Victoria Hislop για επίδειξη μόδας μπροστά στα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο: «Δεν καταλαβαίνουν γιατί είναι τόσο σημαντικά - Φοβερή άγνοια» (βίντεο)

«Προκλητική δράση» χαρακτηρίζει την κίνηση του βρετανικού Μουσείου η συγγραφέας, Βικτόρια Χίσλοπ

Την επίδειξη μόδας που πραγματοποιήθηκε μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο βρετανικό μουσείο σχολίασε η διάσημη συγγραφέας, Βικτόρια Χίσλοπ. Κάνοντας λόγο για «προκλητική δράση» η ίδια διερωτήθηκε γιατί οι βρετανοί να κάνουν κάτι τέτοιο.

«Γιατί έχουν κάνει κάτι τόσο προκλητικό; Τι προκλητική δράση! Ξέρουμε ότι δεν καταλαβαίνουν γιατί τα Γλυπτά είναι τόσο σημαντικά για τους Έλληνες», επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η Βικτόρια Χίσλοπ.

Διαβάστε ακόμα: Ε όχι! Η απόλυτη πρόκληση των Βρετανών: Έδωσαν σε Τούρκο σχεδιαστή να παρουσιάσει την συλλογή του, εμπνευσμένη από την Μαρία Κάλλας- Ανάμεσα στα Γλυπτά του Παρθενώνα (φωτό & βίντεο)

«Είναι φοβερή άγνοια από το βρετανικό μουσείο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα: Η Victoria Hislop μας παρουσίασε το νέο της βιβλίο! Στο Μουσείο της Ακρόπολης μαζί με την Κατερίνα Λέχου, τον Γιώργο Καραμίχο, τη Μπέσυ Αργυράκη (φωτό)

«Ίσως είναι τόσο χαζοί, που δεν έχουν σκεφτεί ότι αυτό είναι προκλητική δράση ή ήθελαν να κάνουν κάτι και να πουν “ναι τα γλυπτά είναι δικά μας και θα τα κάνουμε ό,τι θέλουμε”», επεσήμανε η συγγραφέας.

Διαβάστε ακόμα: Η οργή της Μιμής Ντενίση για το θλιβερό ατόπημα του Βρετανικού Μουσείου: «Θα τα πούμε διεθνώς, θα σας ενημερώσω & όσοι πιστοί προσέλθετε» (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ