Μια πρωταθλήτρια της κολύμβησης στη θέση της Ρένας Δούρου στη Βουλή

Πρωταθλήτρια κολύμβησης με συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και επιστήμονας με πλούσιο ερευνητικό έργο είναι η γυναίκα που θα καταλάβει τη θέση της Ρένας Δούρου στη Βουλή, μετά την ανακοίνωση της παραίτησης της τελευταίας προκειμένου να διεκδικήσει την περιφέρεια Αττικής.



Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της, η κ. Αυλωνίτου γεννήθηκε στην Αθήνα και από 10 ετών ασχολήθηκε με τον αθλητισμό. Για μια δεκαετία υπήρξε Πρωταθλήτρια Κολύμβησης με διεθνείς συμμετοχές και διακρίσεις, ενώ συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 στο Μόναχο.



Εκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική και πήρε Διδακτορικό στην Εργοφυσιολογία από το Πανεπιστήμιο της Indiana.
Από την επιστροφή της στην Ελλάδα εργάζεται ως Ερευνήτρια στο EKAE (Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών) στο Ολυμπιακό Στάδιο, έχοντας κριθεί στο βαθμό της Ερευνήτριας Β'.

Υπήρξε Λέκτωρ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έχει διατελέσει Επιστημονική σύμβουλος Ελληνικών και Διεθνών Αθλητικών Ομοσπονδιών. Ασχολήθηκε και ασχολείται με την επιστημονική έρευνα στον τομέα της, έχοντας σημαντικό ερευνητικό έργο με πλήθος δημοσιεύσεων, συμμετοχών σε διεθνή συνέδρια και άρθρων στον επιστημονικό και ημερήσιο τύπο.
Εχει γράψει δύο Επιστημονικά βιβλία: «Αθλητικές Επιδόσεις στη Κολύμβηση» (1991, 2000) που διδάσκεται στο Πανεπιστήμιο, και «Γυναίκα και Αθληση» (1993).



Η Ελένη Αυλωνίτου ήταν μέλος του Συνασπισμού από την ίδρυσή του, με συνεχή συμμετοχή στην Αθλητική Επιτροπή του Συνασπισμού. Το 2000 εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού. Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή του.
Το 2006 και το 2010 ήταν υποψήφια Δήμαρχος Γαλατσίου με τη δημοτική κίνηση «Πολίτες σε Δράση» και είναι Δημοτική Σύμβουλος Γαλατσίου.



Παράλληλα, είναι έλος του ΔΣ του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου, επίτιμο μέλος της Πανελλήνιας Προώθησης Γυναικών στον Αθλητισμό και τα Σπορ και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού «Αθλητική Επιστήμη - Θεωρία και Πράξη» που εκδίδει το Επιστημονικό Συμβούλιο του ΕΚΑΕ.
Επίσης έχει μια κόρη, τη Δανάη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ