Κάτι τρέχει με τη Boeing; Αεροσκάφος έχασε τροχό στον αέρα την ώρα της απογείωσης - Το δεύτερο μετά την πόρτα που αποκολλήθηκε εν ώρα πτήσης στην Αλάσκα (φωτό & βίντεο)

Έκανε αναγκαστική προσγείωση

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη χθες, Πέμπτη κατά την απογείωση επιβατικού αεροσκάφος Boeing 777 από το αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο.

Το αεροσκάφος την ώρα που ήταν στον αέρα και ετοιμαζόταν ο πιλότος να μαζέψει τους τροχούς, ένας από αυτούς ξεκόλησε και έπεσε στο έδαφος.

Το αεροπλάνο έκανε κατεπείγουσα προσγείωση στο Λος Άντζελες αρκετά χιλιόμετρα μακριά.

Το συμβάν με το ελαστικό έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά άλλων που αντιμετωπίζουν αεροσκάφη της Boeing.

Βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δείχνει τον έναν από τους τροχούς του συστήματος προσγείωσης του Μπόινγκ να πέφτει, μερικά δευτερόλεπτα αφού απογειώνεται από το διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο.

Το ελαστικό αναπήδησε και προσγειώθηκε στον χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου επάνω σε αυτοκίνητα τα οποία καταστράφηκαν.

Ευτυχώς δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, σύμφωνα με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KRON4.

Το αεροσκάφος της United Airlines εκτελούσε δρομολόγιο με προορισμό την Ιαπωνία και είχε 249 επιβαίνοντες, ανέφερε η ίδια η εταιρεία.

Διαβάστε ακόμα: Boeing: Εντοπίστηκαν λάθη & τρύπες σε 50 αεροπλάνα της εταιρείας -Tα τελευταία ατυχήματα προκάλεσαν εγρήγορση 

Το αεροσκάφος διαθέτει έξι τροχούς σε κάθε σκέλος του συστήματος προσγείωσης, ώστε να μπορεί να προσεδαφίζεται με ασφάλεια σε περίπτωση απώλειας ή φθοράς τροχού, καθησύχασε.

Το περιστατικό έρχεται δυο μήνες έπειτα από συμβάν στο οποίο ενεπλάκη άλλο μοντέλο της αμερικανικής κατασκευάστριας εταιρείας.

Διαβάστε ακόμα: Τι δεν πάει καλά με τα Boeing 737 Max; Δύο βουτιές θανάτου, σοβαρά ελαττώματα και τραγωδίες με 346 νεκρούς

Στις αρχές Ιανουαρίου, πόρτα σε έξοδο κινδύνου στο φτερό Boeing 737 MAX 9 της εταιρείας Alaska Airlines αποκολλήθηκε από την καμπίνα λίγο μετά την απογείωση.

Άρχισαν να διενεργούνται έρευνες από τις αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές που είναι αρμόδιες για την ασφάλεια των αερομεταφορών, ενώ έκθεση ανεξάρτητης επιτροπής που ορίστηκε από τον εποπτικό φορέα, την αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA), επισήμανε κενά στους ελέγχους ποιότητας και ασφάλειας της Μπόινγκ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ