Παναγία των Παρισίων: Πέντε χρόνια από την πυρκαγιά που κατέστρεψε τον εμβληματικότερο ναό της Γαλλίας – Η υπόθεση που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινότητα (φωτό & βίντεο)

Πότε θα ανοίξει για τον κόσμο τελικά;

Πριν από 5 χρόνια ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων έπιασε φωτιά.

Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έπεσαν τα 2/3 της οροφής. 

Αμέσως έσπευσαν πυροσβέστες να σώσουν ότι ήταν δυνατό, όμως η γνωστή σε όλους Παναγία των Παρισίων υπέστη σοβαρές ζημιές. 

Η εισαγγελία του Παρισιού δημοσίευσε τα ευρήματα δύο μήνες αργότερα, αποκλείοντας το ενδεχόμενο εμπρησμού.

Οι υποθέσεις

Η μία υπόθεση των ειδημόνων ήταν ότι ξεκίνησε από κάποιο τσιγάρο που δεν είχε σβήσει σωστά, δεδομένου ότι αποδείχθηκε πως υπάλληλοι σε εργασίες ανακαίνισης κάπνιζαν στη σκαλωσιά.

Διαβάστε ακόμα: Παναγία των Παρισίων: Γιατί ο εμβληματικός ναός κινδυνεύει με διακοπή εργασιών - Ο μόλυβδος στον σκελετό της στέγης σταματά την ανοικοδόμηση (φωτό & βίντεο)

Η δεύτερη υπόθεση ήταν πως συνέβη κάποιο ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα.

Πέντε χρόνια μετά την πυρκαγιά, η αποκατάσταση του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων κοντεύει να ολοκληρωθεί.

Κάτι που θα χαροποιήσει ιδιαίτερα την παγκόσμια κοινότητα, αφού από το 2019 δεν είναι επισκέψιμο αυτό το θαύμα της ιστορίας!

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας είχε πει χαρακτηριστικά: «Η δουλειά μου είναι να είμαι έτοιμος να ανοίξω αυτόν τον καθεδρικό ναό το 2024. Και θα το κάνουμε. Παλεύουμε καθημερινά για αυτό και είμαστε σε καλό δρόμο»

Διαβάστε ακόμα: Παναγία των Παρισίων: Επισκέψιμη και πάλι στο τέλος του 2024 - Οι Γάλλοι δεν προλαβαίνουν τους Ολυμπιακούς

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ