Good news: Το ιστορικό Cine Paris ανοίγει ξανά τις πόρτες του στην Πλάκα & στην καρδιά της Αθήνας - Μαγική η θέα της Ακρόπολης - Ανακαινισμένος πλήρως (φωτό)

Το Cine Paris ανοίγει τις πύλες του, το Σάββατο 11 Μαΐου με Μελίνα Μερκούρη και "Ποτέ την Κυριακή" 

Όλοι οι Αθηναίοι έχουν να διηγηθούν μια ιστορία για το Cine Paris. 

Για κάποιους, ήταν αγαπημένο μέρος για οικογενειακές συναντήσεις τα καλοκαίρια. Για άλλους, το σημείο συνάντησης για ένα σημαντικό πρώτο ραντεβού. Κάποιοι το γνωρίζουν επειδή κατά καιρούς έχουν ξοδέψει όλα τους τα χρήματα σε πόστερ στο περιβόητο ισόγειό του. 

Άλλοι καταβρόχθιζαν προβολές back-to-back κάθε εβδομάδα.

Στην καρδιά της ιστορικής γειτονιάς της Πλάκας, το Cine Paris δύσκολα περνάει απαρατήρητο.

Με θέα στην Ακρόπολη που κλέβει την προσοχή ακόμα και από τις καλύτερες ταινίες του κόσμου, είναι ένας θερινός κινηματογράφος που είναι μέρος του αθηναϊκού πολιτισμού, και για καλό λόγο!

Acropolis

Το Cine Paris σήμερα λειτουργεί υπό την καθοδήγηση της ελληνικής πλατφόρμας streaming και εταιρία διανομής Cinobo, σε ένα εμβληματικό κτίριο που ανήκει στο Stelios Philanthropic Foundation. Ωστόσο, η πλούσια ιστορία του φτάνει πολλά χρόνια πίσω.

Με έναν αιώνα ιστορίας στο όνομα του, το Cine Paris είναι σα να ήταν πάντα εκεί, κρυμμένο κάτω από τα μάρμαρα της Ακρόπολης. 

Ο κινηματογράφος άνοιξε το 1920 στην οδό Κυδαθηναίων και πήρε το όνομά του γιατί ο Έλληνας κομμωτής και ιδρυτής του είχε περάσει πολλά χρόνια της ζωής του στη γαλλική πρωτεύουσα. Αρχικά το Cine Paris στεγαζόταν σε κλειστό χώρο και στις αρχές της δεκαετίας του '60 μεταφέρθηκε στο κτίριο της Κυδαθηναίων 22 όπου στεγάζεται μέχρι σήμερα. Μετά από μια περίοδο κατά την οποία έμεινε κλειστό, το Cine Paris άνοιξε ξανά το 1986 υπό νέα ιδιοκτησία, λειτουργώντας πλέον μόνο ως θερινός κινηματογράφος, για να κλείσει ξανά το 2020.

Cine Paris

Το 2022 το εμβληματικό κτίριο αγοράστηκε από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου που ξεκίνησε μία πλήρη ανακαίνιση του χώρου και παραχώρησε την επιμέλεια του κινηματογράφου στο Cinobo - την πρωτοπόρα ελληνική πλατφόρμα streaming η οποία υπόσχεται να κάνει κάθε βραδιά μια αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία στον ιστορικό αυτό θερινό κινηματογράφο.

Cine Paris: Η μεγάλη επιστροφή του πιο ιστορικού θερινού κινηματογράφου της Αθήνας

Από το καλοκαίρι του 2024, ετοιμαστείτε να αφεθείτε στην κινηματογραφική επιμέλεια του Cinobo στο Cine Paris. Θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε αγαπημένες κλασικές ταινίες και τις καλύτερες νέες παραγωγές. 

Cine Paris: Η μεγάλη επιστροφή του πιο ιστορικού θερινού κινηματογράφου της Αθήνας

Βρείτε νωρίτερα τη θέση σας, πάρτε το ποτό σας στο μπαρ με τα 47 διαφορετικά ποτά και απολαύστε το όμορφο δειλινό και τη φωτισμένη Ακρόπολη πριν την προβολή της ταινίας.

Προβολές από 11 Μαΐου

Ξεκινώντας το Σάββατο 11 Μαΐου με τις προβολές των ¨"Ποτέ την Κυριακή" του Ζυλ Ντασέν με τη Μελίνα Μερκούρη και "Οι Αντίπαλοι" του Λούκα Γκουαντανίνο, το Cine Paris μπαίνει στη νέα εποχή του με ένα επιμελημένο πρόγραμμα που εμπνέεται από την ιστορικότητα του χώρου αλλά ταυτόχρονα συμβαδίζει με την επικαιρότητα επιλέγοντας τις καλύτερες σύγχρονες παραγωγές. 

Με αυτές τις βάσεις, το πρόγραμμα θα προτείνει κλασικά αριστουργήματα του ελληνικού και παγκόσμιου σινεμά, καθώς και σύγχρονες κυκλοφορίες πρώτης γραμμής, όπως τη νέα πολυαναμενόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, Kinds of Kindness, και άλλες φρέσκες επιλογές όπως το Hit Man του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ και το απολαυστικό Wicked Little Letters με την Ολίβια Κόλμαν.

Η ανακαίνιση του Cine Paris

Στόχος της ομάδας του Cinobo ήταν να παραμείνει πιστή στην παράδοση και το ύφος των κλασικών χαρακτηριστικών καλοκαιρινών κινηματογράφων  που αποτελούν σήμα κατατεθέν της Αθήνας. Το brand και design επιμελήθηκε το MB STUDIO του Μίλτου Μπότη, την αρχιτεκτονική πρόταση το γραφείο SpatialArchitecture + Design των Βασιλίνα Καούρη και Μάρω Κρούσκα και τη μελέτη φωτισμού ο Γιώργος Τέλλος και η εταιρία του Lighting Art. 

Το σινεμά εξοπλίστηκε με σύγχρονη μηχανή προβολής υψηλών προδιαγραφών,περιμετρικά ηχεία για Dolby 7.1 ήχο, καθώς και με νέα οθόνη για τις βέλτιστες συνθήκες προβολής.

Κλείστε ειστήρια

Μπορείτε να βρείτε το νέο site του Cine Paris (www.cineparis.gr) μέσα από το οποίο το κοινό μπορεί να ενημερωθεί για ό,τι σχετικό με τον χώρο και να κλείσει εγκαίρως το εισιτήριό του για τις προβολές της εβδομάδας, ενώ εισιτήρια θα διατίθενται και στο ταμείο του σινεμά. Οι συνδρομητές της πλατφόρμας του Cinobo μπορούν να απολαύσουν δωρεάν σινεμά, εξαργυρώνοντας το Cinobo Pass και στο Cine Paris.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ