ProCredit Bank – Στ. Βλησίδης: Μία νέα τραπεζική φιλοσοφία για μικρομεσαίες και οικογενειακές επιχειρήσεις

Στις Σέρρες στελέχη της ProCredit Bank παρουσίασαν στον επιχειρηματικό κόσμο τα πλεονεκτήματα της τράπεζας και τις νέες δυνατότητες που προσφέρει

Ο υποδιευθυντής της ProCredit Bank ΣερρώνΣτΒλησίδης στην εκδήλωση γνωριμίας με τον επιχειρηματικό κόσμο των Σερρών στο επιμελητήριο της πόλης ανέλυσε τον τρόπο λειτουργίας της τράπεζας, αλλά και τη νέα νοοτροπία που φέρνει σε σχέση με τον πελάτη τις μικρομεσαίες αλλά και τις οικογενειακές επιχειρήσεις.

Μιλώντας ο κ Βλησίδης στην εκδήλωση τόνισε:

1) Αυτό που θέλουμε να περάσουμε σήμερα σαν μήνυμα στον οικονομικό Σερραϊκό χώρο, ο οποίος μας γνωρίζει γενικότερα, είναι ότι είμαστε μία ευέλικτη τράπεζα που δίνει έμφαση στο να ακούει και να αφουγκράζεται το άτομο που έχει απέναντί της , την εταιρία την οποία θέλει να συνεργαστεί ή συνεργάζεται ήδη, και να βρίσκει λύσεις οι οποίες είναι ευέλικτες και προσιτές ειδικά στην εποχή που ζούμε. 

Τα κύρια πλεονεκτήματά μας δεν είναι μόνο τα επιτόκια τα οποία είναι πολύ σημαντικά και είναι πράγματι χαμηλότερα, αλλά κυρίως προσφέρουμε μία ευέλικτη και άμεση συνεργασία η οποία έχει έμφαση την μακροχρόνια σχέση συνεργασίας, το οποίο πετυχαίνεται  με την διαφάνεια, χωρίς διαφάνεια και χωρίς να ανοίξουμε στους συνεργάτες μας όλα τα χαρτιά μας δεν θεωρώ ότι είναι εύκολο να πετύχουμε τους στόχους μας. 

Η ProCredit Bank ήρθε όταν και η τελευταία ξένη τράπεζα έφυγε, επί capital control, δείξαμε έμπρακτα ότι ήρθαμε για να μείνουμε, στηρίξαμε την οικονομία της χώρας, από το 2015 έχουμε διοχετεύσει περίπου μισό δισεκατομμύριο στην Ελλάδα και σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε να το κάνουμε, όχι όμως να το κάνουμε μόνο στις μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες καλώς ή κακώς έχουν τη δυνατότητα να βρίσκουν πρόσβαση από άλλες τράπεζες, αλλά να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόσβαση, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες είναι και η ραχοκοκαλιά της οικονομίας της Ελλάδος.

2) Η έμφαση της ProCredit Bank ήταν, είναι και θα παραμείνει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι ο πυλώνας, είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας. Από το 2015 έχουμε διοχετεύσει στον ελληνικό οικονομικό χώρο περίπου μισό δισεκατομμύριο εκ των οποίων κατά μέσο όρο δάνεια 400.000 ευρώ, δάνεια τα οποία δεν τα δίνουμε σε πολύ μεγάλες επιχειρήσεις αλλά σε νοικοκυριά, δημιουργούμε έτσι νέες θέσεις εργασίας και στηρίζουμε την πιο σημαντική βιομηχανία της Ελλάδας, την οικογενειακή επιχείρηση. 

Πιστεύω ακράδαντα ότι στην ProCredit Bank οι οικογενειακές επιχειρήσεις μπορούν να βρουν έναν συμπαραστάτη, το έχουμε δείξει έμπρακτα με την στάση μας όχι μόνο στην αρχή, όταν ήρθαμε στα δύσκολα, στα capital control, και ήμασταν η πρώτη ξένη τράπεζα που μπήκε στον ελληνικό χώρο με τις δυσκολίες αλλά και κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών που δυστυχώς τύχανε πολλές δυσκολίες στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα με τον covid, με τον πληθωρισμό, και φυσικά με το τελευταίο συμβάν με τις πλημμύρες στην Θεσσαλία.

Στηρίξαμε έμπρακτα τους συνεργάτες μας αλλά και με τις συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε αντίστοιχου περιεχομένου και μέσα από τις οποίες φύγαμε με νέους συνεργάτες. Η πόρτα μας είναι ανοιχτή για κάθε είδους επιχειρήσεις, είτε μιλάμε για νεοσύστατες εταιρίες, οι οποίες έχουν ξεκινήσει ήδη για κάποιο χρονικό διάστημα δύο τριών ετών και έχουν αποδείξει ότι έχουν τη δυνατότητα να σταθεροποιηθούν τα επόμενα χρόνια και να αναπτυχθούν περεταίρω αλλά φυσικά και εταιρίες οι οποίες έχουν βρει ήδη τον δρόμο τους αλλά ψάχνουν κάτι διαφορετικό, το οποίο μέχρι τώρα δεν έχουν καταφέρει να βρουν στις υπόλοιπες τράπεζες.

3) Τα πλεονεκτήματα της ProCredit Bank είναι πολλά. Τα τρία βασικά είναι πρώτον η αμεσότητα η οποία προσφέρουμε στην συνεργασία μας, κάθε επιχείρηση που συνεργάζεται μαζί μας ανεξαρτήτου μεγέθους, έχει και έναν εξειδικευμένο συνεργάτη, έναν σύμβουλο ο οποίος είναι υπεύθυνος για αυτήν, δεύτερον η ευελιξία, προσπαθούμε να δίνουμε προσωποποιημένα προϊόντα και γρήγορες αποφάσεις γιατί θεωρούμε ότι ο χρόνος είναι χρήμα και τρίτον θα έλεγα ότι είναι και το κομμάτι του κόστους το οποίο ειδικά σήμερα είναι αρκετά σημαντικό.

Είμαστε μία τράπεζα η οποία έχει ένα business model διαφορετικό, κεντρικά γραφεία σε κάθε χώρα που δραστηριοποιείται και αυτό μας βοηθάει να έχουμε χαμηλότερα λειτουργικά. Θα έλεγα ότι το τελευταίο διάστημα βιώνουμε αρκετά δύσκολες καταστάσεις όσον αφορά την οικονομία, ιδιαίτερα μετά τους πολέμους, μετά την αύξηση του Euribor, με τον πληθωρισμό, με τις πλημμύρες, εμείς σαν τράπεζα προσπαθούμε να βρισκόμαστε δίπλα στα δύσκολα, να έχουμε αυτή την ομπρέλα όχι όταν έχει ήλιο αλλά όταν έχει βροχή, το κάναμε στην πράξη και με την Θεσσαλία αλλά και με αύξηση του Euribor όταν ήμασταν και η μόνη τράπεζα η οποία απορρόφησε σημαντικό κομμάτι του Euribor για μεγάλη χρονική διάρκεια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ