Δυο διεθνείς μνηστήρες για το Ελευθέριος Βενιζέλος: Οι Κινέζοι με το fund τους Shenzhen Airport και οι Καναδοί Freidmann Pacific Asset Management

Σε κινεζοκαναδική... αερομαχία εξελίσσεται η διεκδίκηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σε κινεζοκαναδική... αερομαχία εξελίσσεται η διεκδίκηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Στο στόχαστρο του κινέζικου fund Shenzhen Airport και της Freidmann Pacific Asset Management έχει μπει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, οι οποίες μάλιστα αύριο Πέμπτη θα ανακοινώσουν επίσημα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, το ενδιαφέρον τους για το αεροδρόμιο των Αθηνών, όπως γράφει το imerisia.gr.



Την ίδια στιγμή η καναδική PSP (έχει εξαγοράσει το 26,7% από τη Χόχτιφ) βρίσκεται σε συζητήσεις με το ΤΑΙΠΕΔ.
Η επίσημη ανακοίνωση του Ομίλου προς τον ελληνικό Τύπο προκάλεσε την παρέμβαση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ που με επιστολή της προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Eric Cheng, ευχαρίστησε μεν για το ενδιαφέρον της εταιρείας να επενδύσει στο ΔΑΑ, ωστόσο εξέφρασε την απορία του για το λόγο της συγκεκριμένης συνέντευξης τύπου, από τη στιγμή που το Ταμείο δεν έχει προχωρήσει ακόμα στην έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση των μετοχών που έχει στο ΔΑΑ.
Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στην επιστολή «η απόφαση αυτή θα ληφθεί σε συνάρτηση με τους στόχους του ΤΑΙΠΕΔ και της χώρας, και θα πρέπει να είναι συμβατή με συγκεκριμένους όρους της συμφωνίας μεταξύ των μετόχων του ΔΑΑ. Οι όροι αυτοί απαιτούν τη συμφωνία των μετόχων για κάθε πώληση ποσοστού που υπερβαίνει το 25%. Αυτή τη στιγμή η συμφωνία των μετόχων δεν υφίσταται, και επομένως δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία». Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στους υπόλοιπους μετόχους του ΔΑΑ (PSP, Hochtief Airport, Όμιλος Κοπελούζου) .
Την ίδια στιγμή το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με την Καναδική PSP, που έχει ήδη εξαγοράσει το 26,7% του μετοχικού κεφαλαίου του αεροδρομίου της Αθήνας από την Hochtief, για την αγορά του υπόλοιπου ποσοστού. Παράλληλα, η PSP βρίσκεται σε συνεννόηση με φορείς του τουρισμού, ενδεικτικό ότι θέλει να παραμείνει και να επενδύσει στη χώρα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ