Κυριάκος Μητσοτάκης για το επίδομα μητρότητας: «Κρατική στήριξη για 9 μήνες σε όλες τις μανάδες» - «Η στήριξη του δημογραφικού είναι προτεραιότητα» (βίντεο)

Η Ελλάδα κατατάσσεται στη δεύτερη θέση από όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ ως προς τη στήριξη της μητρότητας.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε βίντεο στο Tik Tok αναφερόμενος στο επίδομα μητρότητας.

«Πριν από δύο μέρες άνοιξε η σχετική πλατφόρμα και όλες οι μανάδες, ανεξαρτήτως το πού εργάζονται, λαμβάνουν κρατική στήριξη για εννιά μήνες», επισημαίνει στη νέα του ανάρτηση στο TikTok για το επίδομα μητρότητας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Σε λιγότερο από 1 λεπτό πριν το ευχάριστο να σας πω ένα παράλογο: Αν μια γυναίκα γινότανε μητέρα και ήταν δημόσιος υπάλληλος, έπαιρνε επίδομα μητρότητας για 9 μήνες, αν ήταν ιδιωτική υπάλληλος για 6 μήνες και ήταν αυτοαπασχολούμενοι για τρεισήμισι μήνες.

Το γιατί συνέβαινε αυτό δεν είναι η ώρα να το εξηγήσουμε.

Αποφασίσαμε όμως να το αλλάξουμε, γιατί η στήριξη του δημογραφικού είναι η πρώτη μας προτεραιότητα.

Πριν από δύο μέρες άνοιξε η σχετική πλατφόρμα και όλες οι μανάδες, ανεξαρτήτως το πού εργάζονται, λαμβάνουν κρατική στήριξη για εννιά μήνες.

@kyriakosmitsotakis_

Επίδομα Μητρότητας!

♬ original sound - Kyriakos Mitsotakis

Διαβάστε ακόμα: Ελεονώρα Μελέτη: Υποψήφια στις Ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία - Πότε έγινε το ραντεβού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη (βίντεο)

Προσθέστε σε αυτό και το επίδομα γέννησης, το οποίο έχει αυξηθεί από τα 2000 στα 2400 ευρώ έως και 3.500 ευρώ και μάλιστα ισχύει και αναδρομικά.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι νέες οικογένειες παίρνουν καθαρά στο χέρι 1.000 ευρώ το μήνα για εννιά μήνες.

Κάπως έτσι η Ελλάδα κατατάσσεται πλέον στη δεύτερη θέση από όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ ως προς τη στήριξη της μητρότητας και αυτή είναι σίγουρα μια διάκριση που μας κάνει πολύ υπερήφανους».

Διαβάστε ακόμα: Βουτιά στη θάλασσα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του, Μαρέβα: Στο Μαράθι το πρώτο τους μπάνιο - Δείτε φωτογραφίες

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ