12+1 γυναίκες συναντιούνται ξανά! Ηλιάνα Παπαγεωργίου, Ευγενία Σαμαρά, Κατερίνα Λέχου σε μοναδικές συνεντεύξεις (φωτό)

Μίλησαν στο περιοδικό Glow

Τα 200 τεύχη του γιόρτασε το περιοδικό Glow με αποκλειστικές συνεντεύξεις και μοναδικές φωτογραφίσεις.

Εμείς ξεχωρίσαμε τις γυναικείες μορφές, που με τη φωνή και το έργο τους έκαναν τη διαφορά.

Μάρα Δεσύπρη | Φωτογράφος
b0012659-edit.jpg
Vintage ολόσωμη φόρμα, και μπότες από προσωπική συλλογή, σκουλαρίκια, Minas

Η παντοτινή μούσα. Διαθέτει αυτήν τη μαγική αύρα του ανθρώπου που ξέρει πολύ καλά πού βρίσκεται και ποιος είναι, βαδίζοντας σταθερά και με απόλυτη κυριαρχία του εαυτού της το μονοπάτι που επέλεξε. Μαζί της έχουμε γράψει τη δική μας αισθητική ιστορία, με την ίδια να παραμένει στο speed dial για κάθε νέα μας έμπνευση.

Αυτήν τη φορά, με συναντάτε… σε μια φάση εσωτερικής αναζήτησης περισσότερο παρά στο κυνήγι της επαγγελματικής καταξίωσης.

Προτιμώ να είμαι… σε μια ζεν κατάσταση. Παρ’ όλα αυτά, όταν έχω να κάνω κάτι δημιουργικό και όχι παρωχημένο, που με εξιτάρει, το κάνω με την ίδια λαχτάρα κι αγάπη όπως παλιά και όπως πάντα.

Το σπίτι μου… βρίσκεται στην Τήνο και προσπαθώ να γίνει πιο μόνιμη η παραμονή μου εκεί, να μην αναγκάζομαι να έρχομαι στην Αθήνα συχνά. Όταν πρέπει να επιστρέψω, δυσκολεύομαι.

Όταν κάνεις κάτι τόσο δημιουργικό… θέλεις να έχεις επιτυχία. Δεν είναι αυτοσκοπός μου, όμως. Κάνω αυτό που νομίζω όσο καλύτερα μπορώ και, αν έρθει η επιτυχία, ήρθε.

Έχω συνδεθεί όμορφα με το GLOW… όλα αυτά τα χρόνια, γνωρίζω τους ανθρώπους του, έχουμε δουλέψει αρκετές φορές μαζί κάνοντας φωτογραφίσεις με πρόσωπα ή fashion editorials, υπάρχει σε αρκετά εξώφυλλα η υπογραφή μου. Γενικά, χαίρομαι πολύ για τη συνεργασία μας κι εκτιμώ αφάνταστα το έργο σας.

Κοιτάζοντας ξανά τις λήψεις… από τη φωτογράφισή μου κατά τoν πρώτo χρόνo του GLOW στο backstage από ένα fashion show του Ζούλια, αυτό που διακρίνω είναι μια απίστευτη ελευθερία. Δε θυμάμαι και πολλά από τότε, αλλά χαίρομαι όταν ξαναβλέπω την εποχή εκείνη.

Κατερίνα Κατώπη | Επιχειρηματίας

dscf0221.jpg

Σακάκι Christian Dior, Dior Boutique, παντελόνι Alice & Olivia, Ηοndos Center Apollonia Politia, μποτάκια AGL, Κarida 1912

Η αυθεντική globetrotter. Ακόμη πιο κατασταλαγμένη και ήρεμη, συνεχίζει να είναι μανιώδης λάτρις της καλής ζωής και να σβήνει χώρες από τον χάρτη στη bucket list της. Ξέρει να διεκδικεί αυτό που της αξίζει και σου μεταδίδει αυτήν την ενέργεια. Μετά τη φωτογράφιση, φυσικά, είχαμε να συζητήσουμε για 200 νέες ομορφιές που ανακάλυψε πίσω από τον φωτογραφικό της φακό.

Πολλοί θα έλεγαν ότι έχω… περίσσεια ενέργεια, γιατί θέλω συνέχεια κάτι να κάνω -ίσως και γι’ αυτό αγαπώ να τρέχω μαραθωνίους, τα extreme sports και μπορώ να χορεύω μέχρι το πρωί. Φροντίζω να είμαι up-to-date με την τεχνολογία και τις εξελίξεις, λατρεύω τα ταξίδια και έχω την ίδια όρεξη για τη ζωή που είχα 30 χρόνια πριν. Μου αρέσει να περιβάλλομαι από δημιουργικούς ανθρώπους και κάνω παρέα με όλες τις ηλικίες. Η χειρότερη λέξη που μπορεί να μου πει κάποιος είναι «βαριέμαι».

Πιστεύω ακράδαντα ότι… όλοι μας, ιδίως οι νεότεροι, χρειαζόμαστε υγιή πρότυπα και κυρίως ανθρώπους που μας εμπνέουν και που μας δείχνουν κάθε μέρα ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο.

Γενικά, θα ήθελα να δω… περισσότερες ευκαιρίες να δίνονται σε γυναίκες που έχουν τα ανάλογα προσόντα και περισσότερες γυναίκες σε θέσεις ευθύνης.

Η επιτυχία είναι… το απόλυτο αφροδισιακό, όμως δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός. Η επιτυχία είναι ωραίο να μοιράζεται, να τη χαίρεσαι με άλλους, όπως εξίσου ωραίο είναι να τη δημιουργείς με άλλους και πάντα να αναγνωρίζεις τη συμβολή τους.

Στόχος μου είναι… να μπορέσω σε ένα πιο οργανωμένο πλαίσιο να προσφέρω πρόσβαση σε εκπαίδευση σε παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα όπως την είχα εγώ.

Ήταν Ιούλιος του 2006, τεύχος 7… Ήμουν πολύ νεότερη και ενθουσιασμένη με τη νέα πρόταση που έφερε το GLOW στην αγορά. Επειδή κάθε αρχή και δύσκολη, θυμάμαι ότι ευχόμουν να αντέξει και να τα καταφέρει. Και να που θριάμβευσε!

Δήμητρα Κολοτούρα | Founder της Zeus+Δione

dscf7391.jpg

Μπλούζα και παντελόνι, Zeus + Δione, μπαλαρίνες Le Monde, Kalogirou

Η σοφιστικέ δημιουργός. Φυσούσε ούριος άνεμος δημιουργικότητας την εποχή που τη συναντήσαμε για πρώτη φορά. Έκτοτε με το σπιρτόζικο πνεύμα της κατέκτησε τον κόσμο, ενώ η επιστροφή της στον δικό μας μάς υπενθύμισε πόσο χαρισματική και ανοιχτόκαρδη γυναίκα είναι.

Μόνο η αλλαγή… φέρνει την εξέλιξη, γι’ αυτό κάθε φορά την καλοδέχομαι. Έχω μάθει πια να αποκωδικοποιώ τα σημάδια της και να αναγνωρίζω ποιο στοιχείο είναι αυτό της εξέλιξης και της βελτίωσης. Με έναν τρόπο, την αποζητώ κιόλας.

Η αλήθεια είναι ότι… δε θυμάμαι τα τελευταία 10 χρόνια να μην είμαι σε δημιουργική φάση! Αυτήν την περίοδο, μέσα στον πυρήνα της σκέψης και των ενεργειών μου είναι η καινούρια μας αντρική συλλογή που τη θεωρώ μοναδική.

Θέλω το Zeus+Δione να γίνει… αυτό το heritage brand που θα προβάλλει την ελληνική χειροτεχνία και την κουλτούρα μας με αξιώσεις σε όλο τον κόσμο.

Στη διάρκεια της ζωής μου… είχα μια σοβαρή εξέλιξη σε σχέση με την υγεία μου, τέτοια ώστε να με βάλει σε μια διαδικασία έντονης εσωστρέφειας και παραίτησης. Στο μέλλον, όμως, αυτή η συνθήκη αποδείχθηκε καταλύτης στον τρόπο που αντιμετωπίζω τη ζωή. Μου έδωσε τη δύναμη να προχωρήσω με τη φόρα του μικρού παιδιού που θέλει να απολαύσει όλα τα καλά. Επίσης, δεν ξαναπαραπονέθηκα για τίποτα.

Με κρατάει alert… η κόρη μου, και γενικότερα η νέα γενιά, που είναι τόσο πολύ εξελιγμένη και ίσως πολύ πιο ώριμη.

Βλέπω αυτήν τη φωτογράφιση που είχα κάνει στο GLOW και… λάμπουν τα μάτια μου από συγκίνηση. Βλέπω την αθώα αντιμετώπιση, τη φρεσκάδα και φυσικά την άγνοια κινδύνου δύο γυναικών που προχώρησαν στο όνειρό τους, παρ’ όλα τα «δε γίνεται» που άκουσαν.

Σία Κοσιώνη | Δημοσιογράφος

dscf9974.jpg

Σακάκι και παντελόνι S Max Mara, Max Mara Boutique

Η super woman. Με τις καλύτερες ευχές για την επιτυχία μας, δημιούργησε χώρο στο φορτωμένο πρόγραμμά της, ενθουσιασμένη που θα βρισκόταν ξανά κοντά μας. Άμεση, ευγενική, ειλικρινής και αφοπλιστικά αληθινή, είναι αξιοσημείωτο πόσο άψογα ανταποκρίνεται σε όλα. Ένα πραγματικό πρότυπο!

Τα πάντα έχουν αλλάξει… Πρώτα απ’ όλα, γνώρισα και παντρεύτηκα τον Κώστα, και έγινα μητέρα. Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά, στη διάρκεια των χρόνων, με πολλή δουλειά και επιμονή εξελίχθηκα, ωρίμασα και εντέλει καθιερώθηκα.

Βασανίζω το μυαλό μου ασταμάτητα για… τη νέα μορφή την οποία πρέπει να δώσουμε στο δελτίο ειδήσεων στη μεταβατική φάση που περνάει η τηλεόραση παγκοσμίως. Γράφω ένα βιβλίο για το αποτύπωμα των διαδοχικών κρίσεων στη χώρα μας και έχω αρχίσει να εκδίδω μία σειρά από παραμυθάκια κατ’ εντολήν του γιου μου!

Με συγκινεί και με κάνει τρομερά υπερήφανη… να βλέπω τον γιο μου να εκδηλώνει θετικές συμπεριφορές απέναντι σε άλλα παιδιά. Για παράδειγμα, να υπερασπιστεί ή να βοηθήσει κάποιο παιδί που έχει κάποιο πρόβλημα. Εκεί είναι που λέω μέσα μου: «Ναι Σία, κάτι έχεις κάνει καλά».

Δε μου αρέσουν τα όνειρα… Θέλω να κινούμαι στη σφαίρα του ορατού και του ρεαλιστικού. Θέλω να συνεχίσω να κάνω αυτήν τη δουλειά, εξελίσσοντάς την τα επόμενα χρόνια και θέλω να πω «φεύγω» και να υπηρετήσω σε άλλα τηλεοπτικά πόστα πριν «με φύγει» η ίδια η δουλειά.

Κατερίνα Λέχου | Ηθοποιός

dscf5224.jpg

Η εκλεπτυσμένη περσόνα. Μιλάει παραστατικά και τα χέρια της κινούνται απαλά σε κάθε πρόταση που σχηματίζει, δίχως να έχει επίγνωση του πόσο υπέροχα ο πληθωρικός χαρακτήρας της «γεμίζει» τον χώρο. Τη διακατέχει μια ευγένεια και μια συστολή, που μόνο θαυμασμό μπορούν να σου προκαλέσουν!

 

Μπορεί ο χρόνος… να μας αφαιρεί πολλά, όμως εξιλεώνεται κάνοντάς μας άλλα δώρα. Αυτοπεποίθηση, επιείκεια, λιγότερη εσωτερική αναστάτωση, καρτερικότητα, κατανόηση για τους άλλους, αλλά παράλληλα και προφύλαξη του εαυτού. Εν συντομία, τώρα πια με αγαπάω λίγο περισσότερο.

Διαθέτω μία… παιδικότητα - με την καλή έννοια. Αισθάνομαι ότι δεν ξέρω τίποτα, κι έχω τόσα πολλά να μάθω. Είμαι περήφανη για το θάρρος μου να αντιμετωπίζω τους φόβους μου. Για τον γάμο, για παράδειγμα, για το ότι έχω την πολυτέλεια να αποτύχω, χωρίς αυτό να σημαίνει το τέλος του κόσμου.

Όλη μου η ζωή… είναι γεμάτη ευκαιρίες που μου δόθηκαν. Θεωρώ, όμως, κορωνίδα την ασθένεια. Από τα 11 μου είχα μία περιπέτεια υγείας, η οποία με συνοδεύει πάντα. Σταδιακά, μέσα στα χρόνια, άλλαξε όλη μου η οπτική σε πολλά πράγματα. Νόμιζα ότι ήταν κατάρα, αλλά τελικά ήταν ευλογία.

Κινήθηκα μόνο… με οδηγό την αγάπη, την ανάγκη, την αφοσίωση. Δε νομίζω ότι επιτυχία είναι τα πολλά λεφτά ούτε η διαρκής αναγνώριση. Επιτυχία και επιδίωξη πάντα είναι να μη χάσω την πίστη και το νόημα σε ό,τι κάνω.

Δεν πιστεύω στην ευτυχία… Είναι μια παραπλανητική, ουτοπική επιδίωξη. Πιστεύω στην πληρότητα, στη συμφιλίωση με τον εαυτό μας, άρα και με τους άλλους, στην ηρεμία - όσο είναι εφικτή.

Ιλεάνα Μακρή | Jewel designer

dscf5668.jpg

Σακάκι, παντελόνι και μπότες από προσωπική συλλογή

Η απόλυτη κυρία. Τη βλέπεις και τη σέβεσαι, κι αυτό το έχει κατακτήσει τόσο με τον ηθικό και ήρεμο χαρακτήρα της όσο και μέσα από το έργο της, όπου κάνει τα αδύνατα δυνατά για ν’ αναδείξει την Ελλάδα εκτός συνόρων. Καταπιάνεται με 200 ιδέες ταυτόχρονα και δίνει όλο της το «είναι» σε όσα πιστεύει!

Δεν ξέρω πώς να διαχωρίσω τη ζωή από την καριέρα… αλλά στη δική μου εξέλιξη όλο και περισσότερο ξεμπερδεύει το νήμα και ξεκαθαρίζουν οι προτεραιότητες. Μεγαλώνοντας δεν ξοδεύεσαι πια άσκοπα, γιατί ο χρόνος έχει άλλη αξία και η ουσία γίνεται ανάγκη. Το σίγουρο είναι πως, αν διατηρεί κανείς την περιέργεια για τη ζωή και συνεχίζει να μαθαίνει, τότε εξελίσσεται σε όλους τους τομείς.

Ο κλάδος μου… είναι περιορισμένος και μόνο από τον εαυτό μου περιμένω αλλαγές και βελτιώσεις. Άλλωστε, νομίζω πως το κόσμημα γενικά στον τόπο μας πάει περίφημα, όχι μόνο εδώ αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Μάλλον καλύτερα από ποτέ, κι αυτό είναι σπουδαίο.

Η μεγάλη ευκαιρία στη ζωή μου ήταν… η πρώτη μου συνάντηση στο Barney’s, όταν ζήτησαν να δουν τη δουλειά μου. Όλα ξεκίνησαν από μια πολύ λεπτή βερούλα με τα μικρότερα διαμαντάκια που υπήρχαν τότε στην αγορά. Τότε αυτό το μέγεθος δεν έπαιζε, δεν το χρησιμοποιούσαν. Η διευθύντριά μού είπε πως ήταν ακριβώς αυτό που ήθελε.

Μεγάλωσα σ’ ένα περιβάλλον… προστατευμένο, και ήρθε η στιγμή που ευχήθηκα να δω και την άλλη όψη του νομίσματος. Είχα, βλέπετε, την περιέργεια να τα ζήσω όλα. Και όταν η ευχή έπιασε, αντίκρισα την άβυσσο. Από κει και πέρα, παίρνοντας την ανηφόρα, έμαθα τι είναι η ζωή και είμαι ευγνώμων που δεν έμεινα απλός θεατής.

Χριστίνα Μαρτίνη | Co-founder & Creative Director Ancient Greek Sandals

b0012612-edit.jpg

Μπλούζα See by Chloé και παντελόνι Levi’s, όλα Attica - The Department Store, μπαλαρίνες Ancient Greek Sandals, Karida 1912

Η αποφασιστική οραματίστρια. Πήρε ένα διάλειμμα από τις εξαντλητικές προετοιμασίες για τη Resort Collection του 2025, για να βρεθεί κοντά μας, και το πνεύμα της μας μάγεψε για ακόμα μία φορά!

Πολλά έχουν αλλάξει από τότε που γνωριστήκαμε πρώτη φορά… Αρχικά, μετακόμισα από το Παρίσι στην Κέρκυρα. Δεύτερον, από ελεύθερη και ανέμελη γυναίκα, έγινα μαμά δύο παιδιών. Και τέλος, από σχεδιάστρια σε διεθνείς οίκους μόδας, δημιούργησα το δικό μου brand σανδαλιών και απέκτησα την ανεξαρτησία μου. Επίσης, από ψηλοτάκουνα, φοράω σχεδόν μόνο φλατ. Και από τα παριζιάνικα πάρτι, βρίσκομαι στην οικογενειακή μας φάρμα!

Σήμερα, αν κάτι θα ευχόμουν για τον νεαρότερο εαυτό μου… θα ήταν να έχω διασκεδάσει και να έχω ταξιδέψει περισσότερο. Θα μπορούσα να έχω πάρει κάποιους μήνες, κάτι σαν Sabbatical, για να γυρίσω τον κόσμο. Τότε, όμως, σκεφτόμουν μόνο τη δουλειά και έχω την εντύπωση ότι πάντα ήμουν πολύ υπεύθυνη. Βέβαια, ποτέ δεν είναι αργά…

Γενικά, έχω εκμεταλλευτεί όλες τις ευκαιρίες… αλλά αυτή που άφησα να φύγει ήταν όταν βρέθηκα στο ίδιο ασανσέρ με την Anna Wintour, στην Αθήνα. Μια ουρανοκατέβατη ευκαιρία να της συστηθώ και να της πω για τα Ancient Greek Sandals. Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να αρθρώσω λέξη…

Νιώθω ότι με το GLOW… έχουμε κοινή πορεία και αλλάζουμε μαζί. Μας συνδέει η δημιουργικότητα, η ευαισθησία, η περιέργεια και εξελισσόμαστε ανάλογα με τις ανάγκες της εποχής που ζούμε.

Η πρώτη φωτογράφισή μου στο περιοδικό… πρέπει να ήταν το 2006, όταν δούλευα στη Louis Vuitton κι είχε γίνει ένα press preview του οίκου στην Αθήνα. Μια από τις καλύτερες περιόδους της ζωής μου, γιατί στο Παρίσι ζούσα αυτό που ονειρευόμουν!

Κατερίνα Μισιχρόνη | Ηθοποιός

b0012703.jpg

Μπλούζα και παντελόνι Weekend Max Mara, Max Mara Boutique, sneakers Converse All Star, Sports and Fashion Freedom Ltd.

Το κουλ κορίτσι. Αυτό το γλυκό πλάσμα από τη Θεσσαλονίκη χαιρόμαστε τόσο να το βλέπουμε να μεγαλώνει και να εξελίσσεται σε ό,τι ονειρεύτηκε, γιατί η αλήθεια είναι ότι μας είχε κερδίσει από το πρώτο λεπτό. Το ίδιο αιθέρια και ενθουσιώδης, μας έκανε γι’ άλλη μια φορά να περάσουμε υπέροχα μαζί της.

Μια από τις βασικότερες προτεραιότητές μου… είναι πια ο ποιοτικός χρόνος. Νιώθω πλέον μια μεγάλη ανάγκη οι σχέσεις μου να μην είναι τυχαίες. Να προέρχονται από αμοιβαία συνειδητή επιλογή, να με εμπνέουν και να με πηγαίνουν παρακάτω.

Πορεύομαι πολύ… δημιουργικά, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τη δεύτερη σεζόν των «Τέλειων Ξένων», ετοιμάζομαι με χαρά και ανυπομονησία για την καινούρια μου τηλεοπτική συνεργασία, η οποία πρόκειται να ανακοινωθεί σύντομα, αλλά και για κάτι θεατρικό, πιο «δικό μου»!

Στη δουλειά μου θα ήθελα… πολύ να δω να αλλάζει ένα τοξικό κομμάτι νοοτροπίας που κάποιες φορές με λύπη συναντώ.

Ίσως ακουστεί κλισέ, αλλά… μου αρέσει πολύ να βοηθάω. Επίσης, αγαπώ πολύ και την ψυχολογία. Το να συντροφεύω ανθρώπους στο ταξίδι της ζωής τους και όπου μπορώ να προσφέρω είναι κάτι που υπάρχει μέσα μου και με κινεί δυνατά.

Περισσότερο θα έλεγα ότι η επιτυχία… έγκειται ίσως στο να έχεις φροντίσει μέσα σε αυτήν τη ζωή να έχεις βρει ή να έχεις φτιάξει «το σπίτι σου», το προσωπικό σου καταφύγιο και ένα χέρι να σε κρατάει ως το τέλος.

Τζένη Μπαλατσινού | Eπιχειρηματίας

dscf7094.jpg

Τζάκετ και παντελόνι Max&Co., Max&Co Boutique, sneakers Autry, Kalogirou, Μake up Εβίτα Παρασίδου

Η ήρεμη δύναμη. Ακόμη κι αν ήταν ανάμεσα σε αλλεπάλληλα ταξίδια και υποχρεώσεις, έφερε τα πάνω κάτω γι’ αυτήν τη φωτογράφιση, αποδεικνύοντάς μας γιατί όλα αυτά τα εξώφυλλα μαζί της άξιζαν τόσο. Τόσο θετικός άνθρωπος, που καταλαβαίνεις πώς τα καταφέρνει σε όλα!

Οι αλλαγές, κάποιες φορές, είναι αναπόφευκτες… όμως αυτό που ουσιαστικά μάς καθορίζει και μας εξελίσσει είναι οι επιλογές μας. Μου αρέσει που μεγαλώνω και αφαιρώ στερεότυπες ιδέες, φόβους, ενοχές. Μπορώ να πω πως εμπιστεύομαι περισσότερο τη ζωή σε προσωπικό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο, ίσως γιατί έχω περισσότερη πίστη σε εμένα.

Στον νεαρότερο εαυτό μου… θα του έλεγα να μην ακούσει ποτέ τις συμβουλές του μεγαλύτερου εαυτού του! Ο ασφαλέστερος τρόπος να εξελιχθείς είναι μέσα από τα λάθη σου.

Θεωρώ πως οι ευκολίες στη ζωή… είναι μεγάλο ρίσκο. Κι αυτό είναι κάτι που διδάχτηκα στη διαδρομή, μέσα από πολλές δυσκολίες, δουλειά, επιμονή και κόπο. Οπότε, ύστερα από τόσα χρόνια, μπορώ να πω ότι κάθε δυσκολία που συνάντησα ήταν τελικά μία ευκαιρία για να προχωρήσω και να εξελιχθώ.

Αδιαπραγμάτευτες για μένα... είναι οι αξίες του πολιτισμού όχι μόνο ως κατάστασης, καλλιέργειας, αισθητικής, αλλά ως στάσης ζωής στην καθημερινότητα. Το κέντρο μου ήταν πάντα σταθερό, δεν άλλαξε. Κι ίσως περισσότερο από ποτέ επιδιώκω να το ακολουθώ, να μην «ευτελίζω» τον εαυτό μου, ούτε να τον περιορίζω σε στερεότυπα.

Ηλιάνα Παπαγεωργίου | Mοντέλο

dscf7466.jpg

Καμπαρντίνα Max&Co., Max&Co. Boutique, mules Alevi, Kalogirou

Η απίθανη ομορφιά. Η φλόγα που πηγάζει από μέσα της την ωθεί στο να κυνηγάει συνέχεια νέες ιδέες. Η αυθεντικότητα και η εσωτερική της δύναμη δεν κρύβονται όταν τη συναντάς!

Κοιτώντας πίσω στην πρώτη μου εμφάνιση στο GLOW… θυμάμαι μια πολύ ωραία περίοδο της ζωής μου, με μια συνεχή εξερεύνηση του διαφορετικού και μια ανησυχία για το μέλλον που σίγουρα είχε και τις καλές της στιγμές, αλλά και πολλές δυσκολίες. Αυτό, όμως, που έχω κρατήσει από εσάς και από εκείνη την εποχή, ήταν η χαρά του να βρίσκομαι στην Ελλάδα και να δημιουργούμε μαζί. Θυμάμαι χρώματα! Κόκκινα, κίτρινα, μοβ! Μια υπέροχη ιστορία μόδας.

Με συναντάτε… στη μεγαλύτερη δημιουργική φάση της ζωής μου. Το Shopping Star μού έχει δώσει ξανά τον χρόνο και την ευκαιρία να προσεγγίσω διαφορετικά τη μόδα, και μου έχει δημιουργήσει την ανάγκη να καλύψω ίσως κάποια κενά που αισθάνομαι ότι υπάρχουν.

Θεωρώ ότι φαίνεται ξεκάθαρα… από το πώς κινείται ένας άνθρωπος στον οποιοδήποτε χώρο, όχι μόνο στον δικό μας, ποιες αξίες είναι αδιαπραγμάτευτες για εκείνον. Αυτές που έχω πάρει από την οικογένειά μου από παιδί δεν παραβιάζονται, δεν αλλάζουν και δεν θα αλλάξουν.

Φαντάζομαι ότι η επιτυχία… για κάποιους θεωρείται κατάληξη. Για μένα, είναι μία συνεχής επιδίωξη να εξελιχθώ σε όλα τα επίπεδα της ζωής. Είμαι πολύ χαρούμενη με όσα έχω και το κυνήγι της επιτυχίας δεν με προβληματίζει.

Λένα Παπαληγούρα | Hθοποιός

b0012722.jpg

Γιλέκο και παντελόνι Max&Co., Max&Co. Boutique, mules Carel, Kalogirou

Η εύπλαστη νεράιδα. Συνεπής ως εκεί που δεν πάει. Θα μπει στον ρόλο και θα απογειώσει ό,τι της ζητήσεις, γιατί έχει μάθει να δίνει όλο της το «είναι» σε καταστάσεις που την εμπνέουν. Και αυτή η ενέργειά της, απλά μαγνητική!

Τώρα νιώθω ότι έχω δυναμώσει… ότι διατηρώ τη μεγάλη αγάπη γι’ αυτήν τη δουλειά, αλλά ενδεχομένως έχω χάσει λίγη από την αθωότητά μου. Ευτυχώς, μέσα από τα παιδιά μου προσπαθώ να την ξαναβρίσκω.

Αυτό το διάστημα βρίσκομαι σε… παραστάσεις για τον «Συρανό» στο θέατρο «Αλκυονίς», σε γυρίσματα για τους «Μαύρους Πίνακες», μία νέα σειρά για το Star, και ανυπομονώ να ξεκινήσω πρόβες για την Επίδαυρο.

Με κρατούν σε εγρήγορση και… με ενδυναμώνουν τα παιδιά μου. Μέσα από αυτά είναι σαν να ξαναβλέπω τον κόσμο απ’ την αρχή. Θαυμάζω την αθωότητα και την καλοσύνη τους. Μου θυμίζουν ότι η φύση μας είναι να είμαστε καλοί. Με κρατά, επίσης, ο σύντροφός μου, η τρυφερότητά του. Και με ενδυναμώνει και η δουλειά μου. Σίγουρα.

Ήμουν ένα κλειστό παιδί… και, όταν στην εφηβεία ανακάλυψα τον κόσμο του θεάτρου, βρήκα την ελευθερία μου. Είναι περίεργο, αλλά μέσα από τα έργα κατανοώ κι εγώ τη ζωή μου, τις σχέσεις μου.

Σημασία έχει να… διατηρούμε την ακεραιότητά μας και την αγάπη μας γι’ αυτό που κάνουμε. Η διαδρομή του καθενός κρίνεται μέσα στα χρόνια. Έχω υπαρξιακή σχέση με τη δουλειά μου, αλλά ταυτόχρονα ξέρω ότι, αν χρειαζόταν, θα μπορούσα να κάνω οποιοδήποτε επάγγελμα. Αυτές οι γνώσεις με βοηθούν, με γειώνουν και, με έναν περίεργο τρόπο, μου δίνουν δύναμη. 

Ευγενία Σαμαρά | Ηθοποιός

b0012619.jpg

Τζάκετ Coperni, Grigio, παντελόνι Boss, Intervista, πέδιλα, Karida 1912

Η φιλόδοξη αγωνίστρια. Μας συνδέει ο κοινός μας τόπος, η Θεσσαλονίκη. Γι’ αυτό και κάθε φορά που συναντιόμαστε, μοιραζόμαστε τα νέα της πόλης. Ασταμάτητη στα χρόνια, έχει επιδείξει τρομερό ταλέντο και δύναμη, ενώ, όταν συνομιλείς μαζί της, σέβεσαι που έχεις το 100% της προσοχής της.

Αυτό το διάστημα… τρέχω μεταξύ γυρισμάτων για την τρίτη σεζόν του «Σασμού» και για την καθημερινή εκπομπή της ΕΡΤ1 “Switch”, αλλά και παραστάσεων για τον «Μισάνθρωπο» του Μολιέρου στο Θέατρο Εμπορικόν για δεύτερη χρονιά! Βρίσκομαι στην απόλυτα δημιουργική μου φάση, δηλαδή.

Με παρακινεί… η περιέργεια για τη ζωή. Με κάνει να νιώθω ότι δε μεγαλώνω και ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Όταν πιστέψω ότι τα ξέρω όλα, νομίζω ότι θα είναι η στιγμή που θα έχω πεθάνει.

Ονειρεύομαι να μπορώ… να είμαι συνειδητή κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μου. Να μην αναλύω και να έχω πίστη στη ροή. Α! Και να ταξιδέψω. Πολύ.

Κάθε μικρή ή μεγάλη δυσκολία… που έφερα στη ζωή μου ήταν ένα μάθημα εξέλιξης. Οι απώλειες, οι απογοητεύσεις, οι δυσκολίες είναι αυτές που με ανάγκασαν να εξελιχθώ. Όσο τα πράγματα πηγαίνουν καλά, δεν έχει κανείς μας την ανάγκη να κάνει αλλαγές, να μάθει κάτι. Η ανάγκη είναι που μας μετακινεί.

Ακλόνητη αξία μου είναι… το να είμαι όσο πιο κοντά μπορώ στην αλήθεια μου. Το να είμαι ένας άνθρωπος όσο πιο κοντά μπορεί στην ελευθερία. Τόσο τη δική μου όσο και των γύρω μου.

Μαίρη Συνατσάκη | Eπιχειρηματίας

dscf7182.jpg

Πουκάμισο και παντελόνι από προσωπική συλλογή, sneakers Converse All Star, Sports and Fashion Freedom Ltd.

Η μοντέρνα μαμά. Δυναμική, έξυπνη και τόσο φρέσκια, γεμίζει κάθε δωμάτιο με την γλυκιά αύρα της. Στην πιο τρυφερή περίοδο της ζωής της, έχει ένα μόνιμο χαμόγελο στα χείλη και πραγματικά λάμπει! Ως επί το πλείστον, αυτήν την περίοδο… στο σπίτι διαμορφώνουμε έναν άνθρωπο! Δεν υπάρχει κάτι πιο δημιουργικό για εμάς σε αυτήν την φάση.

Νομίζω ότι το πολυτιμότερο μάθημα που πήρα από τη ζωή είναι… πως, αν καταφέρουμε να μη φοβηθούμε τα σκοτάδια μας, εκεί είναι που θα ανακαλύψουμε τους πολυτιμότερους θησαυρούς μας!

Δεν υπάρχει πιο κορυφαία στιγμή στη ζωή μου από… τη γέννηση της κόρης μου!

Στα παιδιά σήμερα θα συμβούλευα… να μη χάνουν το κίνητρο να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, να είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους, να ακούνε περισσότερο τα δικά τους «θέλω», και λιγότερο των γύρω γύρω!

Από τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν… ξεχωρίζω εκείνη να ασχοληθώ με το θέατρο, όταν μου έκανε την πρόταση ο Γιώργος Ισαακίδης με τον σκηνοθέτη Δημήτρη Μαλισσόβα, για να βρεθώ στο καστ του musical “Hair”!

Νιώθω πιο πετυχημένη σε κάτι… όταν έχω την περισσότερη ελευθερία κινήσεων, αποφάσεων και έκφρασης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ