''Το τρένο φεύγει στις... 8'' - Ταξίδι για την Καλαμάτα από τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό Τρίπολης

Το σφύριγμα του τρένου ακούστηκε χθες το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό της Τρίπολης για το ξεκίνημα της δεύτερης κατά σειράς εκδρομής που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Αθήνας και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το σφύριγμα του τρένου ακούστηκε χθες το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό της Τρίπολης για το ξεκίνημα της δεύτερης κατά σειράς εκδρομής που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Αθήνας και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Μιας εκδρομής με τελικό σημερινό προορισμό την Καλαμάτα, όπου υπήρξε και διανυκτέρευση, ενώ το πρόγραμμα της Δευτέρας περιλαμβάνει ταξίδι μέχρι και το Κατάκολο, όπου θα είναι ο τερματισμός της εκδρομής. Αρκετά άτομα συμμετέχουν και σε αυτήν την εκδρομή - κυρίως από την Ευρώπη (Γερμανοί οι περισσότεροι) αλλά και Έλληνες που έχουν μία ιδιαίτερη σχέση με το τρένο.
Οι εκδρομές αυτές όπως μας είπαν ο Σπύρος Φασούλας - υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του ΣΦΣ Αθήνας και ο Λευτέρης Μαρούσης (εκπρόσωπος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ) γίνονται πειραματικά και σκοπός είναι να καθιερωθούν σε μία πιο μόνιμη βάση και γιατί όχι αν όλα πάνε καλά να επαναλειτουργήσει και εμπορικά η γραμμή και να εξυπηρετεί και τους κατοίκους των περιοχών από όπου περνά η γραμμή.

Οι εκδρομές έχουν ανταπόκριση κυρίως από τους ξένους, αφού όπως είπε ο κ. Φασούλας στην Ελλάδα η σιδηροδρομική παιδεία δεν είναι ανεπτυγμένη σε μεγάλο βαθμό και ίσως γιαυτό το τρένο υποβαθμίστηκε.

Στην υποδοχή των εκδρομέων στο σιδηροδρομικό σταθμό παρών ήταν μόνο ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας ο οποίος στις δηλώσεις του ανέφερε πως το τρένο έχει συνδεθεί με την ιστορία πολλών περιοχών από όπου περνούσε και ήταν το σημείο αναφοράς των κατοίκων των χωριών της Αρκαδίας...

Μίλησε και για τα χρήματα που δαπανήθηκαν για μία ανακαίνιση που δεν έγινε έτσι όπως έπρεπε αλλά με βλέμμα στο μέλλον τόνισε πως από εδώ και πέρα θα πρέπει να αξιοποιηθεί η γραμμή τουριστικά - γιατί μπορεί να προσφέρει πολλά στην Αρκαδία και στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Δείτε και το βίντεο με τις δηλώσεις αλλά και με το τρένο να ξεκινά το ταξίδι του για την Καλαμάτα και τις άλλες περιοχές που θα περάσει... Στους Χράνους να σημειώσουμε πως θα γίνει μία μικρή εκδήλωση για τους εκδρομείς από το δήμο Μεγαλόπολης...
Ελένη Τράκα



Πηγή: argospress.blogspot.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ