, ο διπλανός σου θα στο περιγράψει ως «σου πέφτει το σαγόνι»... είναι η ομορφότερη όψη της Αθήνας που μπορείς να φανταστείς και βρίσκεται στον 6ο όροφο του νέου ξενοδοχείου A for Athens, στο Μοναστηράκι. Απλά τα πράγματα... (Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3244244)

 

GALAXY BAR RESTAURANT

Όταν ανοίγει ο καιρός, το Galaxy Bar & Restaurant στήνει το εξωτερικό μπαρ και απλώνει τα τραπέζια του στην ευρύχωρη βεράντα σηματοδοτώντας την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου. Από τον τελευταίο όροφο του Hilton με την εξαιρετική θέα, τα δροσιστικά κοκτέιλ, τη προσεγμένη μουσική και τις υπέροχες γεύσεις του νέου executive chef Δημήτρη Μελεμενή, η Αθήνα φαίνεται πιο όμορφη και η ζωή πιο ωραία! (Bασ. Σοφίας 46, Αθήνα, τηλ. 210 7281407)

Galaxy Bar & Restaurant: Μοναδική θέα με εξαιρετικές γεύσεις, στην... κορυφή της Αθήνας!

 

SKYFALL

Ένα από τα πιο... ειδυλλιακά μπαλκόνια του λεκανοπεδίου ετοιμάζεται να δώσει (από 17/05) άλλο χρώμα στις αθηναϊκές νύχτες! Πρόκειται για το πολυσυζυτημένο cocktail & food bar Skyfall, που στεγάζεται στο πρώην Exo, σε ένα μέρος όπου... celebrities παρέες του διεθνούς jet set έχουν γράψει ιστορία από το 1987, με μοναδικό background την Ακρόπολη, την Πλάκα, τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, το Ζάππειο, τον Εθνικό Κήπο κλπ. Εικόνες ξεχωριστές που πια θα περνούν σαν carte postal από το roof garden του Skyfall! (Μάρκου Moυσούρου 1, Μετς, τηλ. 210 9210098)

 

ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ

Στο χώρο που μέχρι πριν λίγους μήνες στεγαζόνταν το (επίσης πολύ αξιόλογο) "Σημεία & Κρέατα", στη Νέα Σμύρνη, ξετρύπωσε ένας... Κεραμιδόγατος, που μας συστήνεται σαν... φαγοποτείο!Πρόκειται για ένα μοντέρνο μεζεδοπωλείο στην πιο... λιτή εκδοχή, με μια υπέροχη δροσερή αυλή και εκλεκτά εδέσματα της ελληνικής κουζίνας! (Μεγάλου Αλεξάνδρου 74 & Αϊδινίου 2, Νέα Σμύρνη, τηλ. 211 0121949)

Ένας πεντανόστιμος... Κεραμιδόγατος κάνει βόλτες στη Νέα Σμύρνη!

 

HYTRA

Πέρα από τα... προφανή(θεατρικές παραστάσεις κλπ) υπάρχει και ένας ακόμη λόγος για να επισκεφθείς τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Δεν είναι άλλος από το περίφημο εστιατόριο «Hytra» στο open air αμφιθέατρο. (Λ. Συγγρού 107-109)

Hytra: Υψηλή γαστρονομία στη... στέγη της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών!


ΛΟΥΚΟΥΜΙ

Σε μια εποχή που ο κόσμος επιστρέφει στα στέκια και οι παρέες θα ξαναγράψουν ιστορία, στην πιο cult πλατεία της Αθήνας, στην πλατεία Αβησσυνίας, ανάμεσα στα παλαιοπωλεία, σαν κρυμμένη από τα άσχετα μάτια, μια σκάλα σε ανεβάζει στο Λουκούμι και την υπέροχη ταράτσα του! (Πλατεία Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι)


ECHOES

Για κάτι παραπάνω από 2 χρόνια, οι δημιουργοί του Essence και του Coffee House έχουν φτιάξει ένα ξεχωριστό café lounge bar restaurant που αλλάζει τις ισορροπίες στην πιάτσα του Ηρακλείου. Για το Echoes ο λόγος, έναν χώρο για όσους αναζητούν μοναδική ποιότητα στη διασκέδασή τους. Από νωρίς το πρωί σε υποδέχεται με ποιοτικό καφέ και snacks, ενώ όσο τα φώτα χαμηλώνουν τόσο ανεβαίνουν οι τόνοι και το Echoes μετατρέπεται στο καλύτερο μέρος για να απολαύσεις το ποτό σου (μαζί με τα κατάλληλα συνοδευτικά, όπως τα χειροποίητα spring rolls). Συντροφιά σού κρατούν οι πιο νεανικές και όμορφες φάτσες της περιοχής, ενώ τα mainstream ακούσματα και οι funk και soul διασκευές προσθέτουν τις κατάλληλες μουσικές πινελιές. Στα highlights τα δροσιστικά και εξαιρετικά cocktails που μπορείς να απολαύσεις στο cocktail bar της ταράτσας, κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό! (Κ. Ωραιοπούλου 2, τηλ. 210 2790595, www.echoes.com.gr)

 

ΑΝΕΜΟΣ

Όμορφο περιβάλλον, άψογο service, μοναδική θέα (πραγματικά μπορείς να ατενίσεις ολόκληρη την Αθήνα!) και προσιτές τιμές είναι μόνο μερικά από τα δυνατά χαρτιά στον Άνεμο. Αν σε αυτά προσθέσεις την εξαιρετική κουζίνα και το γεγονός ότι λειτουργεί από το μεσημέρι, εύκολα θα καταλάβεις γιατί μιλάμε για ένα από τα πιο γευστικά μπαλκόνια της πόλης! Τα καταπληκτικά ορεκτικά, οι σαλάτες και οι επιλογές όπως ψαρονέφρι, ποικιλίες, τηγανιά κ.ά. θα σε κάνουν να γλείφεις τα δάχτυλά σου.  (Βουλγαροκτόνου 14, Πετρούπολη, τηλ. 210 5022298, www.anemos.com.gr)

 

GREEN PARK

Με ιστορία που ξεκινά το 1936, τότε που στεγαζόταν στο Πεδίο του Άρεως, το Green Park υποδέχεται εδώ και περίπου έναν χρόνο παλιούς και νέους πελάτες στον ολοκαίνουριο χώρο του, μέσα στο άλσος Βεΐκου. Με θέα στην Αθήνα και στο πράσινο του άλσους, μπορείς να απολαύσεις στους χώρους του café restaurant από τον πρωινό καφέ μέχρι το βραδινό cocktail σου, καθώς και γεύσεις από ελληνική και ιταλική κουζίνα. Ο συνδυασμός της πείρας του παλιού και της σύγχρονης φινέτσας του σύγχρονου, το ειδυλλιακό περιβάλλον, η φωτιζόμενη πισίνα και η μαγευτική θέα υπόσχονται όμορφα καλοκαιρινά μεσημέρια και βράδια. Παρέχονται τρεις χώροι για εκδηλώσεις. (Άλσος Βεΐκου, τηλ. 210 2316650, 210 2916650, facebook: Green Park «το καινούριο»)


ΝΗΣΩΝ ΓΗ

Η αυθεντική νησιώτικη κουζίνα συναντά τις καλύτερες πρώτες ύλες και μαζί με τις κατάλληλες... πινελιές διαφορετικότητας δημιουργεί ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα στο εστιατόριο που λειτουργεί εδώ και περίπου 5 μήνες. Όσον αφορά στο χώρο, ο προσεγμένος μινιμαλισμός δένει όμορφα με τις παραδοσιακές λεπτομέρειες, ενώ σίγουρα θα σε τραβήξει κοντά της η πανέμορφη, πλακόστρωτη εσωτερική αυλή. Κάτω από τη σκιά των δέντρων και περιτριγυρισμένος από παρτέρια με λουλούδια θα ξεκινήσεις με κάποια από τα άκρως ενδιαφέροντα ορεκτικά. Έπειτα θα απολαύσεις συνταγές όπως κρητικό λαντουρίδι με ζωμό κρέατος, ξινομυζήθρα και απάκι, φρέσκια σουπιά μαριναρισμένη στο μελάνι της και ψημένη στη σχάρα με σος ούζου και φινόκιο, τάρτα με κρέμα τυριών, ντοματίνια και βασιλικό κ.λπ. Για το τέλος σε περιμένει μιλφέιγ με άσπρη σοκολάτα, γιαούρτι και φράουλες. (Λεωφ. Μεσογείων 356, Αγ. Παρασκευή, τηλ. 210 6511354)


ΡΟΖΑΛΙΑ

Είτε τη γνωρίζεις σαν μαγειρείο, είτε σαν ταβέρνα είτε σαν μεζεδοπωλείο, η Ροζαλία, που από το 1978 λειτουργεί στην περιοχή των Εξαρχείων, είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για φαγητό στο κέντρο της Αθήνας. Ο υπέροχος, καταπράσινος κήπος της -μια όαση δροσιάς στην καρδιά της πρωτεύουσας- και ο άνετος χώρος που περιτριγυρίζεται από μουριές, πλατάνια και ελιές μπροστά στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου, είναι ιδανικός για κάθε στιγμή της ημέρας. Από το μεσημέρι για τα ξεχωριστά μαγειρευτά (20 διαφορετικές επιλογές καθημερινά) και τα πιάτα με τα ολόφρεσκα ψάρια, το απόγευμα για ούζο με καταπληκτικούς μεζέδες (σπιτικοί φαβοκεφτέδες, μανιτάρια του μερακλή, λουκάνικο γίγας, χοιρινή τηγανιά από ψαρονέφρι, πιπεριές γεμιστές με τυρί, σαλάτα στα κάρβουνα κ.λπ.) και το βράδυ για τις υπέροχες δημιουργίες της σχάρας! Πρώτα, όμως, πρέπει να κάνεις τις επιλογές σου από το δίσκο με τα ορεκτικά, αφού το χούμους, η πολίτικη, η φάβα, τα παντζάρια, τα μαυρομάτικα και η μεξικάνικη δεν αφήνουν κάποιον ασυγκίνητο. Κατόπιν παίρνουν σειρά οι σπεσιαλιτέ, καθεμιά με τη δική της γοητεία: ψαρονέφρι πιπεράτο, γαλοπούλα παϊδάκι και μπιφτέκι γίγας είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις. Έτσι, οι καλοκαιρινές ημέρες που ακολουθούν φαίνεται πως θα σε βρουν στο αγαπημένο στέκι της γεύσης στα Εξάρχεια, συντροφιά με πεντανόστιμα πιάτα, δροσερό περιβάλλον και παρεΐστικη ατμόσφαιρα!  (Βαλτετσίου 58, Εξάρχεια, τηλ. 210 3302933)


SALERO

Το bar restaurant στα Εξάρχεια είναι ταυτισμένο εδώ και 7 χρόνια με τις πεντανόστιμες μεσογειακές προτάσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στην ισπανική κουζίνα. Στην πολύχρωμη και cozy αυλή τον πρώτο λόγο έχουν η παέγια και τα tapas, ενώ θα βρεις πολλές άλλες απολαυστικές προτάσεις (γαρίδα πανέ με αμύγδαλο και γλυκόξινη σάλτσα, μελιτζάνα φούρνου γεμιστή με λαχανικά και κατίκι Δομοκού, κατσικίσιο ψημένο τυρί τυλιγμένο με jamon και καραμελωμένο αχλάδι κ.λπ.). Υπάρχει και μεγάλη λίστα cocktails. (Βαλτετσίου 51, Εξάρχεια, τηλ. 210 3813358, www.salero.gr)

 

TAPAS BAR

Ένα από τα πρώτα tapas bar που άνοιξαν στην Αθήνα σε περιμένει στο μπαλκόνι και στο αίθριο της αυλής για να απολαύσεις τα μοναδικά του νόστιμα και πρωτότυπα εδέσματα. Μην παραλείψεις να τιμήσεις τα εξαιρετικά tapas, το λουκάνικο chorizo και το jamon. Συνόδευσέ τα με ισπανική μπύρα ή κρασί!  (Τριπτολέμου 44, Γκάζι, τηλ. 210 3471844)

 

EΛΙΑΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ

Θέλεις ένα εισιτήριο για μια απόδραση που συνδυάζει μια τεράστια καταπράσινη αυλή με απίστευτες γεύσεις φτιαγμένες αποκλειστικά με προϊόντα από τον τόπο σου και μάλιστα με την εγγύηση του γνωστού chef Γιώργου Τσελεμεντέ; Η νέα άφιξη στη Βούλα, το Ελιάς Κουκούτσι, θα σε ταξιδέψει χωρίς ιδιαίτερο κόπο και με πολύ προσιτές τιμές στην εικόνα του παλιού παρεΐστικου τσιπουράδικου που εμπλουτίστηκε με μοντέρνα ματιά και αποτελεί το ιδανικό στέκι για όλες τις ώρες και όλες τις ηλικίες. Δοκιμάστε στην εντυπωσιακή μπάρα του και στην αυλή του θαλασσινούς μεζέδες αλλά και σπάνια εκλεκτά ορεκτικά κρεατικών όπως καβουρμά, απάκι με ξινομυζήθρα ή συκώτι τηγανιά, που συνθέτουν ένα μικρό και περιεκτικό μενού με άρωμα από Μακεδονία μέχρι Κρήτη και από Κυκλάδες μέχρι Επτάνησα. Τα τσίπουρα, τα κρασιά και τα ούζα από όλη την Ελλάδα συντροφεύουν κάθε στιγμή σας και τα ψηλά πλατάνια στην αυλή έκτασης 750 τ.μ. σίγουρα θα σας κάνουν να επισκέπτεστε το Ελιάς Κουκούτσι ξανά και ξανά, κυρίως τώρα που καλοκαιριάζει!  (Βας. Παύλου 99, Βούλα, τηλ. 210 8995480)

 

MONDO

Άψογη διακόσμηση με πέτρα, ξύλο και μέταλλο σε ιδανική ισορροπία, που σε μεταφέρει στο Λονδίνο. Οι mainstream, house και R&B μουσικές σε φτιάχνουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, τα ολόφρεσκα γλυκά κάνουν το χώρο να μοσχοβολά και τα lives συγκεντρώνουν κόσμο από κάθε γωνιά της Αθήνας στην άνετη αυλή που είναι από τις ομορφότερες της πόλης! Συχνά στα decks αναλαμβάνουν γνωστοί djs που ανεβάζουν το κέφι με ποιοτικές μουσικές, μετατρέποντας το Μοndo café-bar σε άψογο spot για να πιεις το ποτάκι σου. Θα το βρεις ακριβώς έξω από τη στάση του Μετρό στον Ν. Κόσμο. (Κασομούλη 54, Ν. Κόσμος, τηλ. 211 0142865)

 

ΑPOLIS

Εποπτεύει όλη την Αθήνα από ψηλά και παραμένει ένα από τα πιο ρομαντικά στέκια της Αθήνας που προσφέρουν εντυπωσιακή θέα! Το καλοκαιρινό open air τμήμα του, το Scherzo, στέκι-έκπληξη για την Πετρούπολη, σε μεταφέρει σε κυκλαδίτικο νησί, με λευκά χρώματα, μπλε λεπτομέρειες και ανθισμένες γλάστρες. Από την ανανεωμένη λίστα cocktails ξεχωρίσαμε το passion με την ιδιαίτερη γεύση του φρούτου του πάθους που θα σαγηνέψει τον ουρανίσκο σου! Από μέσα Μαΐου θα ακολουθήσουν lounge dj sets και δυνατά parties. Όσο για την κουζίνα του, το εστιατόριο Beerary με το νέο μενού και στυλ μπυραρίας με πάνω από 6 draught και πολλές βαρελίσιες, είναι εγγυημένα απολαυστικό!  (Λόφος Αγ. Δημητρίου, Πετρούπολη , τηλ. 210 5060620, www.apolis.gr)

 

ΜΠΕΜΠΕΚΑ

Μια μονοκατοικία με αυλή στο Χαλάνδρι φιλοξενεί την «Μπεμπέκα», τη νέα μοντέρνα ταβέρνα. Οι αντίκες -σε συνδυασμό με την μέχρι πρότινος χρήση του καταστήματος σαν σπίτι- δημιουργούν μια retro και νοσταλγική διάθεση στο χώρο. Όσο ο καιρός το επιτρέπει μπορείς να γευτείς το «σπιτικό φαγητό» που προσφέρει η «Μπεμπέκα» στην αυλή, πλημμυρίζοντας από τις ευωδιές των δέντρων που την περιβάλλουν. (Διονύσου 16, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6854880)

 

ΖΑΧΑΡΗ & ΑΛΑΤΙ

Σ' ένα διώροφο νεοκλασικό στα Εξάρχεια συναντάς το Ζάχαρη & Αλάτι bistrot-bar. Εδώ θα βρεις ποικιλία σε αλμυρές και γλυκές γεύσεις, από υποβρύχιο και γλυκό κουταλιού μέχρι σάντουιτς, όλα με αποκλειστικά ελληνικής παραγωγής υλικά, καθώς και τέσσερα διαφορετικά πιάτα ημέρας (όπως τα bistrots του 19ου αι. όπου δεν υπήρχε μενού). Από τις 19:00 στον επάνω όροφο λειτουργεί το bar με ποτά, μπύρες, κρασί αλλά και «ελληνοπρεπή» cocktails όπως το Μαστίχα Mohito και το Κοσμοπολίτικο (με τσίπουρο!), ενώ ενδιαφέρον έχει και η όμορφη αυλή του. (Βαλτετσίου 47, Εξάρχεια, τηλ. 210 3801285)


Πηγή: athensmagazine

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ