Για σήμερα το μενού έχει... μύδια με σάλτσα φοριάνα! Κάντε τη νηστεία... απόλαυση!

Αν θέλετε να κάνετε τη Σαρακοστή και τη νηστεία, λίγο πιο εύκολες, είναι η ευκαιρία να μάθετε να μαγειρεύετε λαχταριστές και νηστίσιμες λιχουδιές! Κάντε την αρχή με τα πεντανόστιμα μύδια με σάλτσα φοριάνα, η οποία δένει και παραδένει μαζί τους! Γιαμ!

Αν θέλετε να κάνετε τη Σαρακοστή και τη νηστεία, λίγο πιο εύκολες, είναι η ευκαιρία να μάθετε να μαγειρεύετε λαχταριστές και νηστίσιμες λιχουδιές! Κάντε την αρχή με τα πεντανόστιμα μύδια με σάλτσα φοριάνα, η οποία δένει και παραδένει μαζί τους! Γιαμ!



Προετοιμασία
10 λεπτά

Μαγείρεμα 15 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα

Για τη σάλτσα

-1 φλιτζάνι καρύδια
-1 φλιτζάνι κουκουνάρι
-10 σκελίδες σκόρδο κομμένεςσε πολύ λεπτές φέτες
-2 κουτ. γλυκού ρίγανη
-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (+ όσο επιπλέον χρειαστεί)
-1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
-αλάτι, πιπέρι
Για τα μύδια
-1 κιλό μύδια καθαρισμένα
-4 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη

Παρασκευή

Βάζουμε σε μπλέντερ όλα τα συστατικά εκτός από το ελαιόλαδο και τις σταφίδες και τα χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα σχετικά «χοντροκομμένο» μείγμα. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι 3 κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέτουμε το μείγμα από το μπλέντερ μαζί με τις σταφίδες και αλατοπιπερώνουμε καλά. Σοτάρουμε το μείγμα για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά και βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στην ένδειξη grill. Ανοίγουμε με μαχαιράκι τα μύδια και κρατάμε μόνο το κομμάτι με το σώμα τους. Με το ίδιο μαχαίρι αποκολλούμε το σώμα τους από το κέλυφος και το αφήνουμε εκεί. Γεμίζουμε κάθε μύδι με τη σάλτσα φοριάνα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγη παρμεζάνα. Απλώνουμε τα μύδια σε ρηχό ταψί και τα ψήνουμε κάτω από το grill για 3-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους. Σερβίρουμε αμέσως.

Tip Το μείγμα αυτό μπορούμε να το κρατήσουμε στο ψυγείο για 8 έως 10 ημέρες, αν το βάλουμε σε αποστειρωμένο βάζο και καλύψουμε το κενό που μένει με ελαιόλαδο. Επίσης, στη Νότια Ιταλία η σάλτσα φοριάνα σερβίρεται και με μακαρονάδα, ειδικά τις ημέρες των νηστειών.

Συνταγή: Κώστας Τσίγκας, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: STUDIO Tσοκούνογλου (Ειρήνη Σωφρονιάδη)

Πηγή: cookbook.gr



Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ