Να σας ανάψουμε λίγο: Έξι πιάτα... θερμόαιμα, με καψαϊκίνη και πιπερίνη για να ζεσταθεί το είναι σας!

Τα καυτερά μάς φτιάχνουν. Δεν είπαμε να κάνεις high score καψαϊκίνης ή πιπερίνης, αλλά λίγη ισορροπημένη κάψα, που μουδιάζει ελαφρώς το στόμα, σε κάνει να νιώθεις ζωντανός. Pump up the volume με λίγο...

Τα καυτερά μάς φτιάχνουν. Δεν είπαμε να κάνεις high score καψαϊκίνης ή πιπερίνης, αλλά λίγη ισορροπημένη κάψα, που μουδιάζει ελαφρώς το στόμα, σε κάνει να νιώθεις ζωντανός. Pump up the volume με λίγο...

...aji amarillo
Η σούπα με καλαμπόκι, χοιρινό, ελαιόλαδο, κόλιανδρο και aji –ο Περουβιανός γνωστός σεφ Gastοn Acurio θεωρεί αυτήν την πορτοκαλο-κίτρινη πιπεριά βασικό συστατικό της περουβιανής κουζίνας–, που φτιάχνει ο Δημήτρης Κατριβέσης στο «Oozora», είναι όμορφα πικάντικη, αρωματική, δυνατή, χωρίς να γίνεται επιθετική, γράφει η Άντζελα Σταματιάδου στο athinorama.gr

...ras el hanout
Μπουκιά και... Μαρόκο. Για τα παϊδάκια σχάρας με ras el hanout (αραβικό μείγμα μπαχαρικών ) του γλυφαδιώτικου «Μimaya» λέω. Όμορφα καυτερά, παίζουν σε spicy ταμπλό, και σόλο, και με τη «συντροφιά» τους, που είναι πικάντικες πατατατούλες με πουλ μπιμπέρ και μυρωδάτο chermoula.

...πάπρικα
Πιάτα όπως το burger ή το hanger steak του «Food Mafia» είναι γκανιάν. Αλλά δώστε μια ευκαιρία και σε λίγο κρέας σε... ρευστή μορφή: η «άλλη» γλυκο-πικάντικη κρεατόσουπα με λεπτοκομμένο Black Angus, ισπανική καπνιστή πάπρικα και κύμινο, κολοκύθα, γλυκοπατάτα, καρότο και ροδάκινο είναι χειμωνιάτικο αστεράκι.

...τσίλι
Το φοντάν σοκολάτας με πιπερόριζα και σάλτσα καραμέλας-τσίλι που φτιάχνει ο Χρόνης Δαμαλάς στο «Kiku» της οδού Δημοκρίτου το δοκίμασα και... κόλλησα. Αρωματικό, σπιρτόζικο, όμορφα παρουσιασμένο, είναι από τα επιδόρπια που σου μένουν. Ιδίως για την εκπληκτική σε υφή και γεύση σάλτσα καραμέλας-τσίλι.

...wasabi
Είναι από τα καλύτερα πιάτα του Μιχάλη Νουρλόγλου στο «Abovo» ο East meets West τόνος tataki, που έρχεται πάνω σε μια απίθανη ζεστή σαλάτα αβοκάντο, με λίγο ισπανικό τσορίθο, η οποία με τη σειρά της κάθεται πάνω σε μια ­στρώση σος wasabi. Και δεν τσιγκουνεύεται ­καθόλου την ένταση.

...μπούκοβο
Τα κατακόκκινα σποράκια του μαζί με λίγο σκόρδο και λίγο μαϊντανό δίνουν τον τόνο σε μια θαλασσινή πίτσα στο «Vespa Rossa», με αχιβάδες, που τη βάφει μαύρη το ­μελάνι σουπιάς. Με λεπτή και τραγανή ζύμη, ενδιαφέρον κοντράστ ζεστού και κρύου καθώς και μια ωραία, μικρή, αλλά υπολογίσιμη δόση κάψας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ