Γιούλια Ναβάλναγια: Αναλαμβάνει τη ηνία της αντιπολίτευσης κατά του Πούτιν – «Θα συνεχίσω το έργο του Αλεξέι» λέει η σύζυγος του Ναβάλνι (φωτό & βίντεο)

«Σας καλώ να σταθείτε δίπλα μου», λέει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, η Γιούλια Ναβάλγιανα, χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι

Η Γιούλια Ναβάλναγια, χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι, που μέχρι πρόσφατα ζούσε στη σκιά του, βγαίνει μπροστά, αναλαμβάνει τον πρώτο ρόλο στην αντιπολίτευση κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Με πρόσωπο ανέκφραστο και μια έκφραση απόλυτης αποφασιστικότητας, δεσμεύτηκε σε βίντεο να συνεχίσει το έργο του άνδρα της, σφοδρότερου επικριτή για πάνω από μια δεκαετία του Πούτιν και της διαφθοράς του καθεστώτος, αναλαμβάνοντας έτσι τα ηνία του μετώπου κατά του Κρεμλίνου ως «πρώτη κυρία της ρωσικής αντιπολίτευσης».

Διαβάστε ακόμα: Αλεξέι Ναβάλνι: Οι βασανιστικές τελευταίες μέρες του Ρώσου αντικαθεστωτικού - Η απομόνωση, το πολικό κλουβί στους -32 βαθμούς & τα εγερτήρια στις 5 το πρωί

Σε ένα ημιφωτισμένο δωμάτιο με τα μαλλιά της πιασμένα σε κότσο η 47χρονη Ναβάλναγια απευθύνθηκε στους συμπατριώτες της και τη ρωσική αντιπολίτευση, που έμεινε ακέφαλη μετά τον θάνατο του Ναβάλνι:

«Σας καλώ να σταθείτε δίπλα μου», είπε στο εννιάλεπτο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, που συγκέντρωσε περί τις 2,5 εκατ. θεάσεις μέσα σε λίγες ώρες. «Να μοιραστούμε όχι μόνο τη θλίψη και τον ατελείωτο πόνο που μας έχει τυλίξει και δεν μας εγκαταλείπει. Σας ζητώ επίσης να μοιραστείτε την οργή και το μίσος για όσους τόλμησαν να σκοτώσουν το μέλλον μας. Σας μιλάω με τα λόγια του Αλεξέι, στα οποία πιστεύω αληθινά. Δεν είναι ντροπή να κάνουμε λίγα. “Είναι ντροπή να μην κάνεις τίποτα, να τους επιτρέπεις να σε τρομάζουν”. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια ελεύθερη, ειρηνική και χαρούμενη Ρωσία. Η υπέροχη Ρωσία του μέλλοντος που τόσο ονειρευόταν ο σύζυγός μου. Αυτό χρειαζόμαστε».

Διαβάστε ακόμα: Γιούλια Ναβάλγιανα σύζυγος Αλεξέι Ναβάλνι: «Τον δηλητηρίασαν με το νευροτοξικό Novichok» - «Περιμένουν να εξαφανιστούν τα ίχνη από τη σορό του» (βίντεο)

Ποια είναι η Γιούλια Ναβάλγιανα

Γεννημένη το 1976, κόρη του επιστήμονα Μπόρις Αλεξάντροβιτς Αμπροσίμοφ η Ναβάλναγια γνώρισε τον συνομήλικό της Ναβάλνι στη διάρκεια διακοπών στην Τουρκία το καλοκαίρι του 1998. Ήταν ένας έρωτας με την πρώτη ματιά, όπως είπαν οι δυό τους.

 

Διαβάστε ακόμα: Το love story ενός ήρωα: Έφυγε για πάντα ο Αλεξέι Ναβάλνι & άφησε πίσω την αγαπημένη του Γιούλια και τα 2 παιδιά τους – Πως γνωρίστηκαν; - Τα λόγια αγάπης (φωτό)

Δύο χρόνια αργότερα παντρεύτηκαν κι απέκτησαν δύο παιδιά, την 23χρονη σήμερα Ντάρια και τον 16χρονο Ζαχάρ, με τη Ναβάλναγια να παρατά τη δουλειά της για να τα μεγαλώσει.

Με τον Ναβάλνι έγιναν μέλη του Yabloko, μιας πολιτικής παράταξης σοσιαλδημοκρατικής κατεύθυνσης, αλλά η Γιούλια έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ενόσω η καριέρα του Αλεξέι απογειωνόταν.

Μετά τον θάνατο του συζύγου της ανέβασε ένα ποστ, γράφοντας "σ' αγαπώ"

Δείτε ακόμα: Βίντεο ντοκουμέντο: Κομβόι 4 οχημάτων που φέρεται να μεταφέρει τη σορό του Αλεξέι Ναβάλνι - Μεσάνυχτα μέσα στους παγωμένους δρόμους της Σιβηρίας

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ