French Balayage: Οι σικ Γαλλίδες ορκίζονται στο όνομα αυτής της βαφής στα μαλλιά - Την λανσάρισαν οι διάσημες κομμώτριες αδελφές Carita (φωτό)

Τέλειο!

Το λατρέυουν όλες οι Γαλλίδες και τώρα ήρθς η ώρα να το λατρέψουμε κι εμείς!

Jane Birkin, Caroline de Maigret, Françoise Hardy… Ονομάστε μια κομψή Γαλλίδα και οι πιθανότητες είναι ότι συνδέονται στενά με ένα αβίαστα φιλόδοξο beauty look. Πέρα από το ελάχιστο μακιγιάζ, όλα έχουν να κάνουν με αυτές τις μικρές λεπτομέρειες χτενίσματος: καλό κόψιμο, φυσικά, αλλά και εξαιρετικό χρώμα.

Το γαλλικό balayage είναι η τεχνική με την οποία ορκίζονται οι Γαλλίδες φίλοι μας στο Παρίσι για ένα λαμπερό και φυσικό χρώμα που –κυρίως– δεν φαίνεται θαμπό.

«Το γαλλικό balayage είναι μια ελεύθερη τεχνική βαφής που έχει τις ιστορικές της ρίζες από τις αδερφές Carita στο Παρίσι τη δεκαετία του 1970», εξηγεί ο Jack Howard, παγκόσμιος εκπαιδευτής χρώματος μαλλιών στη L'Oréal Pro.

Μπορεί να μην έχετε ακούσει για τις αδερφές Carita – Rosy και Maria – αλλά ήταν οι πιο περιζήτητες και ισχυρές κομμώτριες του Παρισιού στα μέσα του 20ου αιώνα, περιποιώντας τα μαλλιά όλων, από την Catherine Deneuve έως την Princess Soraya, που έγινε βασίλισσα του Ιράν το 1951.


instagram @carita.eesti

Ο όρος «balayage» σημαίνει «σκούπισμα» στα γαλλικά, και ήταν μια τεχνική που οι αδερφές διέδωσαν, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν μια φυσική όψη, δουλεύοντας με πολύ λεπτές τρίχες.

Ενώ η χρωματική καινοτομία και τα εργαλεία έχουν αναμφισβήτητα εξελιχθεί από εκείνες τις μέρες, η προϋπόθεση είναι ακόμα πολύ εκεί, και οικομμωτές εξακολουθούν να ζωγραφίζουν χρησιμοποιώντας την τεχνική balayage σε λιγότερα (και περισσότερα, μερικές φορές) μαλλιά,. Ο στόχος είναι να φαίνεται απόλυτα φυσικό. «Όταν κάποιος έχει κάνει γαλλικό balayage, τα μαλλιά του λαμβάνουν τη λάμψη σε ορισμένα σημεία – είναι υποτιμητικό, αλλά εξακολουθεί να τραβάει τα βλέμματα», εξηγεί ο Howard. «Δεν ξέρετε τι κοιτάτε, αλλά φέρνει λεπτό "φως" και υγιή εμφάνιση στο πρόσωπο».


instagram 
@violette_fr

Μόλις μπουν τα κομμάτια balayage, μπορείτε να τροποποιήσετε το χρώμα χρησιμοποιώντας γυαλάδες στο σαλόνι, που προσθέτουν μια υγιή λάμψη και ενθέτουν ένα ημιμόνιμο πέπλο (περίπου 20 λουσίματα) χρώματος στα μαλλιά. "Μπορείτε να διασκεδάσετε με αυτό - αυτή τη στιγμή, κάνουμε πολλά μόκα σε ψυχρούς τόνους, καθώς και όμορφες αποχρώσεις σταρένιο - τίποτα όμως δεν είναι άχαρο", λέει ο Howard. «Πραγματικά, μπορείτε να προσαρμόσετε την απόχρωση των μαλλιών για να διαβάζετε ζεστά ή πιο ψυχρά, ανάλογα με την εμφάνιση που θέλετε». Ζωντανό, κομψό και τέλειο για την εποχή της άνοιξης που πλησιάζει, το χρώμα δεν φαινόταν ποτέ πιο δροσερό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ